S.K.Niekochane XVII - ciasno, smutno, źle :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 10, 2011 14:47 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

chcialabym sie spytac jak wyglada kwestia karmienia kota, ktory nie ma zebow?
wszystko wskazuje na to, ze Teodor bedzie mial powyrywane te resztki, ktore sa w paszczy bo zdaniem pani doktor one powoduja ciagla infekcje, rope itd. antybiotyki dzialaja tylko na krotko i jednak pani doktor radzi wyrwanie tych poczwar siedzacych w dziaslach.
my sie tylko martwimy jak to z jedzeniem bedzie?
teraz tych zebow nie jest duzo ale jednak sa. Tedi wcina sucha karme, zakasza mokra a oprocz tego ma wiecznie pusty brzuch i wciaz domaga sie jedzenia. jak bedzie w sytuacji gdyby stracil wszystkie zeby albo jakby zostaly 2-3 tylko? bo na pewno do wyrwania pojdzie tyl, calkowicie zgnity i nie poddajacy sie leczeniu...
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Śro sie 10, 2011 16:21 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

mam nadzieję, że biały bez jajek zacznie nieco łagodnieć... mocne kciuki :ok:
i oczywiście za całą resztę :ok: :ok: :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro sie 10, 2011 16:28 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Ewaa6 pisze:chcialabym sie spytac jak wyglada kwestia karmienia kota, ktory nie ma zebow?
wszystko wskazuje na to, ze Teodor bedzie mial powyrywane te resztki, ktore sa w paszczy bo zdaniem pani doktor one powoduja ciagla infekcje, rope itd. antybiotyki dzialaja tylko na krotko i jednak pani doktor radzi wyrwanie tych poczwar siedzacych w dziaslach.
my sie tylko martwimy jak to z jedzeniem bedzie?
teraz tych zebow nie jest duzo ale jednak sa. Tedi wcina sucha karme, zakasza mokra a oprocz tego ma wiecznie pusty brzuch i wciaz domaga sie jedzenia. jak bedzie w sytuacji gdyby stracil wszystkie zeby albo jakby zostaly 2-3 tylko? bo na pewno do wyrwania pojdzie tyl, calkowicie zgnity i nie poddajacy sie leczeniu...

Guree tyłu nie posiada, i nie zauważyłam, żeby mu to przeszkadzało, choć mięso dostaje pokrojone w malutkie kawałeczki... ;)
Generalnie niektóre bezzębne koty jedzą normalnie suche, a niektóre ograniczają się do mokrego... ;)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Śro sie 10, 2011 17:04 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Ewaa6- moja Myzia musiał mieć usunięte wszystkie zębole
wtranżala suche aż miło :wink: tyle ,że staram się drobniejsze jej dawać
---------------------------------------------------------------------------------
nowe koty
mama-336 /11
od 9 08 w schr
Obrazek

synek kotki336-337/11
od 9 08 w schr
ok 2 mies
Obrazek

synek kotki 336-338/11
od 9 08 w schr
ok 2 mies
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
kocurek-339 /11
od 9 08 w schr
około 2 mies
tricat 10 08
Obrazek

----------------------------------------------------------------------------------------
A tak rano wyglądał Biały
Obrazek Obrazek

a tak wyglądał po południu :wink:
Obrazek

podjechałam jak akurat był golony
no i w miedzyczasie testy się robiły
oto wynik :ok:
Obrazek

wyników krwi jeszcze nie mam
kocio miał tez czyszczone zęby z kamienia
mam po niego jechac ok20ej
Ogromne ufff z wyniku ujemnego testów
jakby był dodatni nie byłoby dla niego ratunku

i jeszcze Jacus pozdrawia
Obrazek Obrazek

i schroniskowa mamka Suri
Obrazek

---------------------------------------------------------------------------------
mamy tez kolejny schroniskowy problem, w rozwiązaniu którego niekochane mogłyby pomóc
Młoda dziewczynka czarna, ta której fotke wczoraj wklejałam najprawdopodobniej wypadła z okna
ma bolesność nadgarstków, wogóle nie staje na rzednich łapkach, skacze jak kangurek na tylnich :( .Potrzebna dokładniejsza diagnostyka niz ta która jest mozliwa w schronisku :(
kotka-334 /11
od 8 08 w schr
ok 4 mies
Obrazek

