OTW4-Żuczku,Żuczku ...:( Nowe foty od 96

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt sie 12, 2011 18:02 Re: OTW4- tymczasujemy się na maksa :( Nowe foty od 36.

Matko Asia- masz istne mini-schronisko w domu! :mrgreen:
Cudnie wszystkie wyglądają- a Fuga przepięknie wyszła na tym zdjęciu z przedpokoju! :)

Gdzie to maleństwo widziałaś? :(
Kilka dni temu taka Pani Ula znalazła na Przewoskiej pod drzewem przy samym chodniku Martusię- 6 tygodniową koteczkę. Siedziała tam samiuśka i płakała- mamy nikt nie widział.
Nie wiadomo skąd się tam wzięła.
http://www.otwock.toz.pl
Oficjalna strona internetowa Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami w Polsce Oddział w Otwocku. Serdecznie zapraszamy!

AnnaM

Od: Nie wrz 05, 2010 21:32

Post » Pt sie 12, 2011 18:10 Re: OTW4- tymczasujemy się na maksa :( Nowe foty od 36.

Na osiedlu przy Matejki. Blok przy ulicy,wjazd na parking.Za pocztą.Tak darł się,ze rankiem niosło. Nie wiem czy samochód to nie jego dom :roll:

Mam doła bo już nie wiadomo w co ręce włożyć. Jak pomóc.
Na cmentarzu dziciaki płaczą.A dzikuny totalne.
Jeszcze poszłam dziś nerki dzikunom dokupić i ich cena mnie powaliła.Z 3,2 podnieśli na...5,41 :roll: Nie kupiłam. Trudno.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt sie 12, 2011 21:27 Re: OTW4- tymczasujemy się na maksa :( Nowe foty od 36.

ASK@ pisze:Na osiedlu przy Matejki. Blok przy ulicy,wjazd na parking.Za pocztą.Tak darł się,ze rankiem niosło. Nie wiem czy samochód to nie jego dom :roll:

Zostałam poproszona o w/w złapanie koci.Dwie panie podobno juz tydzień kota próbują złapać. .Przed podjęciem jakichkolwiek działań zapytałam czy mają co z nią zrobić. Oczywiście mają.Jedna weźmie do domu.Już uzgodniły.Łapka,jedzenie...jest!Małe ,buro-białe(chyba),przestraszone.
Czy muszę kończyć ?
Obrazek

ASK@

Post » Pt sie 12, 2011 22:14 Re: OTW4- tymczasujemy się na maksa :( Nowe foty od 36.

a zakończenie jest dobre? złapałaś i go wzięły?

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Sob sie 13, 2011 5:14 Re: OTW4- tymczasujemy się na maksa :( Nowe foty od 36.

Patmol pisze:a zakończenie jest dobre? złapałaś i go wzięły?

:mrgreen:
Ja go wzięłam.Drałowałam z łapką i wyjącym malcem kikaset metrów do domu. Obok marketu i inszego mocno popularnego sklepu.Pewna sensacja była 8O
Panie zaczęły się nad łapką kłócić i każda miała w nosie małego.A każda miała tysiące powodów by kota nie brać. Tak od razu się pojawiły.Wreszcie ustaliły,że wypuszczą i tyle.
Nie będę mówić jakich słów użyłam i co powiedziałam.
Kocia jest markurkową dziewunią.Mocno zapchloną i brudną. Cała jej złość wyparowała po wzięciu na ręce. Mruczy, wtula się, wywala brzuszek i rozdaje buziaczki...Siedzi w dużym kontenerku i płacze. U mnie na prawdę miejsca juz nie ma.
Ale prośba o inny tymczas jest nie realna.Więc nawet próbować nie będę. :cry:

Wiedziałam,ze kocia nie jest dzika.Kot dziki nie biega po osiedlu i nie woła pomocy. A ona szukała jej.Tylko dzieciak z niej straszny jest.Ma ok 10 tygodni.Pewnie wywalona.

Przy okazji okazało się,że czarny kot co przychodził cała zimę na dokarmianie i którego pochowałam to był jednej z pań. Podobno nie chciał nocować w mrozy w domu. Wiedziała,ze leży martwy na ulicy bo sąsiad powiedział. Tylko nie poszła bo...patrzeć nie mogła na jego ciałko.
Cholera jasna.

Mina TZ nawet nie była taka groźna.Nawet :evil:
Obrazek

ASK@

Post » Sob sie 13, 2011 8:31 Re: OTW4- tymczasujemy się na maksa :( Nowe foty od 36.

ASK@ pisze:Nie będę mówić jakich słów użyłam i co powiedziałam.

oj tam - mów :mrgreen:

bosh...stan totalnego zakocenia :(
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Sob sie 13, 2011 9:59 Re: OTW4- tymczasujemy się na maksa :( Nowe foty od 36.

Sin pisze:
ASK@ pisze:Nie będę mówić jakich słów użyłam i co powiedziałam.

oj tam - mów :mrgreen:

bosh...stan totalnego zakocenia :(

Mogłam go wypuścić.Miałam wybór.
A ,że głupielok jestem... :cry:
Obrazek

ASK@

Post » Sob sie 13, 2011 10:08 Re: OTW4- tymczasujemy się na maksa :( Nowe foty od 36.

taki wybór to żaden wybór
wszyscy to wiemy :(
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Sob sie 13, 2011 10:29 Re: OTW4- tymczasujemy się na maksa :( Nowe foty od 36.

