DT Smarti5-...no i kolejna setka?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 07, 2011 21:50 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Marzenia11 pisze:Laski... winko? piwko? hę? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A ja mam włoski truskawkowy likier... OBRZYDLIWY! :| Ma 20% a smakuje jak tania nalewka na spirycie z Ukrainy (takie też pijałam za czasów studenckich więc porównanie mam). Mój chłop mówi że to "truskawkowa pryta" :? blech...
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie sie 07, 2011 22:20 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

jamkasica pisze:u mnie to już chyba nie dół tylko mega kryzys :(

Jak masz mega kryzys, to zakładam, że nie chcesz ode mnie przejąć babci zanim ją zabiję... Teraz Lolki nie zamierza przywieźć do schronu o 4 rano. Obserwuję. Może zwróci, a może nie zwróci... Pewne jest za to, że babcia mnie zmęczy :evil:

Właśnie otworzyła przepyszne czerwone wino od Smarti i TŻ-eta... Jeszcze raz za nie dziękuję Kochani :1luvu: :1luvu: Ratuje mi życie!

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Nie sie 07, 2011 22:25 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

uwaga, uwaga - dostałam takiego emaila wieczorem od pani Ani, Dużej Blusi:

" :))) Ona nie jada na porcelanowych talerzykach:))) Po prostu jest jeszcze zbyt nieśmiała by "zwędzić " mi moją kolację. Tym razem sprawdzała tylko co jadłam. Jest porządna kicią , która ma własne miseczki, ale już zaczyna błagalnie patrzeć na mnie , gdy coś szykuję w kuchni :))) Cieszę się, że o niej pamiętacie. "

Jaki z tego wniosek? :D Pani Ania podczytuje wątek :D :D :D
zapraszamy!
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie sie 07, 2011 22:28 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

alareipan pisze:
jamkasica pisze:u mnie to już chyba nie dół tylko mega kryzys :(

Jak masz mega kryzys, to zakładam, że nie chcesz ode mnie przejąć babci zanim ją zabiję... Teraz Lolki nie zamierza przywieźć do schronu o 4 rano. Obserwuję. Może zwróci, a może nie zwróci... Pewne jest za to, że babcia mnie zmęczy :evil:

Właśnie otworzyła przepyszne czerwone wino od Smarti i TŻ-eta... Jeszcze raz za nie dziękuję Kochani :1luvu: :1luvu: Ratuje mi życie!

Ściąć ją!!!Tzn babcię. Durny moher ! Wiele bym dała , aby moja kicia dziabnęła mnie gdzie chce :crying: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Nie sie 07, 2011 22:39 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Nie kuś mnie Małgosia, bo jak wypije więcej tego smartowego wina, to mi się Bródno może nie wydać takie dalekie ode mnie... :evil: Przynajmniej ukręcę babci tę rękę, co to ma w niej zapalenie stawu... bo oczywiście muszę przy okazji zwracania/nie zwracania kotki poznać całe jej życie i wszystkie choroby na mój rachunek telefoniczny... :?

A za Ciebie :ok: :ok: Może też powinnaś walnąć coś mocniejszego..

Pani Aniu Blusiowa proszę się ujawnić :ok: :ok:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon sie 08, 2011 8:28 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Witam Smartinkowo.

Piękna Blusia wreszcie ma super domek, spokojna i szczęśliwa. Pamiętam jak gubiła futro z przerażenia, i smutne oczka jak jechała z Paluch. Cudnie.

Alareipan - u nas już dawno po winie slad zaginął. Nie postoi długo. Co to za babcia?
Obrazek Obrazek ObrazekFranek, Tośka, Kredka i LusiObrazek
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde
Lalunia [*] zawsze w naszych sercach

EdytaB_a

Od: Śro gru 15, 2010 10:21

Post » Pon sie 08, 2011 11:57 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Przywitam się w nowym tygodniu.. :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon sie 08, 2011 13:10 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

I ja sie przywitam choc my mamy przedluzony weekend bo dalej chorujemy 8)
Nie wiem czy wszystkie juz wiecie ale my idziemy ZNOWU na urlop :D wiec jesli cos potrzeba to jestesmy prawdopodobnie do przyszlego poniedzialku, a wracamy za 1,5 tygodnia :)
Obrazek

http://www.planetapupila.pl - najtańszy sklep w Warszawie!

Jus87

Od: Wto sie 17, 2010 13:01

Post » Pon sie 08, 2011 13:12 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Cześć!
Ja mam urlop w przyszłym tygodniu :)

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon sie 08, 2011 13:13 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Jus87 pisze:I ja sie przywitam choc my mamy przedluzony weekend bo dalej chorujemy 8)
Nie wiem czy wszystkie juz wiecie ale my idziemy ZNOWU na urlop :D wiec jesli cos potrzeba to jestesmy prawdopodobnie do przyszlego poniedzialku, a wracamy za 1,5 tygodnia :)

Jus jak oni w tej firmie z Tobą wytrzymują :P
Zdrowiejesz?
"Ludzi można z grubsza podzielić na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los." Oscar Wilde

EdytaB_a

Post » Pon sie 08, 2011 13:43 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

witam się :D

do p.Ani Blusiowej,bo może nas czyta-EdytkaB_a to ta koleżanka o której opowiadałam ,która wzięła Blusię(wraz z Ciumcią i Bellą) z Palucha na swoje nazwisko i przetransportowała do mnie, a Alareipan to Ania-o której też opowiadałam-wolontariuszka z Palucha,która wraz z Kasią-Jamkasicą i innymi dziewczynami "wyciąga " kicie ze schronu do domków tymczasowych.

Bardzo jestem szczęśliwa że Blusiaczek tak cudownie trafiła-to Domek wymarzony dla niej,natychmiast poczuła się w nim "u siebie" i kochana tak bardzo, jak na to zasługuje :D :kotek: :1luvu:

dziewczyny-co do obietnicy 2 za 1-go to wcale się broń Boże nie wycofuję ale musicie też mnie zrozumic i dać mi trochę czasu.
Dopiero się ogarnęłam po chorobach-wet ledwo kilka dni nie przyjezdża codziennie a ja mam jeszcze ,mam nadzieje końcówkę, megabiegunki u Coffiowych( co więże się z codziennym szorowaniem betonowych 40 m.),zakraplanie u Paluszków i leczenie z gluta kilku szczytnianek.
Muszę gdzieś "upchnąć" Carlę bo przestała karmić,a brak mi dla niej pomieszczenia bo nienawidzi innych kotów i dlatego zupełnie nie mam pomysłu..
Planuję po ewent.pojściu do domku Ciumola ,przesunąć promyka do Coffi (bo i tak tam ciągle bywa) ale najpierw musi zakończyć sie biegunka maluchów.
wtedy do pokoju po Ciumci i Promyku dać Kulkę z Bońkiem bo klimatyzację jednak pan przyjdzie lada tydzień montować i rujnacja się zacznie,a już nie mogę ich rozdzielić bo się w sobie zakochali..
Muszę też znależć miejsce w domu dla grzybków przed jesienią o ile nie znajdą domku-mogą być jeszcze na dworze myślę max do połowy pazdziernika.
Czyli-wszelkie przyjęcia zależą od tego ile kotów mi teraz pójdzie do domków i jak uda mi się te pozostałe bezboleśnie dla nich i dla mnie przetasować.
jak ja byłam wciąż w domu to było trochę łatwiej-teraz jak kilka godz dziennie mnie w ogóle nie ma to muszą być koty tak poupychane aby były bezpieczne i szczęśliwe bo już nie zainterweniuję jakby co..nie mogą biegać po domu bo p.Grażynka nie może się zajmować ich pilnowaniem aby jej pod nogami nie prysnęły w ogród np.

Jutro Buba ma zdjęcie szwów, a piezodent dziś odebraliśmy a więc w weekend szykuje się zabieg Sznycla i tez można mu szukać domku.

to bardzo smutne ale z żadnego ogł nikt nie zadzwonił-a Buba tak bardzo zasługuje na domek :( -dziś ostatnia szansa uwiecznić Bubę w twarzowym kaftaniku-ale czy mój TŻ znajdzie na to chwilę i siłę to doprawdy nie wiem..
u nas teraz bardzo gorący czas-masa pracy sie na nas zwaliła -musimy wyciągnąć za uszy i pociągnąć ,praktycznie tylko we dwoje,na własnych plecach firmę po bardzo pokażnej kradzieży jakiej dokonała pewna uprzywilejowana i długoletnia pracownica 8O -także ani w domu nas nie ma prawie w ogóle ani czasu na nic innego nie mamy,bo to jest teraz dla naszej przyszłości najważniejsze ..

Gibutku-czy to o czym mówiłaś to nie można by przysłać kurierem?
bo tak myślę czy to i tak nie wyszło by taniej niż by to kupić tu na miejscu ?

bo widać transportu autem to nie uda nam się znależć a pociągiem nikt tego nie weżmie bo nie da rady..

Jus-pomyślę a przy okazji życze zdrowia..

chyba muszę nabyć suche dla kociaków bo zamiast jeść coraz mniej i śmigać do domków, to jedzą strasznie dużo-teraz Coffiowe ciągle japki drą że głodne :roll: ile by nie dostały...jak dam za mało to się drą na cały dom (że o podrapanych drzwiach na zamówienie od stolarza za ciężkie pieniądze, a oklejonych teraz twarzową tekturą nawet nie wspamną :ryk: ),jak dam tak żeby było bez przerwy to biegunka i rzyg...już wiem dlaczego zawsze wszyscy ostrzegają przed kociakami :twisted:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon sie 08, 2011 14:11 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

smarti pisze:witam się :D

do p.Ani Blusiowej,bo może nas czyta-EdytkaB_a to ta koleżanka o której opowiadałam ,która wzięła Blusię(wraz z Ciumcią i Bellą) z Palucha na swoje nazwisko i przetransportowała do mnie, a Alareipan to Ania-o której też opowiadałam-wolontariuszka z Palucha,która wraz z Kasią-Jamkasicą i innymi dziewczynami "wyciąga " kicie ze schronu do domków tymczasowych.

Formalności przydało by sie załatwić.

Współczuje klopotów firmowych...ja nie urok to...

EdytaB_a

Post » Pon sie 08, 2011 14:23 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Witam- tu "Blusiowa Ania". czytam Wasz wątek, bo jestem ciekawa przeszłości Blusi. Dużo dobrego robicie, dziewczyny :D Blusia dzisiaj mocno niezadowolona , bo w "jej łazience" jest włączona pralka :D cieszę się, że ją uratowałyście.

Ania34

Od: Czw lip 28, 2011 9:02

Post » Pon sie 08, 2011 14:27 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Ania34 pisze:Witam- tu "Blusiowa Ania". czytam Wasz wątek, bo jestem ciekawa przeszłości Blusi. Dużo dobrego robicie, dziewczyny :D Blusia dzisiaj mocno niezadowolona , bo w "jej łazience" jest włączona pralka :D cieszę się, że ją uratowałyście.

witamy :D :D :D i serdecznie pozdrawiam :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Pon sie 08, 2011 14:46 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

witamy wśród pozytywnie zakręconych :)

EdytaB_a

[poprzednia][następna]