Rozmawiałem wczoraj z vetką z Maxvetu (
http://www.maxvet.com.pl/ ), gdzie leczę swoje koty, nie ma problemu z wizytą w kotowni w AFN, koszt to 50 zł. W razie potrzeby można do nich zadzwonić, omówić sytuację, co by vetki wiedziały, jakie leki zabrać i umówić się na wizytę.
Tel.: 12 357 19 58
Tel. kom.: 792 471 839
Mogą nie odbierać, gdy przyjmują pacjenta, więc czasem trzeba zadzwonić kilka razy.
-------------------
Kocia mama z młodym byla wczoraj na przeglądzie, badania na białaczkę i koci HIV wyszły ujemne, nie zauważono żadnych objawów czegokolwiek, koty nawet nie były zapchlone, co jest szczególnym wyczynem u wolnożyjących. Dostały zatem pierwszą dawkę odrobaczenia. Kotka była bardzo grzeczna zarówno podczas drogi, jak i u veta, bezproblemowo dała się nakłuć, z zainteresowaniem zwiedziła kawałek gabinetu.
W związku z powyższym zniosłem kwarantannę, koty się przez noc obwąchały przez kratkę w drzwiach łazienkowych, rano zrobiliśmy krótkie zwiedzanie mieszkania, reakcja na inne koty w normie, tzn. syczenie jest po obu stronach, ale bez agresji, więc jest spora szansa, że będzie mogła żyć z innymi kotami. Dziś popołudniu zwiedzania ciąg dalszy.
Jednym słowem jest to kot idealny do domu. Wyraźnie widać, że ktoś go dobrze wypieścił - je tylko świeże jedzenie z miski, jak postoi parę godzin, to już nie chce (ale jak się nałoży świeże, to wcina), kuwetka musi być czysta, inaczej kot nie zrobi (ani do kuwetki, ani nigdzie indziej), łasi się, wskakuje na kolanka, mruczy... Jednym słowem zdrowotnie i socjalnie gotowy do adopcji.
Młode bardzo szybko nabiera zaufania do ludzi, jeszcze się chowa, ale brany na ręce daje się głaskać, nie wyrywa się, nawet udało się z nim wczoraj nieco pobawić myszą. Także też ma pozytywne rokowania.
Miałbym pomoc do osób zajmujących się ogłoszeniami - przez jakieś 10 dni mam zamiar szukać dotychczasowego właściciela, jeśli się nie znajdzie, to nowego domu.
Czy, jeśli przygotuję ogłoszenie ze zdjęciami, to moglibyście wrzucić je w odpowiednie miejsca? Sam wrzuciłem na gumtree, a nie znam zbyt wielu innych stron.