DT Smarti5-...no i kolejna setka?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 17, 2011 1:05 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

smarti pisze:...pana Kamila najlepiej pytać osobiście :D

No co Ty?
Ja za krótka jestem, żeby pana Kamila o cokolwiek pytać.
GIW może go zapytać o drogę kariery i takie tam
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Śro sie 17, 2011 1:07 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Krzysiekbolo pisze:To jest znamienne...
smarti pisze:(...)
Marzenia11 napisał(a):
Uwierz mi, jako osoba znająca bezpośrednio smarti i to dośc długo mam te informacje, o które pytasz.
Jeśli uzasadnisz mi konieczność odpowiadania na Twoje pytania to to zrobię na pw.

Marzeniu-a czy ja Cię upoważniłam do przekazywania drogą PW jakichkolwiek informacji na mój temat bez mojej zgody?

No i słusznie. W życiu bym się nie zgodziła, żeby ktoś udzielał informacji na mój temat bez mojej zgody. Krzysiu, a Ty byś się zgodził?

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Śro sie 17, 2011 1:09 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

redaf pisze:(...)

GIW to on zna lepiej od Ciebie :ryk:
pwpw

Post » Śro sie 17, 2011 1:10 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

vega013 pisze:
Krzysiekbolo pisze:To jest znamienne...
smarti pisze:(...)
Marzenia11 napisał(a):
Uwierz mi, jako osoba znająca bezpośrednio smarti i to dośc długo mam te informacje, o które pytasz.
Jeśli uzasadnisz mi konieczność odpowiadania na Twoje pytania to to zrobię na pw.

Marzeniu-a czy ja Cię upoważniłam do przekazywania drogą PW jakichkolwiek informacji na mój temat bez mojej zgody?

No i słusznie. W życiu bym się nie zgodziła, żeby ktoś udzielał informacji na mój temat bez mojej zgody. Krzysiu, a Ty byś się zgodził?

jestem na bank przekonana, ze tak. Dla wiarygodności i uczciwości względem super forum miau. pl
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro sie 17, 2011 1:11 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

pwpw pisze:A ten makowiec to o znacznej wartości? :mrgreen:

bardzo lubię makowiec...ale czy to legalne? :roll:

Kocie-fajnie że jesteś -pan jeszcze nie dzwonił .

kolorowych snów wszystkim :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Śro sie 17, 2011 1:12 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

No pewnie - rzadkiej pyszności :ryk:

vega013

Post » Śro sie 17, 2011 1:12 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

pwpw pisze:
redaf pisze:(...)

GIW to on zna lepiej od Ciebie :ryk:

Się załozysz, lesna?
Obrazek

redaf

Od: Śro sty 25, 2006 21:32

Post » Śro sie 17, 2011 1:14 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Szalony Kot pisze:Matko, że Wam się chce wszystkim :roll:

Btw takie pytanie, które mi się nasunęło, a specjaliści pewnie powiedzą - czy jeśli jestem wetem i wysterylizuję swojego kota w warunkach, które jako wet uznam za odpowiednie, to powinnam to zarejestrować?
Odżegnując się od czegokolwiek, to jest pytanie zrodzone z mojej babskiej ciekawości :)

To że jesteś lekarzem weterynarii do praktykowania weterynarii Cię nie uprawnia.
Uprawnienia do wykonywania zawodu dostajesz od lokalnej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej, która kontroluje miejsce, w którym wykonujesz swój zawód. Musi to być zakład leczniczy dla zwierząt (są różne formy). Jeśli nie pozostajesz w stosunku pracy z takowym, musisz go sam otworzyć, rozpoczynając działalność gospodarczą.
Krzysiekbolo

Post » Śro sie 17, 2011 1:15 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Redaf, czy przytoczony przeze mnie przykład jest działalnością gospodarczą, czy nie jest?

vega013

Post » Śro sie 17, 2011 1:15 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

vega013 pisze:

To bym się bała wyceny przez funkcjonariusza skarbówki (unikat, dzieło sztuki o znacznej wartości, antyk chyba nie :lol: ) nie takie kwiatki sadzili jeszcze niedawno :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja też już idę Spokojnej Nocy :ok:
pwpw

Post » Śro sie 17, 2011 1:17 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

vega013 pisze:

:ryk:
podoba mi sie też "rzadkiej urody" :ryk:

no i "uprzejmie donoszę" też jest niezłe :lol:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Śro sie 17, 2011 1:17 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Krzysiekbolo pisze:

Btw takie pytanie, które mi się nasunęło, a specjaliści pewnie powiedzą - czy jeśli jestem wetem i wysterylizuję swojego kota w warunkach, które jako wet uznam za odpowiednie, to powinnam to zarejestrować?
Odżegnując się od czegokolwiek, to jest pytanie zrodzone z mojej babskiej ciekawości :)

To że jesteś lekarzem weterynarii do praktykowania weterynarii Cię nie uprawnia.
Uprawnienia do wykonywania zawodu dostajesz od lokalnej Izby Lekarsko-Weterynaryjnej, która kontroluje miejsce, w którym wykonujesz swój zawód. Musi to być zakład leczniczy dla zwierząt (są różne formy). Jeśli nie pozostajesz w stosunku pracy z takowym, musisz go sam otworzyć, rozpoczynając działalność gospodarczą.

Tyle, ze takim miejscem często jest obora rolnika- doczytaj, dowiedz się, później radź innym..
Dobranoc
pwpw

Post » Śro sie 17, 2011 1:19 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

Krzysiekbolo pisze:

Czyli odpadają wizyty domowe, odbieranie porodów w stajni albo chlewie, udzielanie pomocy zwierzęciu na szosie? To moja wetka w poprzednim tygodniu złamała prawo, bo zaszczepiła moje kociarstwo u mnie w domu, a nie w zakładzie leczniczym? A dwa lata temu dokonała eutanazji kota nie dość, że w moim domu, to jeszcze w sypialni, w której kot najbardziej lubił przebywać. A ja sama o to poprosiłam. Jak nic - jestem współwinna :oops:

vega013

Post » Śro sie 17, 2011 1:23 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

vega013 pisze:
Krzysiekbolo pisze:

Czyli odpadają wizyty domowe, odbieranie porodów w stajni albo chlewie, udzielanie pomocy zwierzęciu na szosie? To moja wetka w poprzednim tygodniu złamała prawo, bo zaszczepiła moje kociarstwo u mnie w domu, a nie w zakładzie leczniczym? A dwa lata temu dokonała eutanazji kota nie dość, że w moim domu, to jeszcze w sypialni, w której kot najbardziej lubił przebywać.

skandal! proponuje na Nią wysmarować uprzejmy donosik :mrgreen:

biegusiem-podaj imie, nażwisko i numer pesel Twojej wetki :twisted: i to precyzyjnie :evil: :ryk:

smarti

Post » Śro sie 17, 2011 1:23 Re: DT Smarti5-...mamy nowiutki piezodencik!!

W stadninach (z prawdziwego zdarzenia) wet bywa często na liście płac, o ile się orientuje.. nie prowadzę takowej wiec nie zgłębiałam tematu :roll: Doszły mnie tylko słuchy, ale nie wypytywałam o podstawy prawne takiego rozwiązania, o dziwo 8O
pwpw

[poprzednia][następna]