Pewnie jednak będą kotki... Na dziś jest tak, że kotów nie ma - zniknęły po angielsku już wczoraj. Tak jak sie pojawiły. Popytam w tych domach gdzie sie da. Ale zakładam, że były skąd inąd, bo nigdy ich nie widziałam. Młode, niekastrowane koty... Ich złapanie było możliwe tylko pierwszego dnia, kiedy sie wszystkie 4 kręciły. Ale i tak uważam, że lepiej zrobić aferę, niż nic nie zrobić. Przynajmniej wiem, kto w razie co pomoże , i że trzeba natychmiast, a nie przyzwyczajac..,czarować..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."
wczoraj zajmowaliśmy się głównie maluchami, ale niektórych dorosłych też się udało uchwycić. na pierwszy ogień karmelek vel tess- piękny bury kocur z łapą w gipsie.
a to Minia, Minia to towarzyska pieszczoszka i przylepa. dlatego udało mi się zrobić jako takie zdjęcie tylko z góry. hmmmm, powiedzmy, że to efekt zamierzony. zapewniam jednak, że Minia jest bardzo proporcjolną, ślicznie zbudowaną kotką.
kingak pisze:Oktawia (mam nadzieję, że nie pomyliłam z Anitką)
Pomyliłaś się.
To jest Anitka.
/Ale w ich przypadku można się pomylić. One są bardzo, bardzo podobne do siebie. Różnią się jedynie uroczymi plamkami na noskach. Anitka ma z lewej strony, Oktawia z prawej strony./
kingak pisze:Buffy, dzięki, tylko ty potrafisz rozpoznać to całe kocie towarzystwo
Fakt-faktem Hania jest nieprzeciętna. Ja się w tym całym towarzystwie gubię Dlatego ja jestem od zaopatrzenia
Powoli udaje się wyjść z debetu na OKK, bardzo dziękuję wszystkim darczyńcom i uczestnikom opolskich bazarków. Jak wyjdziemy z debetu, osiągniemy okrąglutkie zero i mam nadzieję, że pomożecie nam znowu odbudować OKK tak byśmy mogły dalej pomagać.
Dziś do schronu zawiozłam łącznie 55kg suchego RC w wydaniu dla dorosłych, kociąt i kociaczków najmłodszych, do tego puszki i kartoniki Bozity w ilości 42 sztuk, do tego największego opakowanie Advocate - 3 psie pipety i 3 tubki Vetminthu. I niestety musi to starczyć na kilka tygodni aż na OKK przestaną świętować zero lub minus.