PAKT CZAROWNIC XXVI

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 21, 2011 9:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Glosowanie sierpniowe:
1. B
2. Jasdor, AYO, shira3

Wczoraj dotarlismy po 2,5 godz jazdy w bardzo dobrych warunkach drogowych i atmosferycznych. Co prawda na poczatku pojawil sie problem z zapakowaniem samochodu i kilka rzeczy zostalo ale najwazniejsze ze udalo sie zabrac kocie kuwety no i zoo.

Wbrew obawom i przewidywaniom, najtrudniej przezyla droge Fiona. Jakbyscie ja widzialy... Koty dostaly Kalm Zel przed wyjazdem i byly ciut wyciszone ale Fiona spanikowala i momentami mialam wrazenie ze ma totalny odlot. Jedyne co moglam zrobic to zakryc jej budke i ignorowac rozpaczliwe wycie zza plecow.
Pippi i Fumik byli razem w jednym pudle i to okazalo sie byc bardzo dobrym rozwiazaniem logistycznym - Wtulili sie w siebie i miaukolili tylko chwile, jak Fiona jeczala oni tez. Potem grzecznie jechali do samego domu. Glus byl w torbie przenosce i tez plakal ale potem TZ wzial go na kolana i go glaskal cala droge. Ja mialam z prawej strony Felka w transporterze ktory zachowal sie jak prawdziwy mezczyzna. Czasami tylko zaczepial mnie lapa przez kratke i patrzyl pytajaco, jakby chcial sie dowiedziec ile jeszcze :) Po nas wszystkich deptal pies, ktory probowal wyskoczyc przez okno kierowcy a tak poza tym grzeczny byl.

Po przyjezdzie wzbudzilismy mala senascje niosac kontenery i psa sasiadki ochrzcily nas mianem "zoo"...Po przyjezdzie wladowalismy koty w kontenerach do lazienki, dopiero po wyjsciu znajomych wypuscilismy je z budek. Glus wlazl do kuwety i przesiedzial w niej godzine, Fiona wyszla i wlazla pod wanne, skad syczala i warczala na reszte. Fumik i Pippi tez tam sie zadekowali. Potem Glus do nich dolaczyl ale najpierw oberwal od Fiony.
Felek za to wyszedl pomalu ale odwaznie na przedpokoj, zwiedzil pokoj od razu wladowal sie na parapet i zafascynowany widokiem z II pietra utknal tam na dluzsza chwile. Mysmy odgrzebywali przejscie i probowalismy z grubsza poukladac dobytek tak by dalo sie poscielic lozko, Felek tymczasem lezal rozwalony jak turecki basza ze zwisajaca lapa z parapetu. Cos mi sie widzi ze to bedzie ich ulubione miejsce :)

Pozniej wyciagnelam towarzystwo spod wanny. Histeryzujaca i obrazona Fione wynioslam na pokoj, gdzie od razu zaczela buszowac pomiedzy pudlami. Na samym koncu sypnelam karmy do misek, postawilam w lazience i zostawilam uchylone drzwi. Fumik dal sie wyciagnac i nawet gdzies tam polazil, spal na lozku na oparciu kanapy. Fiona wywalila sie kolo psa ocierajac sie o niego i przytulajac, pies nie byl z tego zadowolony ale pozwolil jej spac kolo siebie :) Pipi zadekowala sie za biurkiem dopiero w nocy wyszla z kryjowki. Zaciekawila ja szafka pod telewizorem siedziala i podziwiala swoje odbicie w szybie :) Glus wlazl w lozko i tam siedzial cala noc, dzis laskawie do mnie przemowil ale brzmial raczej jak przerazony chomik niz kot...

