Moderator: Moderatorzy
Domek Emilki pisze: Co do ogrodzeń, prawo powinno mówić jasno: chcesz mieć agresywnego psa - masz obowiązek dokładnie ogrodzić posesję. Nie stać cię na ogrodzenie = nie stać cię na posiadanie tak groźnego zwierzęcia.
ewar pisze:Wiem,że wielu ludzi na wsi przestraszyło się tego,że ustawa może wejść w życie.Najbardziej kar finansowych, bo nic tak nie wpływa na zmianę mentalności, jak pieniądze.Bicie po kieszeni jest najskuteczniejszą metodą.
Domek Emilki pisze:Choćby ten pan, który startował z grabiami do jamnika i dał kotu w zęby, aż krew leciała - moim zdaniem już takie zachowania powinny stanowić podstawę do dożywotniego zakazu posiadania zwierząt! Co do ogrodzeń, prawo powinno mówić jasno: chcesz mieć agresywnego psa - masz obowiązek dokładnie ogrodzić posesję. Nie stać cię na ogrodzenie = nie stać cię na posiadanie tak groźnego zwierzęcia.
Neigh pisze:Wiecie czego mnie np. najbardziej w naszym prawodawstwie brakuje? Zakazu posiadania zwierzat. Nie ma takowego.
Marcepan pisze:Neigh pisze:Wiecie czego mnie np. najbardziej w naszym prawodawstwie brakuje? Zakazu posiadania zwierzat. Nie ma takowego.
tekst nowelizacji:
w art. 35 po ust. 3 dodaje się ust. 3a w brzmieniu:
„3a. W razie skazania za przestępstwo określone w ust. 2 sąd orzeka zakaz posiadania zwierząt od roku do lat 10; zakaz orzeka się w latach”
Neigh pisze:To jest tekst NOWELIZACJI a nie istniejacego prawa. Jak zostanie zatwierdzony - bedzie go mozna uznac za istniejacy w naszym prawodawstwie - na razie go nie ma.
Marcepan pisze:Neigh pisze:To jest tekst NOWELIZACJI a nie istniejacego prawa. Jak zostanie zatwierdzony - bedzie go mozna uznac za istniejacy w naszym prawodawstwie - na razie go nie ma.
owszem, sama napisałam, że to tekst nowelizacji, sądzisz, że nie rozumiem i musisz do mnie krzyknąć?
od trzech stron trwa (z Twoim aktywnym udziałem) krytyka projektu i narzekanie, że nowelizacja nie przejdzie. jednocześnie napisałaś, czego Ci w prawie brakuje. chciałam zwrócić uwagę, że taki zapis się pojawił
turkusowa pisze:Neigh, nawet nie żartuj! słusznie prawisz.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości