Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ag_konin pisze:Jeżeli co 2 miesiące są typowani zwycięzcy w KV na miau - owszem mogę się dostosować i głosować na kandydata, choć według mnie każdy powinien głosować jak mu serce i rozum podpowiadają. Ale nie jeśli chodzi o schronisko w którym działam. Nie mam zamiaru nikogo namawiać na głosowanie na dogo czy miau. Są takie osoby, które żyją tylko tymi forami, szukają afer, wyzywają ludzi za to co robią i widzą tylko złe rzeczy, nie dobre. Możecie mnie obrzucać błotem, możecie błotem obrzucać nasz Schron. Ale tylko grupka osób widzi, co my robimy dobrego i jak bardzo potrzebna jest nam pomoc. Czy ktoś z was wiedział, że do tamtego miesiąca groziło nam zamknięcie schroniska, bo Powiatowy Lekarz Weterynarii narzucił nam pewne kryteria co do zwierząt i prowadzenia schronu i stawaliśmy na głowie, żeby nie uśpili naszych podopiecznych i nie niszczyli tego, co dla niektórych z nas jest wszystkim w życiu? Czy wiedzieliście, że z liczby 220 psów w ciągu pół roku zeszliśmy do 138? O kotach nie wspominając nawet... Zamknięcie nam już prawie nie grozi, ale jesteśmy pod stałą obserwacją i nie dajemy chwilami rady trzymać się wytycznych, a najważniejszą rzeczą której brakuje oprócz domów jest karma, akcesoria dla zwierząt i wsparcie! A Wy egoiści chcecie nam utrzeć nosa, bo ludzie, którzy nie żyją samym forum chcą nam pomóc, mimo dziwnych ustaleń kto ma wygrać! Jak sprzedawanie meczy piłki nożnej.... Żal mi niektórych czasem. Obrzucając nas błotem i namawianiem znajomych jaki to KONIN jest bee i fee nie ranicie nas, tylko prawie 200 zwierząt, które potrzebują pomocy. Zastanówcie się po co te afery i szukanie problemów tam gdzie ich nie ma. Nie zamierzam wdawać się więcej w dyskusje na ten temat.
Treska - pierwsza mamuśka z 11 sierpnia
Adria - druga mamuśka z 11 sierpnia, już po sterylizacji.
i dzieci ur. 01.06.2011r.:
Peppa
Karmi
Sara
Wojak
Hill
Był jeszcze czarno-biały chłopak Redds, ale został adoptowany przed fotkami.
Natomiast mamuśka z wczoraj dostała na imię Wieśka, maluchy mają 2 tygodnie.
Ag_konin pisze:Emilka i Kubuś są w nowych domach, można tytuł zmienić.
Ag_konin pisze:Emilka i Kubuś są w nowych domach, można tytuł zmienić.
Gibutkowa pisze:Mieczysław pozdrawia z buzią pełną gotowanego kurczaka
ASK@ pisze:Ręce mi opadają jak czytam ile malców przychodzi na świat i trafia do schronów.
Użytkownicy przeglądający ten dział: egw i 213 gości