KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 14, 2011 14:49 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Wieści z dzisiejszego dyżuru porannego - nie jest dobrze, choć nie jest też tragicznie, ale mam wrażenie że przyszły tydzień to będzie ostra jazda do weta co i rusz :(
Klimek nie jadł mokrego, był osowiały. 2 razy po ataku kichania wysmarkał białawe gluty z nosa; nie było kupy - możliwe,że Filomen z Kropeczką i wolontariuszem sprzątnęli.
Biedronek ostro kicha i wygląda jak człowiek jak go grypa "rozbiera", do jedzenia też jakoś się nie palił.
Zakropliłam obu Buraskom oczki bo dużej łzawiły i siem zestresowałam i podałam "na wszelki wypadek".
Fredzia i Mania nie zjadły wcale (prawie wcale?) mokrego, były jakieś nieswoje... Fredzia osowiała i chcąca by jej dać spokój, Mania też podejrzanie spokojna - nawet jak dawałam jeść innym to nie wstała z koszyka. U Mani była kupa ale raczej niewiele a u Fredzi wcale. A dla równowagi małe burasie miały tyle kup i sików, jakby ich tam 5 siedziało 8O
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie sie 14, 2011 17:18 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Longer dzisiaj byl lepszy niż wczoraj - dostaje 1/2 unidox raz dziennie, pomogł mi wypełnić kartoteki :wink:
Mania tez dostaje 1/2 unidoxu

biedny jest Biedronek, taki wycofany, nawet mu mierzyliśmy z Wiesiem temperaturę ale w normie, nie wiem czy po tym Virbagenie źle sie czuje, nie daje się głaskać, ucieka,

mała Kaja, córka Mani - dupka ożyła i w szampanskim nastroju

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie sie 14, 2011 17:38 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Dziennik Zachodni
Obrazek

za tydzień idzie Hugo ze schroniska, piesek

Filomen

Post » Nie sie 14, 2011 19:04 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Filomen pisze:Dziennik Zachodni
Obrazek

za tydzień idzie Hugo ze schroniska, piesek

:ok:
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Nie sie 14, 2011 19:13 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Oby tylko były telefony i to sensowne :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: bo ja o Koibito nie miałam teraz ani jednego - wakacje :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Nie sie 14, 2011 19:24 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Aha, Gapy nie było w przedsionku na zdrowej? To gdzie jest?
I jeśli chodzi o kontenerek -mój duży czerwono-czarny jest w przedsionku na zdrowej - podpisane moim imieniem. Używajcie na razie jak trzeba - jak wrócę to odbiorę, a i tak w domu mam zapasowy. :kotek:

Alienor

Post » Nie sie 14, 2011 20:49 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Ja juz po dyżurze w znowu wyśmienitym towarzystwie The Shops :ok:
Na zdrowej:
cisza i spokój. Gapa siedzi na górze i boi się ludzi też.
Przyniosłam jego ulubioną purinkę kurczakową, dałam na półeczke i nawet jadł.
Ja mało przebywałam na zdrowej- dzisiaj królowała tam Marta (The Shops)
Koty nakarmione kurczaczkiem, oczka wymyte.
Marta zgłasza że bardzo kicha i zapchana i świszcząca jest Smoła :(

Kwarantanna:
Koty miały apetyt, oprócz Klimka :( który ma zapchany nochal, kicha i smarka bidulek.
Burasie ładnie zjadły i pod koniec naszej wizyty szalały w małym boksie jak dzikie zajace w kapuście :twisted:
Fredka też niestety nie wygląda za ciekawie, nie ma apetytu ale tez jest zakatarzona i łzawi :(
Longer i mała burania szaleją i apetycik ok, ale nie było kupy.
Kupa była tylko u Mańki i Westy 8O u pozostałych pusto 8O
Co do Biedronka, to on wyglądał spoko. Zjadł michę z dokładka , a później leżał na sfinksa i drzemał.
Pamiętajcie że Biedronek to spokojny i taki wydawało by się wycofany kotek - on taki był też w schronie.
Siedział na górnej p\o\lce.
U nas jak był wypuszczony też raczej siedział na górze, zawsze z boku i spokojnie.
On taki jest. Ja nie miałam wrażenia że jest smutny czy też nadmiernie wycofany lub cierpiący.

Natomiast uwaga !!!!!!! Musimy się zastanowić co zrobić, bo ludzie dokarmiają nam przez okienko koty.
Kiedyś na parapecie zdrowej było coś dziwnego biaego tłustego i galaretowatego.
Dokonałam oceny organoleptycznej (bez próbowania oczywiście :twisted: ) I była to tłusta topiąca się w słońcu na parapecie słonina.
A dzisiaj jak zamiatałam podłoę to w okolicach kuwet były kawałki pogryzionej kości kurczakowej. Zostały takie dosyć duże kawałki ponadgryzane bardzo ostro zakończone :evil: Mogą być z tego powodu problemy.
Nie wiem czy przypadkiem pan "kurczak nie dokarmia" 8O
To tyle - więcej grzechów nie pamiętam :oops: :oops:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie sie 14, 2011 21:39 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

proszę przenieście Smołę na kwarantannę - trzeba jej właczyć antybiotyk natychmiast.
zaraz sparwdzę kto ma jutro dyżur i zadzwonię
napisać też musimy kartki, żeby nie dokarmiano kotów, bo mają specalistyczną karmę i chorują. Mozna przykleić do szyby.

