K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 09, 2011 22:06 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Z dobrych wieści: Sara i Śledzik poszli dziś razem do swojego domu. Baardzo fajnego domu :D
A do mnie przybyła Kropka, śliczna czarna koteczka :catmilk:
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Śro sie 10, 2011 4:56 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

queen_ink pisze:
miszelina pisze:Fretka ledwie zywa, lekarstwo podane strzykawka, kicha Ryjek i Gil, Kufel osowiały i słaby....
Masakra jakaś :(
Kali lepiej.

A jak Gil poza tym? Lepiej się zachowuje niż w klatce?
On może to gorzej przechodzić, bo jednak ma w nosie polipa. Na szczęście nienowotworowe to i jeżeli nie utrudnia mu to bardzo oddychania i nie będzie powodowało łapania ciągłych infekcji, to kazali zostawić.

Wczoraj wróciłam zbyt późno, żeby coś napisać:
w skrócie: Gil mizia się jak szalony i gil wisi mu do pasa. Pozwala się brać na ręce i domaga głaskania.
Fretka została u lutry, ma silne zapalenie gardła.
Kufel w klatce po Fretce, wczoraj wieczór było z nim źle, nie chciał jeść, lek podany na siłę.
Tolek ok, uszy wyczyszczone i oridermyl podany.
Katka mimo otwartej klatki nie chce wychodzić. Jest ok.
Ryjek kichnął, Tosia się trzyma.
Na kwarantannie Miła i Lolek całkiem dobrze, Burka też, ale był pawik z suchej karmy. No i wybrzydza przy jedzeniu, ale pasztet pochłonęła.
Kali je już normalnie. Nie kicha. Ale miał rozwolnienie, dostał trilac.
Najgorzej Mea - dostała wczoraj conva 7 ml do pyska. Na rano jest jeszcze trochę conva, wieczorem podrzucę paczkę. Mea ma strasznie zapchany nos i łzawienie z oczu.

Mam nadzieję, że dzisiaj przyjdzie pani wet i coś poradzi. Będę przy tym.

Aha, towarzystwo nie chce ani felixa ani bozity, złożyłam postulat do szefostwa (mailem), aby zakupić większą partię whiskasa i winstona, niech koty mają to co lubią. Animonda vom feinsten od Yeniki cieszy się powodzeniem u Ryjka.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Śro sie 10, 2011 8:08 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

czy ktoś zamieni kota na kota? oddam średniooswojoną buraskę, a w zamian wezmę coś bardziej oswojonego?
Fretka się obraziła na tabletkę, ale wcześniej ugryzła mnie palec. zjadła gurmeta, więc ma siłę, siedzi teraz w transporterku...
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Śro sie 10, 2011 8:12 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

lutra pisze:czy ktoś zamieni kota na kota? oddam średniooswojoną buraskę, a w zamian wezmę coś bardziej oswojonego?
Fretka się obraziła na tabletkę, ale wcześniej ugryzła mnie palec. zjadła gurmeta, więc ma siłę, siedzi teraz w transporterku...

Rozumiem, że przygotowuje się do drugiej rundy? :D
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Śro sie 10, 2011 8:14 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

lepiej niech uważa, ja piję kawę.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Śro sie 10, 2011 8:16 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

lutra pisze:lepiej niech uważa, ja piję kawę.

:D ale jej łatwiej ugryźć Cię w palec, niż Tobie ugryźć w palec ją
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Śro sie 10, 2011 8:30 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

lutra pisze:czy ktoś zamieni kota na kota? oddam średniooswojoną buraskę, a w zamian wezmę coś bardziej oswojonego?

Zamienię na kota, który składa się z 5 kilogramowych kawałków niestety nie skoordynowanych ze sobą :twisted:
Powiedz tylko kiedy i gdzie :D :lol:
gdzie kot w rękawiczkach czeka na mysz...

