OTW4-Żuczku,Żuczku ...:( Nowe foty od 96

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro sie 17, 2011 12:46 Re: OTW4-Mama zabita.Został 6 tyg.malec!PILNE DT!!! str.38

Asia,a może ten malec schował się jak moja Zosia pod maską samochodu. :?: Cały dzień siedziała chodziłam(inni też) miauczałam-ludzie patrzyli jak na wariatkę :mrgreen: Popisane zostały kartki i powsadzane pod wycieraczki,że może być kot.Szczęście,że kierowca nie odjechał,bo Zosi już by nie było. :(
Żal mi ciebie,niestety nie mogę pomóc.U mnie sporo zwierząt.Lajla chora i u mnie ze zdrowiem byle jak. :roll:
Trzymam kciuki-może znajdą się domki tymczasowe :ok: :ok: :ok: :ok:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Śro sie 17, 2011 13:23 Re: OTW4-Mama zabita.Został 6 tyg.malec!PILNE DT!!! str.38

Nie wiem gdzie malec moze być.Byliśmy wczoraj o 22 a ja rano o 4 i 6. Cisza. Tam sporo krzaków, zarośli, zielska.Jak nie zapłacze to nie znajdziemy.Sama nie wiem co bym chciała. Dosłownie nie wiem.

Ewuniu,nie ma co żałować nas i naszej głupoty. Taką decyzję podjęliśmy i będziemy się jej trzymać. Wierze,ze będzie lepiej.Koty znajdą domy a my powoli wykaraskamy się z zakocenia.
Jak mogliśmy zostawić maleńtasa w zimnej i samotnej klatce.Jego trzeba karmić i leczyć.Systematycznie. Po co ratować jak potem ma być skazany na gehennę.To lepiej chyba zostawić sprawy swojemu biegowi.
Nakarmiony śpi.

Ciocia Iwona66 miała nadac imię marmurkowi.

Kasting na imię dla czarnuszka otwarty!!!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Śro sie 17, 2011 13:30 Re: OTW4-Mama zabita.Został 6 tyg.malec!PILNE DT!!! str.38

To nie głupota tylko prawdziwe ludzkie serca-takie jakie powinni mieć Wszyscy :1luvu:
No to ja zaczynam kasting :mrgreen: :piwa:
1. Rafik ( oczywiście jak to chłopak 8) )

welina

Post » Śro sie 17, 2011 13:51 Re: OTW4-Mama zabita.Został 6 tyg.malec!PILNE DT!!! str.38

Tak nie widząc kotka :!: 8O
A choć opis futerka :?:
a marmurek :mrgreen:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Śro sie 17, 2011 19:05 Re: OTW4-Mama zabita.Został 6 tyg.malec!PILNE DT!!! str.38

iwona66 pisze:Tak nie widząc kotka :!: 8O
A choć opis futerka :?:
a marmurek :mrgreen:

Marmur był opisany. Własnie wskoczył mi na kolana i uwalił.Mruuuuuuuuuuuuuczy!
Nowe cudo to pingwin.Czarny z białym żabotkiem, skarpetkami i brzuszkiem. Wygląda jak pacynka.Duża główka chude ciałko, długie jakby przyszyte od innego kota nożynki.Mamusi się nie przelewało.Widać,ze do garnka nie miała co włożyć często.

Leży malec z misiową mamą i na futrzanym kubraczku.Czekamy na większy kontenerek.Jako matka karmiąca jestem uflejona mlekiem.Ale malec załapał i zaczął ciągnąć.Ale tylko strzykawką lub zlizywanie z palca wchodzi w grę.Wzięty na ręce wtula się w dłoń i ssie szukając cyca. Jak nie może znaleźć to płacze rozpaczliwie.Chyba najadł się do syta bo łapinki zaczął myć.Nieporadnie mu to wychodziło ale chęci się liczą.