Filomen

Post » Nie sie 14, 2011 21:41 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

co do kotów w dzienniku Zachodnim, zeby było sprawiedliwie - proponujecie jakieś zasady - najdluzszy staż? Cos innego? raz na tydzień jest ogloszenie na przemian psy i koty

co do Biedronka - był szczęsliwy jak miał kotkę Kasię, potem jak Kasia poszła do domku to posmutniał i tak został :(

Filomen

Post » Pon sie 15, 2011 8:50 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Jutro koniecznie trzeba pojechac do Almawetu na kontrole z Klimkiem i Fredka /leki dzis sie skonczyly, maja dostac rowniez lutro immunodol domiesniowo jako 3x/ Pilnie niech sie ktos zaoferuje.
My nie mozemy z tego wzgledu ze jedziemy tez do Almawetu z Miodkiem i Dixi /Miodek goraczkuje dostaje tolfine i synulox ale go musi zbada dr.co jest, Dixi ma termin szczepienia 1/
a nie moge zwlaszcza Miodka wiesc razem z chorymi kotami bo sie jeszcze gorzej narobi.
Potem jedziedziemy do Lupusia z Mala burania /w obrozcze/ i Kapselkiem tez do kontroli i po leki.
Wiec byloby to dla nas zbyt duzo i czasochlonne aby na przemian wozic koty a zreszta nie wiadomo ile zejdzie w lecznicach.
Usilna proba niech sie chetna osoba zglosi i napisze czy pojedzie jest to b.wane bo musi byc cd leczenia.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon sie 15, 2011 9:05 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

witam was z rana
korzystając z okazji dnia wolnego od pracy oglądałam program warto kochać koty
pokazali kobietę w stanach, która oddała kotom a ma ich 800 swoją posiadłość. Mieszka w USA i ma pod opieką kociaki małe duże i te najstarsze. Każda grupa ma inne miejsce zamieszkania.
tu koci pokój http://www.youtube.com/watch?v=x-SsHwuQg4k
kociaki są pod stałą opieką wetki i 18 pracowników. Na miesiąc koszty utrzymania to 45 tys. dolarów 8O
kobieta utrzymuje koty z datków
wymienia się też ze schroniskami. Daje im 5 kotów nadających się do adopcji a zabiera jednego, który się nie nadaje i pewnie zostałby uśpiony. U niej ma raj wśród drzew i innych kotów .... kurcze koci raj ....
ciekawe czy to u nas jest możliwe
Obrazek

Madziula

Post » Pon sie 15, 2011 9:41 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Wybobraz sobie Madziula ze mam podobnie jak na tym filmie, koty sa wszedzie, tyle ze ja niem mam takiego duzego domu i datkow co najwazniejsze.
Ale rownie dobrze sie maja u nas koty chyba nie narzekaja :lol: , maja wszystko co im do szczescia potrzeba i duzo milosci co kot lubi najbardziej.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon sie 15, 2011 11:03 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

po porannym dyżurze :
Smoła przeniesiona na kwarantannę, Biedronek puszcza bańki nosem,apetyt średni.
Klimek i Fredka ładnie zjadły.Klimek już chyba lepiej,Fredka tak sobie.
Mani zdjęłam kaftanik. Tereniu sprawdź wieczorem czy sobie nie rozlizała szwów.Mania nie ma apetytu. Longer i mała Kaja ok.
Leki podane,uszy wyczyszczone,Wiesiu zrobił zastrzyki,kartoteki dla nowych kichaczy założone.
Na zdrowej ok. Gapa spacerował i zwiedzał każdy kąt,ale do innych kotów podchodzi z dystansem zresztą one do niego też,chyba z racji gabarytów.

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Pon sie 15, 2011 12:48 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Dziewczyny - jak wyjadę (czyli dziś wieczór) proszę podbijajcie od czasu do czasu bazarek z mojego podpisu.
A do dziennnika to chyba trzeba by wybierać w pierwszej kolejności pilne przypadki - takie jak ta kotka po zmarłej właścicielce - dla niej dom jest na cenę życia.

Alienor

Post » Pon sie 15, 2011 15:42 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

jadziaII pisze:Wybobraz sobie Madziula ze mam podobnie jak na tym filmie, koty sa wszedzie, tyle ze ja niem mam takiego duzego domu i datkow co najwazniejsze.
Ale rownie dobrze sie maja u nas koty chyba nie narzekaja :lol: , maja wszystko co im do szczescia potrzeba i duzo milosci co kot lubi najbardziej.

nie no u was to też jest raj dla kociaków ... to oczywiste ...
Obrazek

Madziula

[poprzednia][następna]