Dwupak devonów juz u siebie:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 08, 2011 20:51 Re: Dwupak devonów szuka domu idealnego.

A bardzo proszę:)

I nie powiem, ze się polecam........Bo zdecydowanie wolę, jak koty domów nie szukają:-)

W każdym razie - Albert powinien mieć na imię Boski ( no przynajmniej na drugie;-) )
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto sie 09, 2011 20:43 Re: Dwupak devonów szuka domu idealnego.

integracja mala fotorelacja :)

dom poprzestawiany, my staramy sie do devonów dostosowac zawartosc półek ;)
nie ma miejsca gdzie nie wejdą ;) szok ........ 8O 8O 8O :ryk: :ryk: :ryk:
są cudowne i mysle ze integracja przebiega oby nie zapeszyć lepiej niz myślałam :)

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

na dzis mysle wystarczy :)
7ksiezyc

Post » Wto sie 09, 2011 20:59 Re: Dwupak devonów szuka domu idealnego.

:1luvu:

encantador

Od: Wto mar 31, 2009 7:54

Post » Wto sie 09, 2011 21:38 Re: Dwupak devonów szuka domu idealnego.

NO I SUPER:-)

I jak się w końcu nazywają?:-)

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Wto sie 09, 2011 21:59 Re: Dwupak devonów szuka domu idealnego.

Albert wrócił do korzeni i jest Dexterem :)
a Franek nadal Frankiem i chyba juz tak zostanie :) bo jakos tak to do niego pasuje że cięzko coś wymysleć ...

a swoja droga to ja zaczynam rozumiec dlaczego szukały domu, Franio jest oazą spokoju, TŻ siedzi przy swoim stole i pracuje a Franio wyleguje się miedzy oparciem fotela a plecami TŻ i tak cały zcas jak tylko TŻ na fotelu zasiada ;)
a Dexter .... kot demolka, 1000% ADHD .... nie spi w dzien niemal wcale i ciagle broi na zmiane z chwilowym wtulaniem się aż do momentu kiedy nowy pomysl gdzie wleźc co wymysleć wpadnie do główki ...
przesłodki jest w tym swoim łobuzerstwie ;)
ale co ans zmotywował do poprzestawiania wielu rzeczy w domu to nasze - cały dzien ustawiania mieszkania pod koty ;)
jednak cięzkie tyłki brytków mają swoje uroki - a w zasadzie spokoj daja :)

Dexter skacze na wysokość 1,5 metra i siedzi np na szafce w przedpokoju - Franek Pierwszy (biały) siedzi przed nim i płacze że nawet cienia szansy nie ma by wskoczyc tak wysoko ;)
cały dzien mozna na ich figle patrzec :):):)
7ksiezyc

Post » Wto sie 09, 2011 22:05 Re: Dwupak devonów szuka domu idealnego.

Nie zapominaj, że ja Dextera szukałam ponad godzinę w zamkniętym! o osiatkowanym pokoju!

Ale według mnie jest BOSKI. I już.

Obrazek

Neigh

Post » Wto sie 09, 2011 22:25 Re: Dwupak devonów szuka domu idealnego.

niech bedzie i Boski :)
ale autentycznie wiekszy miziak jest Franio, tyko troszke uwagi więcej i chlopak jest przyklejony do ludzia :)
a Dexter .... ten ma doslownie kurwiki w oczach ;) mizi mizi a potem w dluga i siedzi na najwyzszej szafce w kuchni ......
mistrz skoku w zwyz bez tyczki ;)
7ksiezyc

Post » Śro sie 10, 2011 8:08 Re: Dwupak devonów szuka domu idealnego.

7ksiezyc pisze:niech bedzie i Boski :)
ale autentycznie wiekszy miziak jest Franio, tyko troszke uwagi więcej i chlopak jest przyklejony do ludzia :)
a Dexter .... ten ma doslownie kurwiki w oczach ;) mizi mizi a potem w dluga i siedzi na najwyzszej szafce w kuchni ......
mistrz skoku w zwyz bez tyczki ;)

To prawda, ale ja lubię takie koty:-). Uwielbiam jak kot ma charrrrrakter i pazur. Franio jest dla mnie taki za delikatny - taki synuś mamusi.......

Obrazek

Neigh

Post » Śro sie 10, 2011 17:59 Re: Dwupak devonów szuka domu idealnego.

Zanim Dexter opuścił dom miał już 5 miesięcy...
owszem przychodziły mu do głowy różne pomysły ale jak tylko coś robił nie tak spryskiwałam go wodą ze spryskiwacza i karciłam...nie powtarzał już tego...

Skoczność najwyraźniej odziedziczył po mamusi ;-)
Dafne skacze jak oszalala za piórkiem ;-)
Gdyby były urządzane zawody w kocim skoku- wygrałaby bez wątpienia ;-)

całusy dla urwisa ;-)

encantador

Od: Wto mar 31, 2009 7:54

Post » Śro sie 10, 2011 20:20 Re: Dwupak devonów szuka domu idealnego.

o psikaczu pomyslę bo wyglada na to ze sie przyda - szaleja łobuzy - teraz i Franek a w zasadzie dostal imie Leon :) najwyraźniej juz się zadomowil i teraz świruja jeden przez drugiego - przy czym Leon uwielbia koty wszystkie, Dexter woli zdecydowanie sam robic psikusy .... obaj caly czas jak tylko TZ na fotelu wskakuja miedzy oparcie a plecy i miejsce fenomenalne - TZ zreszta tez zadowolny - lubi ciepełko ;)

Leon jest potwornym łakomczuchem, uicieka jak tylko uda sie ukraśc zawartośc kanapki a zlapać go trzeba miec kondycje ;)
poroznosiły wszystkie długopisy po domu w pysk i uciekaja ;) a teraz szukamy modemu od internetu bezprzedowowego - lezał na stole i Dexter z nim w pysku mignał ni teraz zagadka gdzie jest internet ?;) bo pomysły mi się wyczerpały 8O :ryk:

łobuzerstwo nie zmienia jednak faktu że sa cudne :1luvu: :1luvu: :1luvu:
7ksiezyc

Post » Śro sie 10, 2011 20:25 Re: Dwupak devonów szuka domu idealnego.

Taaa już rozumiem dlaczego były pan ukrywał zapalniczki.......Wygląda na to, że u mnie się jeszcze nie zdążyły rozkręcić:-)

Obrazek

Neigh

Post » Czw sie 11, 2011 18:56 Re: Dwupak devonów szuka domu idealnego.

hmmmm internet się odnalazł zakopany w kuwecie ;)
lepszego miejsca wybrac chyba juz nie mozna bylo - co dziwne działa 8O :ryk:

Leon rozrabia jak pijany zajac a Dexter i tu się zaczynam martwic osowialy, caly dzien albo spi albo siedzi sobie na parapecie - jesc zjadl wlasnie calkiem sporo, kupa byla, na rekech chwilke mozna go ponosic i potem się zabiera i na parapet .... no i zaczynam się marwtic bo jak dwa dni szalal tak dzis jakby kota nie bylo .........

a Leon on chyba w poprzednim wcieleniu byl papuga ;)
najlepsze miejsce do siedzenia, prawe ramie, w zasadzie chwilowo do siedzenia za chwilkę do spania z glosnym chrapaniem .... nudow nie ma :1luvu: :ryk: 8O :D
7ksiezyc

Post » Czw sie 11, 2011 19:13 Re: Dwupak devonów szuka domu idealnego.

U mnie Dexter był spokojniejszy od Leosia. Taki zdecydowanie bardziej zamyślony, przytulny.........
Może ma opóźnione problemy adaptacyjne.....

Moja córka też zaczęła wyć po tygodniu radosnego chodzenia do przedszkola. Skoro je i kupa ok, to ja bym się specjalnie nie martwiła......

Obrazek

Neigh

Post » Czw sie 11, 2011 19:19 Re: Dwupak devonów szuka domu idealnego.

poczekamy, w panike nie wpadam i tak jutro mamy w planach "przeglad techniczny" ;) wiec jak cos oko Pani wte wypatrzy ale tez wlasnie tak sobie mysle ze to co zwiedzic mial to zwiedzil gdzie zajrzec zajrzal i teraz sobie spokojnie zyje po swojemu - mam nadzieje - bo wlasnie taki zamyslony wyraz pyszczka ma ...
a Leo szok co za lobuz a wyglada jak aniolek ;)
7ksiezyc

Post » Czw sie 11, 2011 19:35 Re: Dwupak devonów szuka domu idealnego.

Cudne kocury, uwielbiam Devonki-Są takie dostojne :1luvu:

Sandi

Od: Śro cze 08, 2011 7:13

[poprzednia][następna]