Lucuś - już prawie 2-letni wciąż czeka na dom ...
Nikt o niego nie pyta, a przecież jest normalnym, niebrzydkim kotem ... dlaczego?
Różne nieadopcyjne wręcz koty znalazły swoje domy - starsze, trudniejsze ... a Lucek wciąż czeka

Lucuś jest kotem specyficznym, był od samego początku bardziej nieufny i wrażliwy.
Wzięty do mieszkania prawie oszalał ze strachu ... domek długo nad nim pracował, opiekunka włożyła mnóstwo pracy w oswojenie go, poświeciła mu mnóstwo czasu ...
Dzięki jej cierpliwości Lucek wyrósł na spokojnego miziaka, kota nakolankowego, chętnie bawiącego sie i ... kompletnie uzależnionego od człowieka.
To kot, który potrzebuje człowieka, jego bliskości. Dla niego człowiek oznacza bezpieczeństwo - to w ludzkich ramionach szukał schronienia przed niedobrym bratem i wujkiem ...
Mógłby czekać spokojnie dalej, jednak sytuacja stała sie dramatyczna. Pozostałe koty ostatnio uwzięły się maksymalnie - biedny Lucek boi sie już chodzić do misek, do kuwety, jest kłębkiem nerwów. Jest tak zestresowany, że nawet psychotropy nie pomagają mu poradzić sobie ze stresem

Po prostu stał się workiem treningowym dla pozostałej dwójki. Brat bratu zgotował ten los

W przyszłym tygodniu wraca do mnie.
Do domu, w którym nigdy nie był, do stada kotów ... do mojej Rudej Mendy, która go lepiej nie potraktuje pewnie

Na początku na pewno umieszczę go w dużej klatce. Wiem, ze to będzie koszmar dla kota nauczonego spania w łóżku i ciągłego tulenia ... ale będzie miał przynajmniej spokój.
Podsumowując - Lucek ma 2 lata, jest wykastrowany, regularnie szczepiony, odrobaczany, regularnie badany. Zdrowy, choć teraz na pewno ze zwichrowaną psychiką

Potrzebuje domu bezwzględnie niewychodzącego z obowiązkowo zabezpieczonym balkonem i oknami (uwielbia przechadzki po balustradzie i parapetach - w obecnym domu jest wszystko zabezpieczone, więc mógł takie przechadzki uprawiać).
Dom musi być spokojny - bezwzględnie bez zwierząt, on musi odpocząc!
Dla jego dobra lepiej, żeby nie było małych dzieci (kilkuletnich).
Poszukiwany dom, który pozwoli Luckowi znów żyć normalnym, kocim życiem !
Zobaczcie, jaki jest cudny!