Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
itaka pisze:" W czasie przeprowadzonej sekcji zwłok kot rasy europejskiej, samiec, pręgowany z białym, stwierdzono nadmierną ilość płynu surowiczego podbarwionego krwiście w jamie klatki piersiowej, oraz w worku osierdziowym nadmierna ilość płynu surowiczego; po stronie lewej w płatach płucnych obszary przekrwienia. Płuca powietrzne. W miąższu płucnym pienista wydzielina, w drogach oddechowych również nadmierna ilość gęstej pienistej wydzieliny. W jamie brzusznej stwierdzono nadmiernie .......... naczyń krwionośnych krezki jelitowej oraz powierzchni nerki. Pozatym wszystkie narządy prawidłowe. "
Te wykropkowane nie mogłam się doczytać.
Jutro idę z tym jeszcze do mojego weta, może coś wymyślimy. Mam nadzieję, że reszty stada to nie dopadnie.
moorland pisze:Ale w którym miejscu na Wildzie bo to szerokie pojęcie. Dolna, górna? Agape zajmowało sie sterylkami na Wildzie z tego co tu kiedyś ktoś pisał ale nie wiem w którym miejscu.
moorland pisze:A w ogóle to jak poznać, ze kot był na sterylce z kasy miejskiej? To sie czymś charakteryzuje? Tak pytam z ciekawości, bo mi do głowy nie przyszło, ze te sterylki są jakieś specyficzne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Silverblue, Szprocik i 79 gości