SCHRON W KONINIE: finansowa studnia bez dna... podaruj 1%

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 18, 2011 13:22 Re: SCHRON W KONINIE: PILNIE DT DLA EMILKI I KUBUSIA

To po co było zgłaszać się do ankiety miau, skoro się nie miało zamiaru honorować głosu większości? 8O W ten sposób wyszło tylko świństwo zrobione Koninowi, i nic więcej :roll:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Czw sie 18, 2011 20:24 Re: SCHRON W KONINIE: PILNIE DT DLA EMILKI I KUBUSIA

Jeżeli co 2 miesiące są typowani zwycięzcy w KV na miau - owszem mogę się dostosować i głosować na kandydata, choć według mnie każdy powinien głosować jak mu serce i rozum podpowiadają. Ale nie jeśli chodzi o schronisko w którym działam. Nie mam zamiaru nikogo namawiać na głosowanie na dogo czy miau. Są takie osoby, które żyją tylko tymi forami, szukają afer, wyzywają ludzi za to co robią i widzą tylko złe rzeczy, nie dobre. Możecie mnie obrzucać błotem, możecie błotem obrzucać nasz Schron. Ale tylko grupka osób widzi, co my robimy dobrego i jak bardzo potrzebna jest nam pomoc. Czy ktoś z was wiedział, że do tamtego miesiąca groziło nam zamknięcie schroniska, bo Powiatowy Lekarz Weterynarii narzucił nam pewne kryteria co do zwierząt i prowadzenia schronu i stawaliśmy na głowie, żeby nie uśpili naszych podopiecznych i nie niszczyli tego, co dla niektórych z nas jest wszystkim w życiu? Czy wiedzieliście, że z liczby 220 psów w ciągu pół roku zeszliśmy do 138? O kotach nie wspominając nawet... Zamknięcie nam już prawie nie grozi, ale jesteśmy pod stałą obserwacją i nie dajemy chwilami rady trzymać się wytycznych, a najważniejszą rzeczą której brakuje oprócz domów jest karma, akcesoria dla zwierząt i wsparcie! A Wy egoiści chcecie nam utrzeć nosa, bo ludzie, którzy nie żyją samym forum chcą nam pomóc, mimo dziwnych ustaleń kto ma wygrać! Jak sprzedawanie meczy piłki nożnej.... Żal mi niektórych czasem. Obrzucając nas błotem i namawianiem znajomych jaki to KONIN jest bee i fee nie ranicie nas, tylko prawie 200 zwierząt, które potrzebują pomocy. Zastanówcie się po co te afery i szukanie problemów tam gdzie ich nie ma. Nie zamierzam wdawać się więcej w dyskusje na ten temat.

Treska - pierwsza mamuśka z 11 sierpnia

Obrazek

Adria - druga mamuśka z 11 sierpnia, już po sterylizacji.

Obrazek

i dzieci ur. 01.06.2011r.:

Peppa

Obrazek

Karmi

Obrazek

Sara

Obrazek

Wojak

Obrazek

Hill

Obrazek

Był jeszcze czarno-biały chłopak Redds, ale został adoptowany przed fotkami.
Natomiast mamuśka z wczoraj dostała na imię Wieśka, maluchy mają 2 tygodnie.
ObrazekObrazek

Ag_konin

Od: Pt gru 04, 2009 12:10

Post » Czw sie 18, 2011 20:46 Re: SCHRON W KONINIE: PILNIE DT DLA EMILKI I KUBUSIA

Ag_konin pisze:Jeżeli co 2 miesiące są typowani zwycięzcy w KV na miau - owszem mogę się dostosować i głosować na kandydata, choć według mnie każdy powinien głosować jak mu serce i rozum podpowiadają. Ale nie jeśli chodzi o schronisko w którym działam. Nie mam zamiaru nikogo namawiać na głosowanie na dogo czy miau. Są takie osoby, które żyją tylko tymi forami, szukają afer, wyzywają ludzi za to co robią i widzą tylko złe rzeczy, nie dobre. Możecie mnie obrzucać błotem, możecie błotem obrzucać nasz Schron. Ale tylko grupka osób widzi, co my robimy dobrego i jak bardzo potrzebna jest nam pomoc. Czy ktoś z was wiedział, że do tamtego miesiąca groziło nam zamknięcie schroniska, bo Powiatowy Lekarz Weterynarii narzucił nam pewne kryteria co do zwierząt i prowadzenia schronu i stawaliśmy na głowie, żeby nie uśpili naszych podopiecznych i nie niszczyli tego, co dla niektórych z nas jest wszystkim w życiu? Czy wiedzieliście, że z liczby 220 psów w ciągu pół roku zeszliśmy do 138? O kotach nie wspominając nawet... Zamknięcie nam już prawie nie grozi, ale jesteśmy pod stałą obserwacją i nie dajemy chwilami rady trzymać się wytycznych, a najważniejszą rzeczą której brakuje oprócz domów jest karma, akcesoria dla zwierząt i wsparcie! A Wy egoiści chcecie nam utrzeć nosa, bo ludzie, którzy nie żyją samym forum chcą nam pomóc, mimo dziwnych ustaleń kto ma wygrać! Jak sprzedawanie meczy piłki nożnej.... Żal mi niektórych czasem. Obrzucając nas błotem i namawianiem znajomych jaki to KONIN jest bee i fee nie ranicie nas, tylko prawie 200 zwierząt, które potrzebują pomocy. Zastanówcie się po co te afery i szukanie problemów tam gdzie ich nie ma. Nie zamierzam wdawać się więcej w dyskusje na ten temat.