Oswoja sie. Musza miec czas na zaakceptowanie zmian, a tu wszystko jest nowe, inne i przerazajace. Dla nas wszystkich to duza zmiana jest.
Jeszcze do mnie nie dociera ze to za nami :)
Teraz tylko znalezc dobra prace i do przodu.
A na razie - niedziela, odpoczywamy i cieszymy sie sloncem i piekna pogoda :)

dobrego dnia wszystkim Wam!
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie sie 21, 2011 10:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

joarkardio jesteś niesamowita :ok: , nie daj się patałachowi jakby co to możemy przybyć z odsieczą wszystkie na miotłach i pogonić i to z dzika przyjemnością. Jesteś mamą i zrobisz jak Ci serce podpowie i tak sobie myślę, że tata jest ważny w życiu dziecka, ale pod warunkiem, że będę z tego korzyści a nie straty - a ogólnie faceci to duże dzieci :evil:

co do głosowania:

A - co pół roku

alix76, shira3, jasdor
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

Post » Nie sie 21, 2011 10:46 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Kamila waży 6,5 kilo 8O I ma więcej cm w obwodzie na brzuchu niż długości od głowy do ogona 8O

Dzyśka

Od: Wto cze 09, 2009 8:39

Post » Nie sie 21, 2011 11:08 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Dzyśka pisze:Kamila waży 6,5 kilo 8O I ma więcej cm w obwodzie na brzuchu niż długości od głowy do ogona 8O

Nieźle :ryk: :ryk: .
agnieszka1565 pisze:ja ogólnie faceci to duże dzieci :evil:

100% racji!
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Nie sie 21, 2011 12:18 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Patrzcie Yoda ma dwie pary uszu:
Obrazek

Uprzedzam pytanie - nie został celowo zdeformowany, taki się urodził.

Dzyśka

Post » Nie sie 21, 2011 12:25 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Dzyśka pisze:Kamila waży 6,5 kilo 8O I ma więcej cm w obwodzie na brzuchu niż długości od głowy do ogona 8O

Bułkownik ma 60cm od czubka nosa do ogona, i niestety 55 cm obwodu w tłustym brzuszysku :? Ile waży...nie wiem, nie mam wagi.
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Nie sie 21, 2011 16:46 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Dzyśka pisze:Patrzcie Yoda ma dwie pary uszu:
Obrazek

Uprzedzam pytanie - nie został celowo zdeformowany, taki się urodził.

A on jest twój? Śliczny ma pyszczek i bardzo eleganckie umaszczenie :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie sie 21, 2011 16:48 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Chciałabym :lol: Widziałam go dzisiaj w telewizorze :wink:

Dzyśka

Post » Nie sie 21, 2011 16:52 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Znalazłam dzisiaj takie coś w internecie i przeanalizowałam jeszcze raz wszystkie te martwe muchy, które Pompon regularnie "składa mi w darze" czekając aż wezmę prezent do ręki i podziękuję. Jak już kiedyś pisałam, jestem mu niezmiernie wdzięczna, że wystarcza mu iż prezent przyjmę i odchodzi nie czekając już aż go skonsumuję :roll: W świetle poniższego jednak, zaczynam się zastanawiać nad intencjami mojego pupilka :roll:

Obrazek

Ajajaj...
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Nie sie 21, 2011 17:00 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Ale mam dziś leeeeeeeeeeeeeeeeniaaaaaaaaaaaa

Miała wpaść koleżanka na kawę, a jakoś jej nie widać...
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie sie 21, 2011 17:17 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Też mam lenia,ale niestety , znowu na meilu kolejny bidak szuka domu..trza się brać za ogłaszanie :(
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Nie sie 21, 2011 17:44 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Strzeż się pomponmamo :ryk: :ryk: :ryk: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Nie sie 21, 2011 19:51 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Gdyby Siostry mogły czasem choć podrzucić bazarek :oops: :
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=132034 .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Post » Nie sie 21, 2011 19:53 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

sie robi:)
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Nie sie 21, 2011 20:26 Re: PAKT CZAROWNIC XXVI

Dzięki :mrgreen: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek