Nero&Bianco - Alik&Perek :) ->Perikuś [*] FIP 28.04.2015 :'(

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 22, 2011 14:04 Re: Nero&Bianco->Aliś WYGRAŁ walkę z kk, teraz to Kot z ADHD :)

Kessi77 - gratuluję Wam weekendowego zaobrączkowania i zyczę wszystkiego najlepszego! :D

zgadzam sie z Liwią_ - należaloby wykluczyc przyczyny zdrowotne, a następnie pomyslec o emocjonalnych. Moze byc tak, że to reakcja na bardziej nerwowa atmosferę związana ze slubem. U mojej kocicy takie zachowanie wystąpiło, kiedy pakowałam rzeczy przed przeprowadzką :roll: A pomysl też, nie zmienialas ostanio żwirku na jakiś inny rodzaj, może zapachowy który nie odpowiada Perikowi? Czy nie zdarzyło się nic nieprzyjemnego, coś go nie wystraszyło kiedy był w kuwecie?

filmik super :)
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Śro cze 22, 2011 20:37 Re: Nero&Bianco->Aliś WYGRAŁ walkę z kk, teraz to Kot z ADHD :)

ja też gratuluje...

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Czw sie 11, 2011 9:06 Re: Nero&Bianco->Aliś WYGRAŁ walkę z kk, teraz to Kot z ADHD :)

:)
Dziękuję za gratulacje i życzenia :)
Kotki nie niosły obrączek, NIEgrzecznie siedziały w domku :)

Perik jakby się uspokoił, sika już do qwety, ale qpe zdarza Mu się zrobić poza. Stawiam już obydwie qwety przy drzwiach wyjściowych, bo tam najczęściej się załatwia... Żwirku nie zmieniałam, od początku używamy Cat's Best Eco Plus
Co do problemow zdrowotnych, to Perik ich nie ma, był badany wszerz i wzdłuż w maju br
Nieprzyjemna sytuacja w qwecie,,, jedyne co mi na myśl przychodzi to Alik-ADHD,,, mógł Perikusia wystraszyć,,, Alik to jak wejdzie do qwety to mam pustynie na podłodze :O Tak rozypuje żwirek :evil: Wczoraj przyszła zamówiona, największa chyba z dostępnych
(taką udało mi się znaleźć-> Kuweta Cleany Cat XXL i pustynia poszła w niepamięć :)
Żeby mi się nie nudziło, to od ponad miesiąca Aliś miauczy przeraźliwie, a od półtora tygodnia to już mam masakrę w domu, bo i w dzień i w nocy i płakać mi się już chce, bo nie mam siły do Niego :cry: :cry: :cry: chodzę zła i nie wyspana :(
Lata od okna do drzwi wejściowych, miauczy strasznie i głośno! Wraca na drapak, patrzy na mnie i Mrauuuuuuuuuuuu! Uszy bolą, zatyczki nie pomagają,,,

:arrow:ObrazekMRAUUUUkolenie Alisia :( :(

Zabawy z Nim, głaskanie, mizianie, drapanie, dwa razy dziennie chodzę z Nim na spacery, na których też MRAUUUUkoli :( - nic nie pomaga :(
Nie mam już siły do Niego,,, nawet obroża ze środkiem uspakajającym nie zdała egzaminu, po dwóch dniach ściągnął, pogryzł i tyle... Perik też zaczął Alika unikać

Macie jakąś radę, co z Nim począć? Zaczęło się dzień przed ślubem, jak jakimś cudem ALikowi udało się zwiać z domu! Mieliśmi dużo gości w domu i mimo napomnień, aby uważać na Koty, przy wchodzeniu/wychodzeniu z domu, Alik jakimś cudem zwiał :( :oops:
NA SZCZĘŚCIE!!!! znalazłam Go przed blokiem, szedł sobie jak gdyby nigdy nic chodnikiem, :| Nawet nie bardzo wiemy ile Go nie było, ale szacujemy na ok 3 godziny, ktoś Go też musiał z klatki wypuścić. Co mi nerwów naszarpał to masakra :| Dobrze, że zakołatało mi w głowie, że coś jest nie tak w domu, że brak Alisia, bo bym sobie nigdy nie wybaczyła jakby Mu się coś stało :(

Ech, nie dają mi się Moje Kociaste nudzić, oj nie.
W weekend będziemy zabezpieczać balkon, wreszcie udało się Nam namówić właściciela :)
Póki ciepło będę Alika więzić na balkonie ;) Żartuję :!: , ale mam małą nadzieję, że może trochę się Aliś uspokoi...
Idę dziś do weta, zapytać czy ma jakąś radę na głuchego, MEGA głośnego Kota :(

Pozdrawiamy niewyspani :(
za to Koty zadowolone i zakochane w sobie ;)
Obrazek
http://nk.pl/#profile/5269116/gallery/album/4/341

EDIT: Literówka
Ostatnio edytowano Czw sie 11, 2011 11:43 przez Kessi77, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam,
Kessi77

Obrazek

Kessi77

Od: Nie lip 26, 2009 7:23

Post » Czw sie 11, 2011 11:00 Re: Nero&Bianco->Aliś WYGRAŁ walkę z kk, teraz to Kot z ADHD :)

Zdjęcie cudne... Tylko szkoda, że tak się wszystko układa.
Zrobiłabym Alisiowi przede wszystkim podstawowe badania krwi i moczu. Może jego coś boli, może jest chory i stąd ten płacz?
Jeżeli takie przyczyny będą wykluczone - napisałabym do ryśki z forum i zamówiła krople Bacha dla niego, może udałoby się nimi trochę go wyciszyć i uspokoić?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw sie 11, 2011 11:51 Re: Nero&Bianco->Aliś WYGRAŁ walkę z kk, teraz to Kot z ADHD :)

Kurcze, może rzeczywiście Go coś boli? Chociaż lata z Perkotem, bawi się, je i rozrabia jak zawsze, na spacerkach wspina się po drzewach (na tyle na ile smyczy wystarczy), biega za motylkami... tylko dodatkowo to MRAUUUkolenie... Dał mi teraz pospać z 1,5h, bo sam uwalił się na pralce Włączonej) i nie MRAUUUkał ;)
Obrazek

Teraz na nowo koncertuje :(
Dziwię się, że sąsiedzie ze skarga jeszcze nie byli, ściany mamy cieniutkie,,,

TŻ wróci z trasy to podjedziemy z Nim do weta...

A może Koty dają Nam znać, że nie powinniśmy brać ślubu? ;) 8O
Pozdrawiam,
Kessi77

Obrazek

Kessi77

Post » Pt sie 12, 2011 1:06 Re: Nero&Bianco->Aliś WYGRAŁ walkę z kk, teraz to Kot z ADHD :)

...
Byliśmy dziś u weta, Aliś oględziny miał dokładne, obsłuchany - nic nie stwierdzono jakoby z bólu tak mraukał, ale dostał w razie czego przeciwbólowy zastrzyk i nic to jednak nie z bólu, bo dalej MRRRauka jak szalony, zdenerwował TŻ i TŻ poszedł spać do swojego TIR-a, bo o 4 jedzie w trasę :( Muszę szybko coś na Alisia poradzić, bo TŻ zły jak osa :( aż mi się płakać chce :cry:
Mam w tygodniu zostawić obydwa Koty w lecznicy na kilka godzin, żeby Im mocz pobrali, ja nie dam rady tego zrobić,,, Z Perikiem też byliśmy ze względu, na to Jego załatwianie się poza qwetą
Szukałam behawiorysty w okolic Radomia i póki co nic nie znalazłam :( Łódź, Warszawa,,, ale porad telefonicznych i mailowych zgodnie z Etykieta Zawodu nie udzielają, a przecież nie pojadę w "ciemno"... Może taka osoba by coś pomogła? Znacie może kogoś takiego na forum? z okolic Radomia?
Teraz Aliś śpi jak dziecko,,, ale koncert wcześniej dał popisowy :(
spróbuję też usnąć,,,

Ech,,,już Alik wstał to nie pośpię :(
Pozdrawiam,
Kessi77

Obrazek

Kessi77

Post » Pt sie 12, 2011 1:11 Re: Nero&Bianco->Aliś WYGRAŁ walkę z kk, teraz to Kot z ADHD :)

Kurczę, fatalnie :( Nie wiem, co jeszcze radzić :(

Liwia_

Post » Pon sie 22, 2011 10:38 Re: Nero&Bianco->Aliś WYGRAŁ walkę z kk, teraz to Kot z ADHD :)

;) dowiedziałam się, że nieświadomie to ja nauczyłam Alika MRAUUUkolenia :(
ale mam zdolności ;(
teraz stosuję się do rad -ryśka- i ignoruję Go jak ma swój koncert ;) na spacerki z Nim nie chodzę i póki co trochę mniej się wydziera, zamówiłam krople Bacha, aby Go wyciszyć i uspokoić...
Na szczęście to miauczenie nie było z bólu wyniki moczu ok:
Obrazek
Jak jeden się uspokaja, to drugi,,,
Perik ma złe wyniki moczu :( dziś odebrałam i wskazują na wątrobę :(
i dlatego być może załatwia się poza qwetą
Obrazek
mam go zanieść dziś do lecznicy, aby go jeszcze przebadali i stwierdzili co jest z Jego wątrobą - kurcze, oby to nic poważnego :!:
Zastanawiam się czemu wcześniej nic nie wykazało i mówili, że Perik zdrowy tylko przydałoby się mu z 1kg zrzucić,,, a nie trafia do qwety już dobre 3-4miesiące,,, był przez ten czas kilka razy badany...