--------------------------------------------------------------------------------
no i jeszcze jeden nowy ,,kotek,, schroniskowy :mrgreen:
może ktos chciałby paskudkę?szczurzego sfinksa? bo to chyba szczurza dziewuszka, raczej rasowa, znaleziona
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Śro sie 10, 2011 17:25 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

własnie miałam tel, szczurzusia juz chyba ma DT :wink:

Mała1

Post » Śro sie 10, 2011 17:34 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

nowe koty
mama-336 /11
od 9 08 w schr
Obrazek

ZYNGA
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro sie 10, 2011 18:39 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Nawet szczurza arystokracja już ląduje w schronisku... :roll:
Łysolek białas się zdziwi, jak się obudzi... może spokornieje, jak tak wyglądać będzie? he he :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Śro sie 10, 2011 19:02 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

mam nadzieje, ze Teodorek bez zebow poradzi sobie. on apetyt ma swietny. oprocz suchego wcina rowniez puszki (tz kupuje im codziennie puszki jako smakolyk), nie przepusci mi kiedy kroje jakiekolwiek mieso lub kielbaske, rano musza dostac obaj po plastrze szynki duzym bo inaczej jest wscieklosc wielka. mam nadzieje, ze i bez zebow da rade, zaczniemy od mokrego oczywiscie. dlugo staralismy sie aby te zeby utrzymac, ale jednak sie nie da. zapach jest upiorny, infekcje ropne nie koncza sie, antybiotyki dzialaja na chwile jedynie, wiec chyba to usuniecie bedzie lepsze
Obrazek

"Nigdy nie jesteśmy tak bardzo bezbronni wobec cierpienia jak wtedy, gdy kochamy, nigdy nie jesteśmy bardziej narażeni na nieszczęście niż wtedy, gdy utraciliśmy ukochany obiekt"
Teodor 1997 (?) - 02.03.2013

Ewaa6

Od: Sob paź 30, 2004 14:37

Post » Śro sie 10, 2011 22:43 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Mam zgłoszone "zapotrzebowanie" na bardzo, bardzo miłego kotka, miziaka, spokojnego, leniwego, łagodnego w stosunku do dzieci. Nie robię sobie wielkich nadziei, bo ostatnio z takich pytań nic nie wynika, ale może macie jakąś kandydaturę? Najlepiej byłoby, gdyby to była kotka, oczywiście może być dorosła.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw sie 11, 2011 9:39 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

halbina-w zasadzie nie pomyslałam, mogłam mu lustro wsadzić do klatki - może by chłopak przemyslał to i owo :lol:
Ogólnie biały oki, dobrze sie czuje, warczy juz standartowo :wink: , ale taki jest mikrutki bez tej siersci, ze jakos mniejszy mam przed nim respekt. Rzucił sie rano na suche, tak wtranzalał, ze spawiował za chwilkę. Ale zaraz poszedl pojeśc nowego.
Trzeba sie zastanowic ,czy ma jeśc tego calma, czy jednak nie przestaqwic go na hypelalergika jakiegos. te ranki na szyi swiadcza o uczuleniu/alergii. Wyniki krwi-morfologia i biochemia w normie. Glukoza tylko ciut podwyzszona, ale to i narkoza i stres, wiec miała prawo skoczyć.

Liwia_ - w schronie masa kotów, pewna na 100% byłam Bodzia, ale on juz w domku
Jest pełno miziaków, ale jednak to schron, nie sprawdzone w domu, nie mogę calkiem za nie ręczyć

Mała1

Post » Pt sie 12, 2011 14:34 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

W schronisku w dniu wczorajszym:

Nikodem to prawdziwy miziak, który wystawia brzusio do głaskania.
Odgłosy szczekających psów sprawiają, że ucieka do swego koja. Jest świeżaczkiem więc na chwilę obecną to nie dziwne.
Obrazek

Lexus troszkę spokorniał. Zaczyna miauczeć i rzadziej powarkuje.
Pozwala pogłaskać się po nosku. Już nie jest tak potężny bez swojej puchatej sierści
Obrazek