Jagósia nam rozkwita.Dosłownie.Pokonuje coraz to nowe przeszkody. Dzisiaj była np batmańska próba zawiśnięcia na siatce.Jak duża mucha wyglądała.ma za sobą pierwsze poczynione szkody. Wlazła na półkę i zwaliła fotki. Ot, pilniczek chciała wyjąć. bawi sie a chowanego z nami i berka, cudnie podskakuje do innych kotów i nareszcie (co mnie cieszy) nie jest samotna. Szuka sama kontaktu. Może to śmieszne, ale jej nawet wyraz pysia sie zmienił.Wdrapuje się nam na spodnie lub delikatnie wspina po gołych nogach jak chce by ją utulić i porobić noski-noski i całuski-całuski.Jak leży to już do góry kołami.Centralnie na wersalce

Lila ma paskudne strupki i wygląda jakby ją wieczna ospa zaatakowała. Tam gdzie drażnił grzybek to sobie rozdrapała.A wiec przy pysiu i nad oczkiem.Jak Ufcio z horroru wygląda. To wielki dzieciak jeszcze. Jak chce spać to włazi na ręce, wspian sie do twarzy i nadstawia głowinkę do całowania. Ona też rozdaje całuski, tak śmiesznie sie wsysa. Oczka kleiste i zamroczone ma wtedy.Trzeba iśc i położyć ją w pokoju córki.Ale musi ktoś być dorosły jeśli o nockę chodzi. Jej patyczkowate nónie powoli nabieraja mięśni.Bardzo dzielnie sobie radzi już w zabawach i gonitwach.Tylko sił nie staje.

Dziś w nocy polazłam spać z dziewczynkami. I wygrałam los na loterii.TŻ miał ograniczone możliwości spania. Efeczki są zawsze pierwsze. A Funia jest pierwsza na twarzy.Reszta zajmuje mnie atrakcyjne pozycje. Wszystkie domagają się mizianek przed snem i w jego trakcie. Igiełki też układają swe długaśne ciałka na kołderce. I nie są to wdzięczne ,futrzane kłębuszek. Nastusia gdzieś tam wciska także swój bębenek.Wojtek jest na dochodne.Pikuś też przychodzi i zachęca do głaskania.Sielanka kocia.Bo ludzie to mają łóżka by w nich koty wylegiwały sie i sierść zostawiały.
A ja zaspałam i obudziłam się o 4.30. Po otwarciu drzwi zastałam hordę głodnych i mocno obrażonych kotów. Kłębiło sie futrzarstwo tak,ze każdy krok to walka o centymetr powierzchni.Skorzystanie z toalety najpierw,przed napełnieniem misek zostało źle przyjęte i nie mile widziane.Ale zamkłam drzwi :mrgreen:
Obrazek

ASK@

Post » Śro sie 17, 2011 19:13 Re: OTW4-Mama zabita.Został 6 tyg.malec!PILNE DT!!! str.38

Pacynek tysz ładne imię :mrgreen:
Asiu - podziwiam i sił życzę :ok:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Śro sie 17, 2011 21:03 Re: OTW4-Mama zabita.Został 6 tyg.malec!PILNE DT!!! str.38

Asiu zawsze będę pod wrażeniem tego co robisz i ile robisz. :piwa:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Czw sie 18, 2011 7:05 Re: OTW4-Mama zabita.Został 6 tyg.malec!PILNE DT!!! str.38

horacy 7 pisze:Asiu zawsze będę pod wrażeniem tego co robisz i ile robisz. :piwa:

Dziękuję Wam za miłe słowa. Jednak każdy na miau obecny robi tak wiele dla kotów. Tyle ile może i jak może. Zawsze czyjeś życie jest uratowane lub czyjeś życie wybiera sie za TM mając bliską osbę przy sobie.
Żal tylko wszystkich futer, którym pomóc nie można.

