Cmentarz Brwinów.Są kocięta.Jest źle,potrzebna karma,głodne

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 15, 2011 20:30 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

zamowilam bozite, jutro powinni wyslac :)

AprilRain

Od: Czw lip 02, 2009 20:04

Post » Pon sie 15, 2011 21:32 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

Podnoszę podnoszę :)

[oczko moje jedno bidne strasznie.. z krwistą błoną.. no ale za to apetytu nie brak.. pół recovery,pół felixa i garść chrupków już poszła w brzuszki.. acha.. podglądają nas ;) ]

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Pon sie 15, 2011 21:34 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

Trzymam kciuki za jutrzejszą łapankę. Oby ciężarne się złapały :ok: :ok: :ok: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pon sie 15, 2011 21:36 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

Trzymam kciuki mocno za jutro!!! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moje koty: Rysiek, Mefisto, Nikita, Rudi. Noreczka za TM [*]. I Gacek na doczepkę...
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=102921
Obrazek

ewaw

Od: Czw cze 22, 2006 11:05

Post » Pon sie 15, 2011 21:47 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

Dziś rozmawiałam przez telefon z karmicielką, długo sobie pogadałyśmy.
Ona mówiła, ja głownie słuchałam, słuchałam i gardło mi się zaciskało, łzy płynęły po policzkach :cry: :cry: :cry:

Filmik tu na forum, mimo, że bardzo poruszający, jednak to tylko namiasta bólu i cierpienia tych kotów :cry: Dramatu jaki się tam rozgrywa od lat.
Słyszałam o kotce, która kilka dni rodziła, nie mogła urodzić, chodziła po cmentarzu, a za nią sączyłą się krew.
Kotka wydała na świat kociaka- to ten czarny kocurek na fimie, który pił mleko. Kotka powiła kociaka, a potem poszła i kilka dni umierała w niewyobrazłąnych męczarniach!!!

Słyszałam o kociakach rodzących się w zimie, małych robaczkach wyprowadzanych na śnieg przez matki, które potem po prostu, zamarzały :( O chorych kocicach rozszarpywanych przez psy, biedne nie miały siły po porodzie uciekać.

To co się tam dzieje, to horror.
Podobna sprawa kotów, ich bytu wiele razy była zgłaszana do urzędu :(

BŁAGAMY Kochani pomóżcie nam ratować te koty.

POMÓŻCIE nie dopuszcić do kolejnego cierpienia, bólu, głodu.
Niech nie rodza się kolejne kocięta,chore, ułomne, cierpiące, to nie dla miejsce :(
POMÓŻCIE choć trochę naprawić to zło, polepszyć im byt.

Proszę.......................
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pon sie 15, 2011 21:52 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

One musza stamtad zniknac raz na zawsze - inaczej ich losu nie da sie odmienic :?
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon sie 15, 2011 21:56 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

Jeśli nie będą się rodzić kolejne kociaki, to nie muszą stamtąd znikać. Jeśli uda się wysterylizować stado, to (z niewielką pomocą ze strony karmicielek) mogą sobie bardzo dobrze radzić jako koty wolnożyjące. Jeśli uda się do tego doprowadzić, to wówczas wystarczy tylko monitorować ich stan zdrowia i odławiać te, które potrzebują pomocy ze względu na choroby.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pon sie 15, 2011 21:57 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

Kociasia

Od: Nie sty 27, 2008 16:53

Post » Pon sie 15, 2011 21:59 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

Tajemniczy Wujek Z. pisze:Jeśli nie będą się rodzić kolejne kociaki, to nie muszą stamtąd znikać. Jeśli uda się wysterylizować stado, to (z niewielką pomocą ze strony karmicielek) mogą sobie bardzo dobrze radzić jako koty wolnożyjące. Jeśli uda się do tego doprowadzić, to wówczas wystarczy tylko monitorować ich stan zdrowia i odławiać te, które potrzebują pomocy ze względu na choroby.

No a nieprzyjazni ludzie i psy... :roll:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pon sie 15, 2011 22:01 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

Dlaczego ta pani nie mogla wziac rodzacej kotki do weterynarza? pewnie glupie pytanie, ale nie rozumiem jak tak mozna. nawet zawiezc do Koterii zeby bylo za darmo i powiedziec, ze kotka znaleziona w Warszawie. przerasta mnie to wszystko, mysle tylko o tych kotach, zeby udalo sie je uratowac i dac im normalne zycie :(

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Pon sie 15, 2011 22:03 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

Zdrowe, dorosłe koty poradzą sobie na cmentarzu z każdym psem. To wbrew pozorom bardzo przyjazny im teren. A nieprzyjaźni ludzie? Są wszędzie.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pon sie 15, 2011 22:03 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

O Koterii pewno nie słyszała, a lokalny wet pewno chciał pieniedzy...
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pon sie 15, 2011 22:04 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

CheshireCat1 pisze:Dlaczego ta pani nie mogla wziac rodzacej kotki do weterynarza? pewnie glupie pytanie [...]

Jeśli się ma 900 zł emerytury, to odpowiedź nasuwa się sama.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Post » Pon sie 15, 2011 22:05 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

i 8 kotów w domu
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pon sie 15, 2011 22:07 Re: BrwinówBŁAGAoPOMOC*20CIĘŻNYCH*Tracą oczy!PotrzebnaPomocDT

Nie sądzę, że uda się sprawić, żeby koty stamtąd zniknęły. Jak znikną te, znajdą się następne :(.
Podrzucone przez ludzi.
Te koty z drugiej części pewnie były kiedyś domowe :(.

Najważniejsze są sterylki, żeby nie rodziło się więcej kociąt.
Trzeba też szukać domów maluchom, bo niektórym pewnie uda się dorosnąć (chociaż bez oka, czy całkiem niewidomym) i też zaczną rodzić :(.

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

[poprzednia][następna]