Koty z ul. Batorego, 11 wysterylizowanych! TYCHY

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 15, 2011 9:14 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY! 8 sterylizowanych, 1 maluch [*]!

Koty nakarmione. Zostało sporo karmy z wczoraj ale mysle, że do środy zniknie. :)

neska25

Od: Wto sty 18, 2011 9:11

Post » Wto sie 16, 2011 6:50 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY! 8 sterylizowanych, 1 maluch [*]!

aha, dziewczyny, na murku to sypcie tak jedną kupkę a drugą mniejszą pod śmietnikiem (żółtym)

bo w niedzielę to tyle kupek było na murku :ryk: że one nie nadąrzają jeść, a szkoda żeby to się marnowało, chyba za dużo sypiemy
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Od: Pt lut 08, 2008 12:28

Post » Wto sie 16, 2011 7:36 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY! 8 sterylizowanych, 1 maluch [*]!

wtorek - NIE KARMIMY
środa - ŁAPANKA - czyli karmi JOMA i kaja555
czwartek - caldien
piątek - neska25
sobota - Kociara82
niedziela - Kociara82
Ostatnio edytowano Wto sie 16, 2011 10:02 przez JOMA, łącznie edytowano 3 razy

JOMA

Od: Wto cze 08, 2010 14:12

Post » Wto sie 16, 2011 9:09 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY! 8 sterylizowanych, 1 maluch [*]!

Nowe wpływy:

50 PLN Neska25 :1luvu: :1luvu:

na razie nie płaciłam za kicię to 150 zł, bo ona chyba ma jakieś leczenie nie dokończone

musimy się naradzić co dalej
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Wto sie 16, 2011 9:42 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY! 8 sterylizowanych, 1 maluch [*]!

oki to ja wezme piątek.

neska25

Post » Wto sie 16, 2011 11:40 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY! 8 sterylizowanych, 1 maluch [*]!

Dzisiaj po pracy zabieram się za robienie książkowego bazarku.
Jakiś szał ciał w te wakacje i wiecznie mi czas ucieka.
Jak tylko ogarnę to podam tu link.

Ps. dziewczyny, mam 4 saszetki hillsa light. Mój puszysty za cholerę tego nie tknie :twisted: a wrażliwa z kolei nie może :(
Chce ktoś? Chętnie wyślę pod wskazany adres.
Obrazek Obrazek Obrazek

Sloper

Od: Pon sty 10, 2011 11:18

Post » Wto sie 16, 2011 17:06 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY! 8 sterylizowanych, 1 maluch [*]!

mam prosbe. Jak bedziecie karmic, przygladajcie sie, czy nie przychodzi tam srebrnoszary pregowany kotek, wyglada na mlodego, nieduzy, chudzina ale miziak straszny. Dzis paletal sie kolo przedszkola na ul.Batorego (to po drodze do fontanny). Kupilam mu 2 saszetki whiskasa, wcinal az milo patrzec. Nie wiem, czy ma dom i jest wychodzacy, pytalam ludzi, ale jedni twierdza, ze to z bloku na przeciw przedszkola z parteru (starsze panie widzialy podobno jak wskakuje na okno), inni twierdza, ze bezdomny... Czuc kregoslup przy mizaniu i to bardzo. Futerko ma miekkie i puszyste, karmicielka go zna. U nasady to futerko jest bielusienkie. Nie udalo mi sie podejrzec czy to kocur czy kotka. Jesli nie bedziecie go widywaly przy "stolowce", sprawdzajcie teren wzdluz batorego az do fontanny. Moze bedzie trzeba go dokarmiac w innym miejscu, nie wiem, czy to nowy kot, widzialam go pierwszy raz, nie mial obrozy. Jest ufny, na kici kici przybiega z ogonkiem w gorze :1luvu: Umaszczenie poprostu obledne :1luvu: Podesle mmsa do kaji555 z fotka cud kota.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto sie 16, 2011 19:04 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY! 8 sterylizowanych, 1 maluch [*]!

Ok. Bazarek zrobiony.
viewtopic.php?f=20&t=131796
Jak zwykle proszę o rady co można zmienić aby efektywniej sprzedać :)
Ostatnio się przydały :)
Obrazek Obrazek Obrazek

Sloper

Od: Pon sty 10, 2011 11:18

Post » Śro sie 17, 2011 6:54 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY! 8 sterylizowanych, 1 maluch [*]!

Sloper pisze:Ok. Bazarek zrobiony.
viewtopic.php?f=20&t=131796
Jak zwykle proszę o rady co można zmienić aby efektywniej sprzedać :)
Ostatnio się przydały :)

dziękujemy!!!!!!!!!!! :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro sie 17, 2011 6:58 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY! 8 sterylizowanych, 1 maluch [*]!

Kociara82 pisze:mam prosbe. Jak bedziecie karmic, przygladajcie sie, czy nie przychodzi tam srebrnoszary pregowany kotek, wyglada na mlodego, nieduzy, chudzina ale miziak straszny. Dzis paletal sie kolo przedszkola na ul.Batorego (to po drodze do fontanny). Kupilam mu 2 saszetki whiskasa, wcinal az milo patrzec. Nie wiem, czy ma dom i jest wychodzacy, pytalam ludzi, ale jedni twierdza, ze to z bloku na przeciw przedszkola z parteru (starsze panie widzialy podobno jak wskakuje na okno), inni twierdza, ze bezdomny... Czuc kregoslup przy mizaniu i to bardzo. Futerko ma miekkie i puszyste, karmicielka go zna. U nasady to futerko jest bielusienkie. Nie udalo mi sie podejrzec czy to kocur czy kotka. Jesli nie bedziecie go widywaly przy "stolowce", sprawdzajcie teren wzdluz batorego az do fontanny. Moze bedzie trzeba go dokarmiac w innym miejscu, nie wiem, czy to nowy kot, widzialam go pierwszy raz, nie mial obrozy. Jest ufny, na kici kici przybiega z ogonkiem w gorze :1luvu: Umaszczenie poprostu obledne :1luvu: Podesle mmsa do kaji555 z fotka cud kota.

fotkę podeślij, ale jak on miziaty to do schroniska, tylko musi być złapany i najlepiej w jakimś pudełku, to wtedy SM weżmie

dla nas to nierealne patrolować osiedla za nim, my już z Jomą ledwo zipiemy :)
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro sie 17, 2011 7:33 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY! 8 sterylizowanych, 1 maluch [*]!

zapłaciłam 150 zł za ostatnią kotkę

jesteśmy na plusie 112,33 PLN

dzisiaj łapanka o 16.00, jak ktoś potrzebuje karmy to na pewno ponad godzinę zabawimy

wczoraj byłyśmy sprawdzić też tą czarną dzikosć w firmie - radzi sobie dobrze, do wypuszczenia w przyszłym tygodniu

chyba w piątek by jej brzuch trzeba sprawdzić, chyba że w przyszłym tygodniu pojedziemy do innego weta (bo nasi są na urlopie)

i tak wychodzi, że codziennie w sprawie tych kotów trzeba jeżdzić
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro sie 17, 2011 7:49 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY! 8 sterylizowanych, 1 maluch [*]!

Kociara82 - chyba wiem o którym mowisz kociaku. On o ile kojarze jest z tym bloków pomiędzy Telepizzą a przedszkolem własnie. Kot totalnie oswojony, nawet psa się nie boi. Z tego co mi się wydaje to kociak ogolnie dokarmiany- moze bezpański nie wiem ale on tam juz długi czas jest wiec nie wiem czy to najlepsza rzecz brac go do schroniska. Może byśmy go po prostu wysterylizwali?

neska25

Post » Śro sie 17, 2011 8:29 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY! 8 sterylizowanych, 1 maluch [*]!

dziewczyny, to złapcie i bieremy na sterylkę, może to kotka i jeszcze zacznie rodzić

i jak macie możliwości, to wypytajcie tam ludzi

a co gada karmicielka? że to bezpański?

ja ani Joma nie widziałyśmy tego kota do tej pory, więc nic nie wiemy
ObrazekObrazekObrazek

kaja555

Post » Śro sie 17, 2011 9:51 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY! 8 sterylizowanych, 1 maluch [*]!

Odnośnie kotek - w naszej okolicy chodzi jedna "zaciążona" (czarna) Najczęściej widuje ją w okolicy szewca. Może to ich podopieczna??

neska25

Post » Śro sie 17, 2011 12:09 Re: Koty z ul. Batorego,TYCHY! 8 sterylizowanych, 1 maluch [*]!

nie wiem czy to kotka i czy ma dom, wczoraj widzialam kicia po raz pierwszy, a relacje ludzi sa rozbiezne. Jedni mowia, ze to kot wychodzacy, inni ze bezdomny ale z karmicielka nie rozmawialam, jak ja spotkam to zapytam o kociaka. Miziasty jest bardzo to fakt, ale nie widac poza tym, zeby mial dom, ani obrozy nie ma, chudziutki jest... Schronisko ma podobno komplet miejsc zajetych na kociarni, dowiedzialam sie wczoraj, wiec w razie czego pozostaje szukac tymczasu.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

[poprzednia][następna]