3 KOCIAKI SZUKAJĄ CIEPŁYCH KOLAN I RĄK DO GŁASKANIA-MAJĄ DOM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 12, 2011 9:51 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA - MAMA ZASTĘPCZA WARSZAWA

tabo10 pisze:W żadnym wypadku nie zachęcam do "pozwalania na rodzenie", absolutnie jestem za sterylizacją kotek, jednak świadomą. Nie wystarczy uśpić miot, należy także zadbać o kocicę. Powinna dostać Galastop powstrzymujący laktację, czy też antybiotyk zapobiegający stanom zapalnym sutek (nie będę się wymądrzać jaki , nie jestem wet), ale samo usypianie kociaków i fakt,że kotki przeżyją taką operację nie załatwia dla mnie problemu. Nie jestem też kocim psychologiem, ale domyślam się,że taka nagła utrata miotu, to duża trauma dla kotki. To wszystko powinno nie być obojętne dla kogoś, kto rzeczywiście chce pomóc. I o tym także powinno się mówić.

Masz rację, że w miarę możliwości trzeba zająć się też kotką, nie pochwalam traktowania regularnego usypiania miotów jako sposobu radzenia sobie z bezdomnością- trzeba uśpić raz i wykastrować kotkę, a nie podchodzić na zasadzie "sie uśpi", kilka razy w roku. I lepsza trauma dla kotki niż śmierć kociąt, którym te "uratowane" zabiorą domy, w męczarniach.

Mam takie pytanie- mamy piątek, mogłabym pomóc w łapaniu, tak samo jutro, jest jeszcze taka potrzeba?
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pt sie 12, 2011 12:21 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA - MAMA ZASTĘPCZA WARSZAWA

Potrzeba będzie zawsze do momentu złapania i wysterylizowania Aga, jest natomiast kilka ale...
Nawet, gdyby udało się dziś złapać kotkę Koteria nie przyjmie jej na weekend (w weekendy generalnie nie robią zabiegów i nie przyjmują kotek,żeby tam po prostu tkwiły bez celu kilka dni w klatce- stres, choroby itd.). Poza tym jest wysyp ciężarnych kotek i brak wolnych miejsc do końca m-ca na zabiegi. Próbowałam ustalić termin dla innych kotek/kotów z okolicy mego osiedla, może cos się uda, ale nie wiadomo dokładnie kiedy, jestem w kontakcie tel. z Koterią.
Ponadto nie wiem czy kotka przychodzi (ja pracuję, potem karmię maluchy, jeźdżę do weta i odsypiam w przerwach, naprawdę nie daję rady spędzać kilku godz. pod blokiem na obserwacji...). Karmicielka widuje jakieś koty pod piwnicznym okienkiem, nadal je karmi, ale nie wie czy to koteczka czy już przywiezione z kastracji 2 kocury. Jedzenie zostawione znika, ale są tam też min.4 jeże. Wszystko się gmatwa i komplikuje...
Napewno nie można odpuścić tematu, ale póki co nie mam pomysłu na szybki, pomyślny finał.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Pt sie 12, 2011 12:27 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA - MAMA ZASTĘPCZA WARSZAWA

tabo10 pisze:Potrzeba będzie zawsze do momentu złapania i wysterylizowania Aga, jest natomiast kilka ale...
Nawet, gdyby udało się dziś złapać kotkę Koteria nie przyjmie jej na weekend (w weekendy generalnie nie robią zabiegów i nie przyjmują kotek,żeby tam po prostu tkwiły bez celu kilka dni w klatce- stres, choroby itd.). Poza tym jest wysyp ciężarnych kotek i brak wolnych miejsc do końca m-ca na zabiegi.

rozumiem - ciężarne mają oczywiście priorytet.

Próbowałam ustalić termin dla innych kotek/kotów z okolicy mego osiedla, może cos się uda, ale nie wiadomo dokładnie kiedy, jestem w kontakcie tel. z Koterią.
Ponadto nie wiem czy kotka przychodzi (ja pracuję, potem karmię maluchy, jeźdżę do weta i odsypiam w przerwach, naprawdę nie daję rady spędzać kilku godz. pod blokiem na obserwacji...). Karmicielka widuje jakieś koty pod piwnicznym okienkiem, nadal je karmi, ale nie wie czy to koteczka czy już przywiezione z kastracji 2 kocury. Jedzenie zostawione znika, ale są tam też min.4 jeże. Wszystko się gmatwa i komplikuje...
Napewno nie można odpuścić tematu, ale póki co nie mam pomysłu na szybki, pomyślny finał.

