S.K.Niekochane XVII - ciasno, smutno, źle :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 08, 2011 12:22 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Biedna Filipinka :(
Przecież była wyjątkowo piękna, nie zasłużyła na taki los :cry:

A Barolo to w ogóle jest już w stanie pobyć trochę na kociarni :?:
Czy da się (orientacyjnie chociaż) określić, ile ona może mieć lat :?:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon sie 08, 2011 12:28 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Mocne kciuki za "groźnego"... trzymaj się chłopie..... :ok: :ok: :ok:
za innych oczywiście też :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pon sie 08, 2011 12:31 Re: S.K.Niekochane XVII- źle jest, ciasno...za ciasno :(

Nie było mnie zaledwie pięć dni, a tyle się wydarzyło.
Brudni, zmęczeni i ...nie wypoczęci. Tyle było ludzi.. ponad 650 tysięcy..ale warto było. :mrgreen:
Właściwie na takim festiwalu nie da się wypocząć fizycznie ale za to emocjonalnie..ale rzeczywistość i tam dopadła w najmniej oczekiwanym momencie..
Czas na codzienność...która ostatnio przygniata i nie chce popuścić :(

NATAN [i] - to był taki charakterny kot...uwielbiałam go..tyle razy mnie pogonił..pogryzł..na tym zdjęciu siedzi mi na nogach..
taka strata :cry: :cry: :cry: :cry:

i ty Filipinko..[i] - odpoczywaj :(
to straszne ile kotów odchodzi...co się dzieje w tym roku do diaska :x

Charm - świetne zdjęcia. Te z Kota i Pimpuś, Sznita i Ruska..te z łapą i inne :1luvu: :1luvu:

Fajnie też zobaczyć, że Dexter wyluzowany i ma się dobrze w doborowym towarzystwie :D
Irys i niegdyś nieśmiały Horacy - widać, spokój w ich oczkach. Kochane byłe Niekochane :kotek: :kotek:

Ano Mitras i Flavia troszkę nabrali masy. Szczególnie Mitras zmężniał. Flavia szaleje za mychą i długopisami. Zaprasza Mitraska do zabawy. Jest jego prywatną trenerką. Zmusza go do wysiłku dzięki czemu chłopak jest w niezłej formie. Na początku jak go wzieliśmy pod opiekę z trudem wskakiwał na stół. Teraz dzięki trenerce Flavii - Mitrasek wskakuje błyskawicznie na stół, ze stołu na lodówkę i gdzie tylko popadnie :mrgreen: :mrgreen:

Gabunia znalazła domek - :piwa: :piwa: początkowo wredna i niedostępna, a potem miziasta i zazdrosna - czekała długo.
Z Magotem - dobrze, że wyjaśniła się zagadka Magotka chudości. Kamień spadł mi z serca. To taki żywiołowy i przyjacielski zazdrośnik :mrgreen: Za domek :ok: :ok: :ok:

Zezolek-Jek-na codzień Jacuś jest biedniutki bardzo
okazało się ,że miał też bezwładny, połamany ogonek
stracił i łapkę i ogonek
Bardzo, bardzo proszę o pomoc w szukaniu dla niego tymczasu bądź domku stałego-on nie może trafić do schroniska teraz a nie wiem co mam robić
:crying:
drugi maleńtas ma w łapce gwoździa, on nastraszył wetów w czasie zabiegu
ale szybko ,,wziął się w garść,,
Mała co z maluchami?? Jak się czują? Dalej szukaja DS lub przynajmniej na razie DT?? Zezolek Jacuś oraz mikrokotek - udostępnię go na fb jeśli można.
Dzięki też za pomoc w niedzielę. Bardzo pomogłaś :ok: :ok:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pon sie 08, 2011 12:44 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Tania-e tam :wink: drobiazg i przyjemnośc wygłaskania dwóch byłycg schroniskotków :wink:
w sprawie maluchów mam dzwonic o 15ej
nie mam nic pewnego dla nich, jakies tam wyjścia awaryjne są
ale brak typowo dobranych dla nich domów/tymczasów
przede wszystkim dlatego ,że są nieposzczepione, i na razie szczepic nie wolno

Barolo nie miała prób na kociarni ostatnio- rzuca glutami z nosa :roll: , na prawo i lewo, na razie lepiej jak dalej od innych je rozrzuca

juz wiem ,że w schronisku kolejnych 6 maluszków gdzieś ok 5 tyg-potrzebne tymczasy :crying: zanim małe cos złapią :|

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pon sie 08, 2011 13:36 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

kiepsko szczepienie zniósł taki czarno-biały starszy elegant-chyba nie ma imienia, albo przegapiłam.trafił jak byłam ,,wyjechana,,
Strasznie się zasmarkał, stracił apetyt,dostal dziś zylexis od nas

bettysolo pisze:Mała ja też nie kojarze tego kotka
Damy mu na imie ANZELMO
tak zgadza się to ten starszy kocurek, który przyszedł w czwartek po ''mojej warcie'' jak Mała była na wyjeździe. Zdjęcie zrobiłam w sobotę trzydziestego lipca.
:arrow: nowy kocurek - Anzelmo
od 28 07 schr
miły nr 320/11
Obrazek

Mała, Bettysolo - jeśli mogę rozjaśnic sytuację:

bettysolo pisze:
Mała1 pisze:W środę bury kocurek z klatki( też bezimienny jeszcze?) , ten z rana niegojąca sie na szyi będzie przyspany i będzie iał to wyciąte i oczyszczone, a wycinek poprosiłam ,żeby poszedł na nasz koszt na histopatologię

Mała nie wiem o jakiego kocurka Ci chodzi ale jeśli bezimienny to już mam imie dla niego
KASZKIN

Kojarzę tego buraska - kocurek nie miał imienia. Numer kocurka mam u siebie w kajeciku, ale do domu pojadę dopiero jutro koło południa. Zdjęcia zrobiłam mu także w sobotę ale były tak kiepskie, kocurek wystraszony na maksa..klatka szczelnie ''zasznurowana'' Nie miałam już czasu wtedy by je dokleić bo się spieszyłam :oops: :oops:

to właśnie on:
ObrazekObrazek
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pon sie 08, 2011 13:46 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

CatAngel pisze:
CatAngel pisze:Dziewczyny przed chwilą dowiedziałam się od jednej Pani, że wypał jej z balkonu kocur kastrowany,kolor rudy z białymi skarpetkami oraz białym krawacikiem, ogon nie prost, ale taki jakby złamany(nie wiem czy rana ogona stara czy świeża pani mówiła, że to jego znak szczególny) Kot zwie się Filuś. Jakby do was taki przyjechał dajcie mi znać :)

Obrazek

Obrazek
kociak ma 11miesięcy

Pozwolę sobie wkleić i tutaj :) kot wypadł z balkonu w nocy ze środy na czwartek o 2.00 w nocy na Piaskach.
Ostatnio edytowano Pon sie 08, 2011 21:56 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pon sie 08, 2011 17:47 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

będe pamętać o Filusiu-oby się znalazł

to ten burasek, co TanundA wklejała
tu widać jego ranę
Obrazek

a to nowe/wczorajsze kociaki

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
z jednego miejsca, czysciutkie, zdrowe, widać ,że domowe
kocurek-328 /11
od 7 08
tricat 8 08
Obrazek

kotka-329 /11
od 7 08
tricat 8 08
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
koteczka, bardzo miła i proludzka
kotka-325 /11
od 7 08 w schr
tricat 8 08
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
dwie kotki piwniczne, ale po 5 min miziające się jak domowe
kotka-327 /11
od 7 08
tricat 8 08
Obrazek

kotka-326 /11
od 7 08
tricat 8 08
Obrazek

ta nowa szóstka, chyba jeszcze mniejsza niz pisałam, bez szans w schronisku :(
moze ktos chciałby uratowac maleństwa?

U Jacusia dobrze, Mikrokotek walczy z zatwardzeniami
O Jacusia miałam bardzo, bardzo fajny telefon z W-wy-trzymajcie mocno kciuki

Mała1

Post » Pon sie 08, 2011 17:53 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Mała1 pisze: O Jacusia miałam bardzo, bardzo fajny telefon z W-wy-trzymajcie mocno kciuki

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon sie 08, 2011 19:22 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Mała te dzisiajsze kotki to maluchy czy doroślaki co potrzebują imion ?:)
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Pon sie 08, 2011 19:29 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

siriwan :king:

bettysolo-malce same

Mała1

Post » Wto sie 09, 2011 10:47 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

pamiętacie tę akcję http://www.pustamiska.pl/ ? klikajcie ;-)

mika_xx

Od: Pon lis 27, 2006 22:51

Post » Wto sie 09, 2011 10:49 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

to zaczyna być nie do ogarnięcia
:crying:

znów kolejne nowe koty :cry: :cry: :cry:

ale po kolei

wczorajsza za mała szóstka dostała małą szansę
wczoraj max późno wieczorem zawiozłam trzy z nich do karmiącej dzikuski, która po ciachu ma nadal pełno mleka ( jest w kltace)
przyjęła małe, ale mają tydzień, bo musi wrócić na swoje smieci
zawsze to tydzień jedzenia :roll:
Pozostała trójka została w schronie na strzykawie, nie chcą za bardzo same pić ze spodka, choc powoli próbują, włażą tam całe, zaklejone potem tym mlekiem na calym ciałku.Ogólnie masakra
Ale zauważyłam ,że Surii strasznie sie do nich drze i spróbowaliśmy, przyjęła maluszki, wylizała, cała jest podekscytowana, szczęsliwa widać.
Cóż, na bank będą mieć ciepło i wylizane co trzeba, natomiast jest ciutek szansy, że kicia dostanie znów mleka, wtedy małe miałyby szansę
Ona przestała karmić swoje dzieci miesiac temu, jest juz po ciachu i szczepieniach, ale takiego podekscytowania malcami nie widziałam dawno. kochana Suri

Sa kolejne trzy dziewuszki gdzies 5 tyg, na szczęście juz samodzielne, jest podrostkowa czarnuszka i przecudnej urody, jakby ciut misiowato-brytkowaty kastrat. Bury, ale o odcieniu niebieskawo-bezowawym ciut.

Magot musiał opuscic klatke-brak miejsc :roll:
kuraka wtranżala aż miło, za serek topiony dałby sie pokroić, kociewgo jedzenia nie chce :|

Mała1

Post » Wto sie 09, 2011 13:38 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Czy jest ktoś zmotoryzowany, kto mógłby jutro wieczorem pomóc w transporcie kociaka...?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Wto sie 09, 2011 14:03 Re: S.K.Niekochane XVII- potrzebny DT dla trójłapka-str81/82

Jam zmotoryzowana i paliwo w baku też jest, ale między 18-22 jestem w pracy. Jeśli dałoby się przed-po, to chętnie pomogę. A dziś? Mam wolne....
ka_towiczanka

[poprzednia][następna]