Mały to marmurkowy chłopczyk z białymi skarpetkami i brzuniem. To znazcy białe będą.
Kuweta wzorowa, mruczenie tez. Jak wyjęłam go z kontenerka by wszystko oporządzić to wpakowałam córce pod kołderkę.Wielce zadowolony ułożył się i traktorował na maksa. To "dziki" kot.Mocno dziki :mrgreen:

Złapał się prawie w tej samej chwili jak przyszła wieść o śmierci niebieskiego Fidelka.12 letniego "mojego" tymczasa po zmarłej sąsiadce. Miał najlepszy dom na świecie i nigdy nie było mu tak dobrze w życiu. Dostał rok dobrego życia. Przeznaczenie zakreśliło koło.
Będę o nim zawsze pamiętać. [*]
Może to on malca zesłał?
Obrazek

ASK@

Post » Sob sie 13, 2011 10:34 Re: OTW4- tymczasujemy się na maksa :( Nowe foty od 36.

Zawsze "coś" krąży przy naszych domach ,futro za futro :D
przynajmniej ja tak mam ,a czasmi nawet wiecej :mrgreen:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Sob sie 13, 2011 14:54 Re: OTW4- tymczasujemy się na maksa :( Nowe foty od 36.

pozdrawiam Obrazek

Patmol

Od: Śro gru 30, 2009 14:03

Post » Sob sie 13, 2011 19:44 Re: OTW4- tymczasujemy się na maksa :( Nowe foty od 36.

Odłączyła mnie rodzina od netu do wiezcora.Pewnie pod pretekstem przenosin mebli chcieli mnie do pracy zagonic. Dziś usłyszałam,że cały dzień albo gadam przez telefon albo ganiam za kotami. I to by się zgadzało. :mrgreen:
Pierwszy bajzel mimo wszystko ogarnęliśmy. I nowe marmurkowe trafiło nareszcie do klatki. Nareszcie nóżki z lubością wyciągnęło.Ale nie dosłownie :mrgreen: TZ nas z robota popędzał bo kocio sie meczy. Teraz bryka bawiąc sie wiszącą kurą. Mruczek z niego wielki i śliczny kot.Tak ślicznie brudny. Na nowej zielonej ścianie został odcisk łapki. Niewidzialnej choć deczko umorusanej.

Fakt, między myciem podłóg i czegoś tam przenoszeniem, cmentarne koty były łapane. Dziś 4 trafiły do łapki.Bury amant pojechał od razu na odjajczenie.3 czekają na komplet i pojadą razem do doktorka.A panowie krakali,że nie uda mi sie go złapać.

Koty tymczasowe bardzo dobrze zniosły nasze zapędy remontowe. Gips mają wszędzie.Nasze osobiste dawały wyraz swemu niezadowoleniu w każdy możliwy sposób. nawet telewizorowi córki sie dostało. Nikt z nas głupieloków nie pomyślał by go przykryć czymś mocno nie przemakalnym.
Obrazek

ASK@

Post » Sob sie 13, 2011 22:21 Re: OTW4- tymczasujemy się na maksa :( Nowe foty od 36.

Asiu jesteś niesamowita,więcej nic mądrego napisać nie umiem. :1luvu:
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Nie sie 14, 2011 8:01 Re: OTW4- tymczasujemy się na maksa :( Nowe foty od 36.

A ja się tylko witam :ok: i głaszczę futrzaki :1luvu: :kotek:

No Aśka jest niesamowita i do tego ma ładny głos :mrgreen: :ryk: :ryk: :ryk:

welina

Od: Pon sty 25, 2010 15:17

Post » Nie sie 14, 2011 11:36 Re: OTW4- tymczasujemy się na maksa :( Nowe foty od 36.

Mam problem dziewczyny.
Zgarnęłam do kastracji kocurka.Jeszcze wg mnie nie ma roku.Od marca go dokarmiam i był jeszcze mocno młody.Jedno oczko po kk lekko zmętniałe.Krówek ale łatki są dymno-grafitowe. Spory i śliczny. Teraz choruje w Koterii wiec trochę przedłużyło się jego zasiedzenie.
Jednak problemem są wieści jakie dochodzą od znajomych osób. Kocur daje sie głaskać każdemu, podchodzi pod sklep mięsny żebrząc o jedzenie i wystaje tam godzinami,śpi an stertach liści i nie ucieka. Osobiście go staram sie nie dotykać.Mieszka na walącej się posesji na której go dokarmiałam, a teraz ruszył dalej. Ulica jest mocno niebezpieczna.Bardzo. Rano biegnie mi na przeciw środkiem asfaltu.
A jak widac teraz wypuszcza się na drugą strone.
Poszukuję mu ew tymczasu.Może ktoś wie,ma miejsce?
Nie wiem jak kot w domu się sprawuje.
Ale próbuję.Inaczej kot wróci na posesje.
:cry:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]