Obrazek Obrazek

Jafusia

Od: Pon sie 11, 2008 13:15

Post » Śro sie 10, 2011 9:51 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

ja z wnioskiem racjonalizatorskim jesli mogę
Proszę o rozważenie tego, aby w emailu do ogłoszeń był tekst dotyczący jednego kota plus 3 do pięciu zdjęc .
dziękuję za wziecie pod uwagę jesli mozna prosic
tak wiem wszyscy zarobieni ale jesli nie poproszę to będę miec pretensje tylko do siebie.
Więc proszę
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Śro sie 10, 2011 10:05 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Leone pisze:przepraszamy za małą prywatę, ale czy ktoś z Was nie zna jakiegoś dobrego i niezbyt drogiego elektryka?

ponawiam pytanie, bo do pana od lutry nie mogę się dodzwonić :(

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Śro sie 10, 2011 10:55 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

BarbAnn pisze:ja z wnioskiem racjonalizatorskim jesli mogę
Proszę o rozważenie tego, aby w emailu do ogłoszeń był tekst dotyczący jednego kota plus 3 do pięciu zdjęc .
tak wiem wszyscy zarobieni ale jesli nie poproszę to będę miec pretensje tylko do siebie.
Więc proszę

Chodzi o to, żeby rodzeństwo do osobnych ogłoszeń słać w osobnych mailach, tak? Dobrze rozumiem?
Jeśli ktoś z ogłaszających ma uwagi, prośby czy cokolwiek, to niech pisze, bo ci nieogłaszający nie wpadną na to, bo specyfiki nie znają, to tak jak ze SWiZ, że układają je ludzie, którzy często nie mają najmniejszego pojęcia o tym, co chcą zamówić. :)
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Śro sie 10, 2011 10:57 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

jesli rodzeństwo ma miec osobne ogłoszenia to jak najbardziej :)
aha
na chwilidlapupila są stare ogłoszenia
Moje koty
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Post » Śro sie 10, 2011 10:58 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

na chwiledla wystawia sam Andrzej W. Jaworski, chyba kosma mu podsyłała ogłoszenia.
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Śro sie 10, 2011 11:00 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

Na prośbę ogłaszarek przekazuję informację i prośbę, żeby teksty i zdjęcia kotów, które mają mieć osobne ogłoszenia słać w osobnych mailach.
Może warto w tytule wpisać imię, żeby potem dziewczyny mogły się łatwo odnaleźć?
Obrazek Obrazek

lutra

Post » Śro sie 10, 2011 11:06 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

lutra pisze:
BarbAnn pisze:ja z wnioskiem racjonalizatorskim jesli mogę
Więc proszę

Chodzi o to, żeby rodzeństwo do osobnych ogłoszeń słać w osobnych mailach, tak? Dobrze rozumiem?
Jeśli ktoś z ogłaszających ma uwagi, prośby czy cokolwiek, to niech pisze, bo ci nieogłaszający nie wpadną na to, bo specyfiki nie znają, to tak jak ze SWiZ, że układają je ludzie, którzy często nie mają najmniejszego pojęcia o tym, co chcą zamówić. :)

Ja wolę mieć dostęp do wielu zdjęć, na aukcji zamieszczam 12 + 1 portretowe.
Wprawdzie mam szybkie łącze i przełknę obciążonego maila, ale mogę dostawać linka do fotek.

Rodzeństwo mogło by być w tym samym mailu, ale jeśli mają iść osobno i być ogłaszane osobno, to proszę to wyraźnie napisać i rozpisać ogłoszenie na każde imię osobno.

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Śro sie 10, 2011 11:12 Re: K-ów, w każdym kątku po kociątku, wątek któryś już z kolei

mnie aster próbuje zmusic do podpisania kolejnej umowy na superhiperzajebiaszczoszybkie łacze.
Obecnie mam przesył niezgodny z umową podpisaną z ghnetem (aster wchłonął ghnet i wszedł w prawa ale juz niekoniecznie obowiązki).
Dlatego proszę o parę zdjęc , wybranych wg dt jako najlepsze aby je wstawic, zamiast zasysac ze stron.
No i rozglądam się za nowym dostawcą internetu bo mi juz parę razy aster cisnienie podniósł

do chwilidlapupila wysyła się pakiet
zdjęcia o większym boku do 640 i opis kota
plus namiar na dt
Moje koty
Haters gonna hate

BarbAnn

[poprzednia][następna]