Umówmy się, że jak będziesz mnie potrzebować, dasz znać. Telefon masz :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob sie 13, 2011 17:25 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA - MAMA ZASTĘPCZA WARSZAWA

Maluchy potrafią już strzepnąć/strząsnąć główką kiedy coś niedobrego (lek) dostaną do pyszczka, liżą swoje futerka, bawią się bardziej świadomie, odkryły,że można podnieść głowę do góry i zobaczyć co/kto nad nimi stoi :)

tabo10

Post » Sob sie 13, 2011 17:38 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA - MAMA ZASTĘPCZA WARSZAWA

Mleko Mixol zmieniło nazwę na Milvet. Zaczęliśmy trzecie 300g opakowanie,także apetyt dopisuje :smiech3: dobrze,że mamy Cudownego Sponsora i kilku jednorazowych o anielskim sercu do kociaków, bo wizyty u weta ,transport do weta, mleko, środki czystości (wata,płatki kosmetyczne, chusteczki higieniczne, ręczniki jednorazowe) zrujnowały by mój budżet. Ja wyrabiam narazie na leki.

Nie mam słów, by podziękować Dobrym Ludziom,którzy pomagają przy maluchach (a głównie mojej Sąsiadce, z którą karmimy maluchy na zmianę)- bez tej ekipy nie dałabym rady. Jesteście cudowni, naprawdę,muszę to napisać choć pewnie tego nie przeczytacie, bo nie lubicie miau :wink:

Dziękuję też ewick za jedno, do tej pory karmienie :) i Jej mężowi za transport do weta.

tabo10

Post » Sob sie 13, 2011 21:19 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA - MAMA ZASTĘPCZA WARSZAWA

Nie ma za co ;) Przeraziły mnie maluchy trochę, takie delikatne i kruche, moje dzieci jakieś takie łatwiejsze w obsłudze były w niemowlęctwie ;)

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Nie sie 14, 2011 19:22 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA - MAMA ZASTĘPCZA WARSZAWA

Podziękuj ładnie Vedze :D

Kejt74

Od: Nie lut 21, 2010 16:22

Post » Nie sie 14, 2011 20:15 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA - MAMA ZASTĘPCZA WARSZAWA

Pokazujemy się światu!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Vega dzielnie pomaga przy maluchach, wylizuje i odsikuje z nami :)

Obrazek

Jest zazdrosna o maluchy, pilnuje ich i nawet mój pies nie ma wstępu do kuchni jak oporządzamy z Vegą maluchy :)

Obrazek

Apetyt dopisuje:

Obrazek

I cała trójca:

Obrazek

Oczywiście wszystkie zdjęcia bez flesza, coby nie uszkodzić maleńkich oczek.

Cioteczko ewick karmienie szło Ci super, zapraszamy jeszcze kiedyś, teraz jest łatwiej , bo tygrysy większe :D

tabo10

Post » Nie sie 14, 2011 21:28 Re: PILNIE POTRZEBNA KOTKA KARMIĄCA - MAMA ZASTĘPCZA WARSZAWA

Kurka jakie cudaski. Oj gdyby nie te moje dwa co roznoszą właśnie mieszkanie :ryk: Mój tż wystawiłby mi walizki za trzeciego. Trzymam :ok: :ok: :ok: za domki

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Pon sie 15, 2011 9:17 Re: 3 KOCIAKI SZUKAJĄ CIEPŁYCH KOLAN I RĄK DO GŁASKANIA OD 09.11

ło matko, jakie wielkie już!

ewick

Od: Pon lis 27, 2006 16:32

Post » Pon sie 15, 2011 12:03 Re: 3 KOCIAKI SZUKAJĄ CIEPŁYCH KOLAN I RĄK DO GŁASKANIA OD 09.11

ale piękne kociaki, mam nadzieję że mój czarnulek też tak wyrośnie
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pon sie 15, 2011 19:58 Re: 3 KOCIAKI SZUKAJĄ CIEPŁYCH KOLAN I RĄK DO GŁASKANIA OD 09.11

szukamy domków

tabo10

Post » Wto sie 16, 2011 12:29 Re: 3 KOCIAKI SZUKAJĄ CIEPŁYCH KOLAN I RĄK DO GŁASKANIA OD 09.11

hop!

tabo10

Post » Wto sie 16, 2011 14:05 Re: 3 KOCIAKI SZUKAJĄ CIEPŁYCH KOLAN I RĄK DO GŁASKANIA OD 09.11

:ok: no to hop

ja1

Post » Wto sie 16, 2011 14:06 Re: 3 KOCIAKI SZUKAJĄ CIEPŁYCH KOLAN I RĄK DO GŁASKANIA OD 09.11

Za domeczki dla Cudasków

ja1

[poprzednia][następna]