Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 05, 2011 8:48 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Chmurek tak samo :mrgreen: :mrgreen: ale dodatkowo mam ekstra mruczenie i pilnuje mnie abym znowu nie zniknęła - bo kto będzie targał malucha za ogon i ucho??
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pt sie 05, 2011 10:30 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Wieści z DS Chmurki;
Chmurka (imię niezmienione, bo bardzo pasuje :mrgreen: ) lata za człowiekiem - a ma dwoje - i podgryza ich :mrgreen: W nocy grzecznie śpi w łóżku, obok swojej Pani i nie wchodzi miedzy Panią a Pana w środku nocy :oops: grzeczna kocinka, nie przeszkadza :ryk: Je normalnie, animonde i felixa, kuwetkuje prawidłowo i z wielką ochotą, rządając wymiany piasku jak jest jej za brudno - siedzi przed kuwetką i miauczy na znak protestu :twisted: Ogólnie ludzie zakochani w Chmurce na maxa :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Pt sie 05, 2011 16:50 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Karinka waży 1730 gramów, leży już w normalnym łóżeczku, więc mogłam ją całą obejrzeć i zgodnie z poleceniami wycałować i podotykać wszystkich paluszków :mrgreen: Jak będzie się rozwijać i jeść w takim tempie jak dotychczas (przytyła 90 hramów od wtorku :ok: ) o pod koniec przyszłego tygodnia zabiorę ją do domu....
Pierwszy raz wziełam swoją kruszynkę na ręce... fontanna była dopiero później, nawet ręce zaczęły mi się trząść dopiero później....
Moja Karina Wacława jest najpięknięjszą dziewczynką świata :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Pt sie 05, 2011 17:59 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

:)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Pt sie 05, 2011 19:40 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

:) :) :) dobre wieści :)
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pt sie 05, 2011 19:47 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

:D :D :D

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt sie 05, 2011 21:57 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Reakcja kotów na opowieści o Karinie.....
Chmurek wlazł mi - tradycyjnie - na kark i mruczy..... siedzi tam już prawie 30 minut i wcale nie ma zamiaru zejść 8)
Puszek położył się za moimi plecami i dotyka mnie łapami tylnymi robiąc masaż..... mruczy przy tym zabawnie i głośno. Daje łaskawie głąskać swoje wąsiska..... O Karince nie chciał słuchać wkładając mi ogon do paszczy co skutecznie zakneblowało mnie :mrgreen: Pomagał mu w tym Garfildosek cały czas mnie barankując :mrgreen: Ryś, najgrzeczniejszy, siedzi pod nogami i gada do mnie - może myśli, że Karinka zabierze mu miejsce w łóżku???
Szykuję dla niej jej pierwsze ubranka.... będę mogła ją jutro ubrać w jej rzeczy, może nawet umyć :roll: a na pewno nakarmić :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Pt sie 05, 2011 22:01 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

:ok: :ok: :piwa: :piwa: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Nie sie 07, 2011 9:55 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Karina zjadła całą butelkę mleczka z moich rąk niewprawnych, po czym odbiło jej się jak mega piwoszowi :twisted:
Chmurek odkrył, że wielkie torby foliowe szeleszczą niesamowicie i ganiał pół nocy za nimi po całym mieszkaniu. Jak się zmęczył to przytulił się do mnie i spał mrucząc.... Ryś zaczyna uciekać z piskiem od Chmurka, zdenerwowany jego ruchliwością i bieganiną - wtedy ucieka do mnie po pomoc. Chmurek też ucieka, ale przed Garfldosem, który ma dosyć jego wpychania się na mnie i zabieranie mu miejsca do spania na mnie :mrgreen: Duży kot syczy, a mały przewraca się na plecki i w pozie uległości robi mu masaż :lol: Puszek korzysta z wszelkich wojen i układa się jak najbliżej mnie i mruczy......

joarkadia

Post » Nie sie 07, 2011 10:33 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Dla Karinki - na dobry poczatek, zdjecie od cioci Sol:

Obrazek

Powiedz jej ze ciocia Sol pozdrawia ja i caluje, delikatnie w male stopki :1luvu:
A jak Ty sie czujesz Jo?
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Nie sie 07, 2011 15:58 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

W 8,5 centymetrowe stopki :1luvu: :1luvu:
W piątek będzie już w domu :ok: :ok: :ok:

joarkadia

Post » Nie sie 07, 2011 21:25 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

joarkadia pisze:W 8,5 centymetrowe stopki :1luvu: :1luvu:
W piątek będzie już w domu :ok: :ok: :ok:

Jak szybko rosnie 8) :mrgreen: :ok: :1luvu:
niesamowita jest!!!!!!! :D
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pon sie 08, 2011 14:51 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Mój błąd - 6,5 centymetra....

joarkadia

Post » Pon sie 08, 2011 15:07 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

A to i tak maleńkie :1luvu: :1luvu:

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pt sie 12, 2011 13:35 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Mała ma niedoczynność tarczycy i podejrzenie cytomegalii.... Nie wychodzi dzisiaj, a ja od pięciu dni praktycznie zamieszkałam w szpitalu. Już jesteśmy poumawiane w centrum dziecka w Międzylesiu i w szpitalu na Niekłańskiej na konsultacje......

joarkadia

[poprzednia][następna]