Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 12, 2011 14:10 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

O rany, Asia, trzymajcie się :ok: :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt sie 12, 2011 14:16 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Ja już z deka nie daję sobie rady.... przerasta mnie to :evil: Boję się, że za każdym wejściem na oddział usłyszę nową chorobę u małej....
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pt sie 12, 2011 14:25 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Kurka na wacie :( A my z Ryśkiem kciuki będziemy trzymać :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: Będzie dobrze :1luvu:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Sob sie 13, 2011 20:58 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Karina dziś skończyła miesiąc..... Z tej okazji na karmieniu zjadła dwie porcje jedzonka, po czym trzy razy w ciągu pół godziny musiałam ją przewijać :mrgreen:
Koty siedzą i mnie pilnują...... Chmurek siedzi oparty tylnymi łapkami o łóżko, a przednie ma na laptopie.... Chłopak usypia, ale obserwuje co o nim piszę tak na wszelki wypadek :mrgreen: Grzybek się zmniejsza po podaniu drugiej dawki szczepionki przeciwgrzybiczej
Puszek przeżył kąpiel, bo skorzystał z otwartego okna u moich lokatorów i zwiedzał chyba wszystkie piwnice świata.... wrócił z czarnym brzuchem i łapami - istny tri się zrobił, z przewagą czarnego 8O Nie zachwycony kąpielą teraz siedzi na przewijaku i wylizuje futerko. Ryś ucieka przed Chmurkiem...... efektem jest po raz kolejny konieczność zawieszania firan 8). Teraz obserwuje malucha z uwagą z bezpiecznej odległości :mrgreen:
Garfildosek leży za mimi olecami i masuje mi plecy........... taki masaż bezcenny :piwa:

joarkadia

Post » Nie sie 14, 2011 7:45 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Wieści z DS;
Chmurka rozrabia na całego. W dzień śpi w takim worku na orzechu zawieszonym na oknie. Worek nie do gryzienia, z dużymi okami... nie wiem jak to wygląda, ale zapewniono mnie, że bezpieczny dla kotki. Kotka jak pączek w maśle się tam układa i śpi. W nocy oczywiście z Dużymi. Grzecznie się bardzo zachowuje, je i kuwetkuje. Poza tym rozrabia :twisted: i mruczy :1luvu:
Protka zaczyna rządzi nowym domem :mrgreen: Coraz śmielsza się robi, choć Wacusia się jeszcze trochę obawia. Upodobała sobie szyneczkę do jedzenia i suche jedzonko. Ogólnie grzeczna, żadnych problemów nie ma. Dziewczyna chodzi po mieszkaniu. po kanapach, ale jeszcze szuka sobie swojego ulubionego miejsca :1luvu:
Fuksik dorósł.... to już ponad roczny kot 8O Z Pusią ganiają i bawią się, dokazują na całego. Miłość między nimi bezjajeczna i bezgraniczna :1luvu: :1luvu:
Dla takich chwil i wieści warto być DT :oops: :oops:

joarkadia

Post » Nie sie 14, 2011 9:39 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

:piwa: :piwa: :piwa:
A jak Karinka ? jest szansa na jakieś jej zdjęcie? :oops:

juana

Post » Nie sie 14, 2011 15:37 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Karinka głodna wiecznie i samowolnie zwiększono jej dawkę jedzenia :mrgreen: Uśmiecha się całą buzią i krzywi zabawnie.... Mam nadzieję, że już w tym tygodniu będzie w domu - mama kupiła jej rożek, matę edukacyjną, zabawki.... i ledwo przytargała to wszystko do domu :twisted: Zdjęcia będą po jej powrocie - tam nie ma za bardzo jak a ja nie mam za bardzo czym zrobić....

joarkadia

Post » Nie sie 14, 2011 22:17 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Chmurek na moich plecach, Garfildosek i Puszek na stopach (z łapami położonymi na nich pilnują abym się nie ruszyła), a Ryś z łapą na moim udzie.... I w ten sposób zostałam ubezwłasnowolniona całkowicie :mrgreen: Wszystkie mruczą zagłuszając prawie telewizor :1luvu: :1luvu:
Garfildosek zagustował w mleczku 8O wypił dzisiaj sam trzy male miseczki :twisted: mam nadzieję, że nie skończy się to rozwolnieniem, ale nie żałowałam kotu skoro chciał i upierał się przy tym - stał przed lodowką i miauczał jak potępieniec :mrgreen:
Chmurek zauważył nowy zakup dla Kariny - rożek do spania..... i pierwsze co zrobił to się w nim zakopał całkowicie :twisted: a ja się zastanawiałam jakim cudem jest on taki ciężki 8O Kotek nawet nie drgnał jak go podnosiłam tylko mruczenie z czeluści rożka się rozlegało :ryk:
Oj mam wesoło z nimi.....Ale i tak będzie jeszcze weselej jak wróci do domu Karina :1luvu:

joarkadia

Post » Pon sie 15, 2011 18:26 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Karina waży 2030.... i je jak smok :mrgreen: Dziś zawiozłam jej nowy rożek (różowy :twisted: ), ucieszyła się i od razu obśliniła :ryk:
Chmurek leży na dupencji Rysia zwiniętego w kłębek. Z daleka widać tylko trzykolorowego wielkiego kota 8O Puszek rozwalił się w przejściu wejściu do kuchni i trzeba zadzierać nogę aby przekroczyć tę liżącą się ciągle przeszkodę - mało brakowało aby ta przeszkoda poprzez uniesienie nagłe łepka nie dostała kanapek z żółtym serem gratis pod sam pyszcz :wink: Ucieszyłby się jak nie wiem co, bo uwielbia żółty ser :mrgreen: Garfildosek siedzi na oknie i wygląda... co jakiś czas słychać tylko popiskiwanie i drapanie pazurków po szybie... ale żaden ptaszek nie chce dać się złapać na deserek po kolacji :evil:

joarkadia

Post » Pon sie 15, 2011 18:52 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Nigdy nie myślałam o osiadaniu kota... Potem tutaj w Toskanii dostałam tego :1luvu: :1luvu: :1luvu: Teraz chciałabym jeszcze jednego... :oops: Ale nie mogę- zwłaszcza tutaj. Moja mama w PL już się krzywi, że wprowadzę do domu kota :| Ehhh zobaczymy jak to będzie. Jeszcze nie wiem kiedy wrócę do Ełku a już sie martwię podróżą Rysia... :( On i tak wymiotuje w samochodzie jak jedziemy 10 min. do veta... A u Ciebie tak fajnie jak jest więcej kotów ... :1luvu: :1luvu: :1luvu:

juana

Post » Pon sie 15, 2011 19:10 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Jak się będziecie wybierać w podróż do Polski, to spytaj weta o jakieś łagodne środki uspokajajaće dla Rysia - wiem, że psy dostają, to może koty też??
tak, wesoło - czasami było i 6 kotów :mrgreen: wszystkie spały na mnie, rzecz jasna..... :1luvu:

joarkadia

Post » Wto sie 16, 2011 8:57 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Jesli chodzi o srodek na uspokojenie dla koow to dobry jest Kalm Aid w zelu. Juz go testowalam na moich ogonach i podzialalo. Bede im go podawac przy przeprowadzce (pod warunkiem ze sama do tego czasu nei zwariuje ;))

Joasiu, wiesci o DS super! To prawda ,dla takich chwil warto pomagac zwierzakom :)

Ucaluj coraz wieksza Karinke w stopki strasznie sie ciesze ze ma apetyt. To dobry znak.
Caly czas myslami jestem z Wami...

Trzymaj za mnie kciuki prosze, chyba stanelismy pod sciana i tak naprawde to nie wiemy co dalej bedzie. Jestem zmeczona tym wszystkim, straszliwie. Dobrze ze sa koty jakos lepiej mi gdy je poczochram :)
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto sie 16, 2011 22:19 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Pan Wielki Kot Chmurek Biała Kitka znalazł nowe miejsce do spania - fotelik samochodowy do przewozu Karinki. Fotelik stoi na przewijaku, a tak już kot nie wskakuje.... wiec siedzi przed szafką i miauczy przeraźliwie.... aż do czasu kiedy go tam włoże :mrgreen: Wygodny kot, nie ma co :ryk:
Garfildosek zwiedził łóżko małej, wypróbował poduszeczkę do spania, ale niezbyt mu się podobało, więc zeskoczył i wskoczył mi na kolana.... i spał przez godzinę uniemożliwiając mi pójście do łazienki. Na każdą próbę przełożenia go na kocyk miauczał tak żałośnie, że nie miałam sumienia do odkładać.... :twisted:
Ryś ucieka z krzykiem przed Chmurkiem.... ma chwile wolnego tylko wtedy gdy Chmurek jest na moich kolanach albo w kuwetce, więc chwile wolnego ma krótkie :mrgreen: Pełen oburzenia, zniecierpliwienia, pobłażania, ale również przejęty rolą nauczyciela młodego kocura, pokazuje mu jak się ugniata kocyk, podchodzi do człowieka chcąc głasków (to akurat Chmurek opanował perfekcyjnie :piwa: ) i jak uciekać przed człowiekiem jak się coś zbroi..... a za chwilę sam ucieka przed maluchem :D
Puszek, zdegustowany hałasami i pościgiem Chmurka za Rysiem przez wszystkie pomieszczenia i meble 8O wskoczył na szafę i z góry obserwuje całą akcję. Szukałąm po mieszkaniu kota przez pół godziny - nie odezwał się ani słowem na wołanie :evil: - i dopiero jak isuadłam na kanapie zobaczyłam rude łapki zwisające z szafy :lol: Kot zadowolony z ekstra głaskanka i noszenia na rękach zameldował się na szafie ponownie w chwilę po tym jak w panicznej ucieczce staranował go Ryś i wpadł na niego Pocisk Chmurek :ryk:
A jeśli dzisiejsze badania i konsultacje wyszły dobrze :ok: :ok: to jutro, pojutrze Karina przyjedzie do domu :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Śro sie 17, 2011 7:33 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

:ok: :ok:
:ok: :ok:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro sie 17, 2011 8:36 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Chmurek odwalił numer.....
Wlazł do zlewu i przytulając się do czarno białego kubka spał w najlepsze kiedy Duża przyszła, zaspana niesamowicie, niedowidząca z rana jak to zwykle przy makulopatii i odkręciła wodę aby napełnić czajnik. Chmurek nie przepada za wodą, a jeszcze zaspany.... wyskoczył ze zlewu z takim piskiem, że ja mało czajnika nie wypuściłam z rąk (pełnego wody :lol: .)... a tak wogóle to mało zawału serca nie dostałam :mrgreen: Nie spodziewałam się obecności kota w takim miejscu, nie rozróżniłam kubka od kota :ryk: :ryk: :ryk: Rezydenci odwrócili łepki od mokrego i skaczącego wszędzie młodzieńca i dalej spali w najlepsze. Chmurek, złapany i wytarty ręcznikiem, pomruczał mi na szyi, a teraz morduje Wielkie Przeciwniczki Myszki w tempie ekspresowym - podrzuca i obgryza im ogony :1luvu: :1luvu:

joarkadia

[poprzednia][następna]