Pozdrawiamy :(
Obrazek

PS Net mi szwankuje i nie mogę na miau wchodzić - dziś się udało :)

edit: Przed chwilą odebrałam krople Bacha, zaczynamy dziś kurację Alisia :)
Pozdrawiam,
Kessi77

Obrazek

Kessi77

Post » Pon sie 22, 2011 14:25 Re: Nero&Bianco->Aliś WYGRAŁ walkę z kk, teraz to Kot z ADHD :)

Trzymam kciuki za kurację i za Perisia - oby to nie były poważniejsze kłopoty zdrowotne :(

Liwia_

Post » Wto sie 23, 2011 6:41 Re: Nero&Bianco->Aliś WYGRAŁ walkę z kk, teraz to Kot z ADHD :)

Witamy :D
byłam z Perisiem na usg, które NIC nie wykazało :D
cieszę się niezmiernie, ale mam jeszcze raz oddać Jego mocz do badania i w sobotę na głodniaka zabrać Go na powtórne usg.
Możliwe, że to był błąd w w wynikach!
Oby już się wreszcie u Nas uspokoiło, bo istny dom wariatów ;)
ALiś mrauuukoli jeszcze, ale mniej :) już nie tak natrętnie :D i jest niezadowolony, że się Go ignoruje ;)

2gi koncert Alisia :?
Obrazek :arrow: koncert AlKota ;)
Periś walczy o ciszę w domku ;)
Obrazek :arrow: walka ;)
Pozdrawiam,
Kessi77

Obrazek

Kessi77

Post » Wto sie 23, 2011 10:46 Re: Nero&Bianco->Aliś WYGRAŁ walkę z kk, teraz to Kot z ADHD :)

Aliś chyba nie wygrał walki :lol: Ale koty macie przepiękne, marzenie :)
Strasznie się cieszę, że wyniki póki co ok, mam nadzieję, że to był tylko głupi błąd. Trzymam kciuki za ciszę i za zdrówko :)

Liwia_

Post » Sob paź 01, 2011 23:47 Re: Nero&Bianco->Aliś WYGRAŁ walkę z kk, teraz to Kot z ADHD :)

Okazało się, że Perkuś jest zdrowy :!: :D :D :D
Aliś uspokoił się po kropelkach :D :D :D
,,,,,
,,,,,
,,,,,
Obrazek ->,,,<-

cdn...
Pozdrawiam,
Kessi77

Obrazek

Kessi77

Post » Nie paź 02, 2011 21:25 Re: Nero&Bianco->Aliś WYGRAŁ walkę z kk, teraz to Kot z ADHD :)

No to fantastycznie, bardzo się cieszę! :)
Czekam na ciąg dalszy, napisz, co tam u Was :)

Liwia_

Post » Sob gru 31, 2011 20:28 Re: Nero&Bianco->Aliś WYGRAŁ walkę z kk, teraz to Kot z ADHD :)

Chciałbym złożyć wszystkim najserdeczniejsze życzenia noworoczne,
abyście w tę cudowną noc zapomnieli o swoich troskach i przykrościach,
aby wszystkie złe chwile zapamiętane przez was poszły w zapomnienie,
a te dobre przeistoczyły się w cudowne wspomnienia w nadchodzącym Nowym 2012 Roku!!!
Obrazek

Daaaawnoooo Nas tu nie było ;)
Kociaste zdrowe i mega zadowolone z podsufitnego Raju zrobionego przez TŻ - prezent pod choinkę ;)

Obrazek

Najlepszego na Nowy Rok :)
oby był dużo lepszy od mijającego!
Ostatnio edytowano Sob gru 31, 2011 22:19 przez Kessi77, łącznie edytowano 1 raz
Pozdrawiam,
Kessi77

Obrazek

Kessi77

Post » Sob gru 31, 2011 22:15 Re: Nero&Bianco->Aliś WYGRAŁ walkę z kk, teraz to Kot z ADHD :)

Kessi77 pisze:Daaaawnoooo Nas tu nie było ;)

Fakt ;-)
Ale mają wypas!!!
Zdrówka życzymy!

jozefina1970

Od: Nie maja 09, 2010 12:46

[poprzednia][następna]