Byłem kociakiem, jestem dorosły - i mam wreszcie DOM :)

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim

Post » Śro gru 23, 2009 21:11 Re: Pń/Luboń : 2 kociaki z działek- Sznyc w domku, Lucek czeka

ale wiadomosc......

Iza nawet nie wiesz jak bardzo sie ciesze. Oj poryczalam sie

.........._,|,_
............'|`...Gdy pierwsza
............/.\. gwiazdka
.........../`,\)... na niebie
........../__\ ... zabłyśnie
........./ . o \....niech Cię
......../_ , *_\_... Aniołek
......../ `, .* \_...ode mnie
......./ ? `~ . \... uściśnie
....../_ . * ., o \...I przekaże
....../ ? o .. ~ \ ? serdeczne
...../ . * .... . o.\? życzenia
..../_ ,,~~ '. * ' _\_'w Święta
..../`~,, .. o.......\::::::Bożego
.../ .* ...`' * ? ,',..\ :::: Narodzenia
../_.....o ..~~,, , _\... oraz wiele
./ .. * ......... ,, ~ ' \..... radości i
/* .... o ..._~`'*...o \....nadziei
`-,,~'`' ...* ... _ ,-´.......w Nowym
........":-------:".......2010 Roku!!!!))

z calego serducha zycze. Jestes wspaniala :1luvu: :1luvu:
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Wto gru 29, 2009 0:24 Re: Pń/Luboń : 2 kociaki z działek- Sznyc w domku, Luc z nim :)

Dopiero doczytałam. Bardzo się cieszę. :1luvu: Na pewno oba kociaki ucieszyły się ze spotkania :D

Berute

Od: Czw wrz 24, 2009 21:04

Post » Wto gru 29, 2009 1:24 Re: Pń/Luboń : 2 kociaki z działek- Sznyc w domku, Luc z nim :)

Jesoo, cudownie :mrgreen:
To wspaniała wiadomość :1luvu:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto gru 29, 2009 11:12 Re: Pń/Luboń : 2 kociaki z działek- Sznyc w domku, Luc z nim :)

Ja też dopiero doczytałam :oops: :D
Cudne ,cudne wieści Obrazek Ale co się dziwić -taki piękny kocio :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :wink:
ObrazekObrazek

amyszka

Od: Czw mar 22, 2007 14:26

Post » Śro gru 30, 2009 9:41 Re: Pń/Luboń : 2 kociaki z działek- Sznyc w domku, Luc z nim :)

wow :D ale się cieszę!
i jak im razem? nie zrujnowały domu? 8)
Obrazek

Aktualnie - Kacper, Benuś, Songo, Myszka i pies Antonio!

catawba

Od: Czw kwi 26, 2007 9:28

Post » Czw gru 31, 2009 0:22 Re: Pń/Luboń : 2 kociaki z działek- Sznyc w domku, Luc z nim :)

Weszłam i od razu radość.. Oby tylko takie zakończenia..

Wszystkiego dobrego dla Was wszystkich i Waszych Podopiecznych!!

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Nie sty 03, 2010 16:37 Re: Pń/Luboń : 2 kociaki z działek- Sznyc w domku, Luc z nim :)

Wspaniałe wiadomości czytam po urlopie :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

JoasiaS

Od: Wto sie 02, 2005 18:45

Post » Sob sty 16, 2010 23:14 Re: Pń/Luboń : 2 kociaki z działek- Sznyc w domku, Luc z nim :)

Wiecie co?
Byłam w odwiedzinach u małych diabłów - Sznycka i Lucka :D

Rosną chłopaki i są bardzo bardzo szczęśliwi :1luvu:
Początki nie były łatwe, szczególnie Lucka - był bardzo przerażony, choć miał taką przewagę nad Sznyckiem, ze w ogóle wcześniej widział, co to dom. Chociaż był u mnie w klateczce, jednak osłuchał się z odgłosami życia domowego. Sznycek trafil do domu prosto z działkowej klatki.

Sznyc potrzebował kilku dni, żeby nauczyc się w miarę funkcjonować w domku - podbił serducha nowych Dużych i kociego wujka-rezydenta. Lucek gorzej, pojechał w przeddzień świąt, święta upłynęły mu na poszukiwaniu nowych kryjówek, a domownikom na poszukiwaniu kota - odstawianie szafek, sprawdzanie lodówki, pralki itp. Sznycek nie tylko brata nie poznał - on go nie akceptował, nie zauważał ...
Przełom nastąpił po zaopatrzeniu Lucka w obróżkę z dzwoneczkiem - koty zaczęły go zauważać, a on sam sie uspokoił. Pewnie dzwoneczek kojarzył mu się ze spokojnym życiem klatki - w klateczce chłopaki mieli dzwoniące zabawki.

Teraz, po paru tygodniach jest o wiele lepiej - to Lucka pierwszego wczoraj zauważyłam - wyszedł mi na spotkanie :D
Nie uciekał, nie chował się, normalnie nie ten sam kot :D
Sznycek trochę z dystansem, nie był zbyt zainteresowany moją wizytą.
Bracia już razem śpią, bawią sie, również z rezydentem sie dogadali.
Prawie dobrze :D
Tu wielki ukłon dla domku - za cierpliwość w oswajaniu dzikusów :1luvu:

Parę fotek 8)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

starszy Wujek :D
Obrazek

Sznycek zostaje na stałe, Lucek tymczasuje 8)

Jeszcze raz, nieustające wielkie dzięki za uratowanie chłopaków przed wielkimi mrozami :1luvu:
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Nie sty 17, 2010 0:44 Re: Pń/Luboń : 2 kociaki z działek- Sznyc w domku, Luc z nim :)