Za to mnie rano pomogłabyy seta.A nawet dwie.Pół litrem też bym nie wzgardziła !!!!
Zalana chata totalnie. Koty zorientowały się o nówce sztuce. Więc wyszykowana do pracy na wysoki połysk (no ,może pół mat :mrgreen: ) biegałam ze ścierą i spryskiwaczem robiąc tyle rabanu,że TŻ modre oczki otworzył. Dla spokojności zawiózł mnie do pracy. Miał już jedną pobudkę o 4 rano.Trzeba była dzieciaka nakarmić.Bo ja nasze i dziki obrabiałam.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 18, 2011 7:17 Re: OTW4-Mama zabita.Został 6 tyg.malec!PILNE DT!!! str.38

Tylko pozazdrościć TŻ :ok: No niby seta z rana jak śmietana (tak co niektórzy mówią ),ale chyba z pracy byłyby nici. :mrgreen:

welina

Post » Czw sie 18, 2011 7:25 Re: OTW4-Mama zabita.Został 6 tyg.malec!PILNE DT!!! str.38

Sława nasza siega horyzontu. Cholera jasna.
Zadzwonił przed chwilą TŻ. Podrzucono nam pod drzwi burą młodą (chyba) kociczkę.Miłą i przyjazną.
To się nazywa Ludzki Pan.
Którego kota mam wywalić na śmietnik by nam sie rozluźniło?
Moze któregoś nie leczyć?

Potrzebuje pomocy.
Potrzebuję tymczasu dla kota.
Nie ma gdzie go upchać.Dosłownie nie ma gdzie!

PILNIE DT potrzebny :!:
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 18, 2011 8:11 Re: OTW4-Kocia podrzucona pod drzwi!Pomocy!PILNE DT!!! str.39

Ludzie są podli :evil: jednak lepiej że podrzucili niz mieliby kota uśpić. Przykro mi że nie mogę pomóc, za dużo kotów pod opieką :(

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Czw sie 18, 2011 8:37 Re: OTW4-Kocia podrzucona pod drzwi!Pomocy!PILNE DT!!! str.39

Maria Szczyglińska pisze:Ludzie są podli :evil: jednak lepiej że podrzucili niz mieliby kota uśpić. Przykro mi że nie mogę pomóc, za dużo kotów pod opieką :(

Też mam dużo.Za dużo.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 18, 2011 8:59 Re: OTW4-Kocia podrzucona pod drzwi!Pomocy!PILNE DT!!! str.39

Asiu, gdybyś zaakceptowała opcję że kotka byłaby na początku na balkonie i w ogródku, a potem w zależności od tego, jak dogadałaby się z moimi kotkami domowymi, to moze mogłabym Ci pomóc. pomyśl :kotek:

Maria Szczyglińska

Od: Pt gru 03, 2010 14:58

Post » Czw sie 18, 2011 9:01 Re: OTW4-Kocia podrzucona pod drzwi!Pomocy!PILNE DT!!! str.39

Maria Szczyglińska pisze:Asiu, gdybyś zaakceptowała opcję że kotka byłaby na początku na balkonie i w ogródku, a potem w zależności od tego, jak dogadałaby się z moimi kotkami domowymi, to moze mogłabym Ci pomóc. pomyśl :kotek:

dziękuję.
Przemyśle jak tylko podejdę do domu i rozpatrzę się w sytuacji.
Obrazek

ASK@

Post » Czw sie 18, 2011 9:02 Re: OTW4-Kocia podrzucona pod drzwi!Pomocy!PILNE DT!!! str.39

Asiu, nie da się ukryć, że macie ich za dużo. I te pozorne dylematy - kogo nie wziąć, kogo nie leczyć... Pozorne, bo jak Wam "coś" ląduje na progu, to się nawet nie zastanawiacie i nie zostawiacie za drzwiami.
Nie pocieszę Cię dziś, bo sama jestem w kiepskiej formie, zresztą z tego samego powodu. :?
Ale... moje dwa tymczasy pojechały do domów dzięki Twoim ogłoszeniom, więc i u Ciebie MUSZĄ już niedługo ruszyć adopcje.

Kto może pomóc dając DT? Przecież nie wszędzie jest aż tak pełno. :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

[poprzednia][następna]