Paganini to puszysty misio - tulasek. Zbiega z pięterka na zawołanie i już przy tobie.
Schronispieski też go jeszcze niepokoją ale to kwestia czasu.
Obrazek

Pan Anzelmo już ma się o wiele lepiej. Traktorek włączony, małe adhd także działa.
To cud, że wyszło kilka zdjęć z ..kilkunastu bo ciężko mu zrobić zdjęcie.
Wierci się jak młodziak i doprasza o głaskanie.
ObrazekObrazek

Kolejne nowe maluchy...nieświadome gdzie są, co się dzieje.
Wesoły widok zastaliśmy bo zajęte zabawą na całego
Obrazek

Zynga
z maluchami. Mruczy i jest bardzo otwarta. Nie chce za bardzo siedzieć w klatce. Ciekawa co na zewnątrz niej się dzieje.
Maluchy z lekkim ożywieniem i przestrachem obserwowały co się dzieje.
ObrazekObrazek

Szczurkowa arystokratka :mrgreen: :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek

Na kociarni parno, wietrznie i gwarnie. Kociaki wygłodniałe głaskania oraz smakołyków, które co jakiś czas serwują im wolontariusze.

Zajadająca Aurelia powarkująca przy tym jak wilk z prawdziwego zdarzenia, w oddali zdezorientowany Forest
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Kokosz zbójnik zaczepiał innych.
Tutaj odpoczywa po zwycięstwie :mrgreen:
Nikt nie chciał z nim zaczynać więc pozostał mu kolega Kajko gdzie jak zwykle uprawiali zapasy.
Obrazek

Ella wypiękniała. Jest śliczną i spokojną koteczką. Uwielbia być brana na ręce.
Obrazek

Oriana marudna zajadająca serduszko oraz oblizująca się po pysznej przekąsce
ObrazekObrazek

Ciekawska i słodka Ami
ObrazekObrazek

Zamyślona Alutka
ObrazekObrazek
Obrazek
Alutka nie da sobie w kaszę dmuchać. Znalazła nowego towarzysza i dzielnie go broniła. Mirra nie była zachwycona bo chciała się dołączyć.

Obrazek
nachmurzona Mirra

oraz nasze najstarsze towarzystwo na kociarni:

Dzika, Czarna, Forest, Ruska, Brina
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

ObrazekObrazekObrazek
Ruska, Brina, Czarna w tle Brina

wszystkie zdjęcia tutaj ---------------> https://picasaweb.google.com/1046591255 ... erpnia2011
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pt sie 12, 2011 16:12 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Białas ogolony, to i mniej straszny... moja ruda też parę po zabiegu takim straciła...
A szczurza arystokratka brzydactwo... he he
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Pt sie 12, 2011 17:10 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

ale ładne foty :wink:

biały juz znów nabiera pewności siebie
jak jest głodny, to nawet można z nim pogadać, ale potem jak już nic nie chce to znów nie życzy sobie kontaktu
Obrazek

a to nowe kociaki
jest tez nowy dorosły kastrat z koszutki/bogucic, znaleziony-fotki nie mam dziś

malentasy
341
od 11 08 w schr
około 6 tyg
Obrazek

342
od 11 08 w schr
około 6 tyg
Obrazek

343
od 11 08 w schr
około 6 tyg
Obrazek

344
od 11 08 w schr
około 6 tyg
Obrazek

345
od 11 08 w schr
około 6 tyg
koci katar
Obrazek

dziś do domku pojechała Agrypina :wink:
ale kciuki potrzebne, bo adopcja warunkowa, tzn jest powiedziane ,że może wrócic jak jednak okaże sie agresorem domowym
Na razie szczęśliwa zwiedza całe mieszkanie, tuli się do wszystkich, pięknie zmiata wszystko z miski, ale juz raz solidnie podrapała jednego z domowników
więc :ok: :ok: :ok:

Pimpus znów się rozkłada katarowo :(

Mała1

Post » Pt sie 12, 2011 17:15 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Za Agrypinę :ok: :ok: :ok:
Tak długo męczyła się na kociarni.
Niech się uda ta adopcja :ok:
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Pt sie 12, 2011 17:15 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Za Agrypinę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

A mnie się szczurek podoba :1luvu:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

[poprzednia][następna]