Treska - pierwsza mamuśka z 11 sierpnia

Obrazek

Adria - druga mamuśka z 11 sierpnia, już po sterylizacji.

Obrazek

i dzieci ur. 01.06.2011r.:

Peppa

Obrazek

Karmi

Obrazek

Sara

Obrazek

Wojak

Obrazek

Hill

Obrazek

Był jeszcze czarno-biały chłopak Redds, ale został adoptowany przed fotkami.
Natomiast mamuśka z wczoraj dostała na imię Wieśka, maluchy mają 2 tygodnie.

Trzymaj się! :ok:
Obrazek

AniaWrocław

Od: Czw maja 29, 2003 23:28

Post » Czw sie 18, 2011 20:54 Re: SCHRON W KONINIE: PILNIE DT DLA EMILKI I KUBUSIA

Dodam tylko, że Wieśka karmi swoje maluchy już normalnie, więc problemu nie ma. Mimo wszystko dzięki za rady, kiedyś się przydadzą ;) :ok:
ObrazekObrazek

Ag_konin

Post » Pt sie 19, 2011 22:03 Re: SCHRON W KONINIE: PILNIE DT DLA EMILKI I KUBUSIA

Jako że Ania ma teraz ciężki czas z kociakami własnymi to ja podrzucam :kotek:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sie 19, 2011 22:20 Re: SCHRON W KONINIE: PILNIE DT DLA EMILKI I KUBUSIA

Emilka i Kubuś są w nowych domach, można tytuł zmienić.
ObrazekObrazek

Ag_konin

Post » Pt sie 19, 2011 22:23 Re: SCHRON W KONINIE: PILNIE DT DLA EMILKI I KUBUSIA

Ag_konin pisze:Emilka i Kubuś są w nowych domach, można tytuł zmienić.

O! Super :) :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob sie 20, 2011 7:17 Re: SCHRON W KONINIE: PILNIE DT DLA EMILKI I KUBUSIA

Ag_konin pisze:Emilka i Kubuś są w nowych domach, można tytuł zmienić.

dobra wiadomosc! :)

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Sob sie 20, 2011 9:56 Re: SCHRON W KONINIE: wysyp maluchów, potrzebne DT/DS!!

Mieczysław pozdrawia z buzią pełną gotowanego kurczaka :)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie sie 21, 2011 17:07 Re: SCHRON W KONINIE: wysyp maluchów, potrzebne DT/DS!!

Gibutkowa pisze:Mieczysław pozdrawia z buzią pełną gotowanego kurczaka :)

Madzia z Witusiem też pozdrawiają przyjaciół w schronisku i Ich opiekunów. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie sie 21, 2011 20:24 Re: SCHRON W KONINIE: wysyp maluchów, potrzebne DT/DS!!

Kolejne dwa maluchy w schronie :(
Kika i Legion... zdjęcia potem.
ObrazekObrazek

Ag_konin

Post » Pon sie 22, 2011 8:02 Re: SCHRON W KONINIE: wysyp maluchów, potrzebne DT/DS!!

Ręce mi opadają jak czytam ile malców przychodzi na świat i trafia do schronów.U nas też zatrzęsienie maleńtasów.
Bardzo podziwiam Was za to co robicie. Trzymam kciuki mocne by lepiej było.By każda bieda była zdrowa i znalazła szczęśliwy domek.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 10 >>

Post » Pon sie 22, 2011 16:15 Re: SCHRON W KONINIE: wysyp maluchów, potrzebne DT/DS!!

ASK@ pisze:Ręce mi opadają jak czytam ile malców przychodzi na świat i trafia do schronów.

Dzisiaj kolejny. 3-3,5 miesiąca, biały z szarymi dodatkami. Zapchlony strasznie, miał już rany na grzbiecie po pchłach, robak na robaku...
ObrazekObrazek

Ag_konin

Post » Śro sie 24, 2011 6:57 Re: SCHRON W KONINIE: wysyp maluchów, potrzebne DT/DS!!

Oprócz DT i DS potrzebujemy także pomoc finansową na karmę Sensitive dla Klakiera. Trzeba zrobić zbiórkę i porozsyłać wieści...
ObrazekObrazek

Ag_konin

Post » Śro sie 24, 2011 9:15 Re: SCHRON W KONINIE: zbieramy na karmę SENSITIVE dla Klakiera

a co się dzieje z Klakierem?
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

[poprzednia][następna]