Ale wyrośli bracia :1luvu: piękni są a starszy wujek też niczego sobie :)

Szkoda, że Lucek tymczasuje, taki fajny ten domek :)

Aż nie chce się wierzyć, że Lucek miał problem z aklimatyzacją.Co kot - to inny charakter :)
Gdy cię znalazłam, nie wiedziałam, co z tobą zrobić.
Dziś nie wiem, co zrobię bez ciebie...
Marcel 7.10.2007 - 26.07.2021

kwinta

Od: Śro maja 21, 2008 20:47

Post » Wto sty 19, 2010 14:05 Re: Pń/Luboń : 2 kociaki z działek- Sznyc w domku, Luc z nim :)

Toż to już dorosłe koty! 8O 8O
Piękni są wszyscy trzej :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

JoasiaS

Post » Wto mar 22, 2011 8:59 Re: Pń/Luboń : 2 kociaki z działek- Sznyc w domku, Luc z nim :)

Czy ktoś jeszcze pamięta dwójkę kociaków z działek?

Minął rok, a Lucek wciąż czeka na wiecznym tymczasie ...
Mieszka sobie z bratem i starszym kolegą, ale nie jest tym faktem zachwycony.
Wręcz przeciwnie - ich obecność strasznie go stresuje :(

Lucuś wyrósł na ślicznego miziaka - jest jednak kotem specjalnej troski. Ma problemy pokarmowe, nie toleruje niektórych karm. Być może te problemy wynikają ze stresu?
Brat i wujek zrobili sobie z Lucusia worek treningowy ... biedak ze stresu posikuje :(
Ma zrobione wszystkie badania, wszystko ok ze zdrówkiem - od paru dni dostaje psychotropy.

Czego mu trzeba do szczęścia?
Domu, gdzie będzie jedynakiem.
Domu, gdzie człowiek będzie mu poświecał uwagę, głaskał, nosił, przytulał ...
To miły kocurek, choć bardzo wrażliwy ...

Wieczny tymczas :(

Z bracholkiem-oprawcą
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Wto sie 16, 2011 9:13 Re: Pń/Luboń : 2 kociaki z działek- Sznyc w domku, Luc z nim :)

Lucuś - już prawie 2-letni wciąż czeka na dom ...

Nikt o niego nie pyta, a przecież jest normalnym, niebrzydkim kotem ... dlaczego? :(
Różne nieadopcyjne wręcz koty znalazły swoje domy - starsze, trudniejsze ... a Lucek wciąż czeka :(

Lucuś jest kotem specyficznym, był od samego początku bardziej nieufny i wrażliwy.
Wzięty do mieszkania prawie oszalał ze strachu ... domek długo nad nim pracował, opiekunka włożyła mnóstwo pracy w oswojenie go, poświeciła mu mnóstwo czasu ...
Dzięki jej cierpliwości Lucek wyrósł na spokojnego miziaka, kota nakolankowego, chętnie bawiącego sie i ... kompletnie uzależnionego od człowieka.
To kot, który potrzebuje człowieka, jego bliskości. Dla niego człowiek oznacza bezpieczeństwo - to w ludzkich ramionach szukał schronienia przed niedobrym bratem i wujkiem ...

Mógłby czekać spokojnie dalej, jednak sytuacja stała sie dramatyczna. Pozostałe koty ostatnio uwzięły się maksymalnie - biedny Lucek boi sie już chodzić do misek, do kuwety, jest kłębkiem nerwów. Jest tak zestresowany, że nawet psychotropy nie pomagają mu poradzić sobie ze stresem :( Po prostu stał się workiem treningowym dla pozostałej dwójki. Brat bratu zgotował ten los :(

W przyszłym tygodniu wraca do mnie.
Do domu, w którym nigdy nie był, do stada kotów ... do mojej Rudej Mendy, która go lepiej nie potraktuje pewnie :(
Na początku na pewno umieszczę go w dużej klatce. Wiem, ze to będzie koszmar dla kota nauczonego spania w łóżku i ciągłego tulenia ... ale będzie miał przynajmniej spokój.

Podsumowując - Lucek ma 2 lata, jest wykastrowany, regularnie szczepiony, odrobaczany, regularnie badany. Zdrowy, choć teraz na pewno ze zwichrowaną psychiką :(
Potrzebuje domu bezwzględnie niewychodzącego z obowiązkowo zabezpieczonym balkonem i oknami (uwielbia przechadzki po balustradzie i parapetach - w obecnym domu jest wszystko zabezpieczone, więc mógł takie przechadzki uprawiać).
Dom musi być spokojny - bezwzględnie bez zwierząt, on musi odpocząc!
Dla jego dobra lepiej, żeby nie było małych dzieci (kilkuletnich).

Poszukiwany dom, który pozwoli Luckowi znów żyć normalnym, kocim życiem !

Zobaczcie, jaki jest cudny!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Avian

Post » Wto sie 16, 2011 10:43 Re: Pń/Luboń : czarny miziak Lucek już 2 lata szuka domu :(((

no to gdzie te domki :?:
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

agnieszka1565

Od: Wto sie 18, 2009 11:37

Post » Wto sie 16, 2011 14:41 Re: Pń/Luboń : czarny miziak Lucek już 2 lata szuka domu :(((

Biedny Lucuś :(
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Śro sie 17, 2011 13:43 Re: Pń/Luboń : czarny miziak Lucek już 2 lata szuka domu :(((

Podniosę :!:
Obrazek

JoasiaS

[poprzednia][następna]