PILNIE DOM: Larry od 25 str., Kazio: nasilenie alergii/IBD

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 08, 2011 6:16 Re: Kazio - Kwiat Lotosu. DT będzie tuczył chudzinę ;)

Mieliśmy kiedyś kotkę, która nie miauczała - KK zniszczył jej struny głosowe w ten sposób, że owszem, mruczała ale jak chciała miauknąć to tylko pyszczek otwierała. A olejek z dziurawca (nie napar) rzeczywiście jest świetny na różne skórne problemy :) Dużo zdrowia dla Kazia :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sie 08, 2011 9:18 Re: Kazio - Kwiat Lotosu. DT będzie tuczył chudzinę ;)

No właśnie Kazio tak ma. Otwiera pyszczek, widzę, że miauczy, ale dźwięku brak.

Ktoś mi chyba kota podmienił. Kazio się prosi do kotów 8O Widział je kilka razy przy naszym wchodzeniu/wychodzeniu z łazienki i słyszy je jak chodzą czy szaleją po domu. Jest nimi bardzo zainteresowany. W ogóle nie ma wobec nich obaw. Staje pod drzwiami, drapie w nie i "miauczy" 8O
Myślałam, że sam widok kotów, świadomość ich obecności będzie go przerażać.
W izolacji będzie jeszcze przez jakiś czas (przynajmniej do kontroli u weta. Musimy sprawdzić uszy itd.)

Apetyt ma dobry. Nie rzuca się na miski, czasem jakby wybrzydzał, ale zjada pełną porcję na dorosłego kota na dobę (3-4 saszetki), suchego jeszcze nie dostaje (miał leczone dziąsła, suche może włączę po oględzinach u weta)
Z kuwetki korzysta wzorcowo, kupy są ok choć lekko rozluźnione częściowo. Ale nic niepokojącego.

BTW: jest strasznie chudy. :( :( :( Chcieliśmy go zważyć, ale ja mam możliwość zważenia kota w kontenerze. Nie chcę Kazika stresować wkładaniem do kontenera tylko po to. Zważymy go u weta.
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon sie 08, 2011 9:58 Re: Kazio - Kwiat Lotosu. DT będzie tuczył chudzinę ;)

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Post » Pon sie 08, 2011 10:02 Re: Kazio - Kwiat Lotosu. DT będzie tuczył chudzinę ;)

joshua_ada pisze:Obrazek Obrazek Obrazek

Jaki milas! :1luvu:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon sie 08, 2011 10:21 Re: Kazio - Kwiat Lotosu. DT będzie tuczył chudzinę ;)

joshua_ada pisze:No właśnie Kazio tak ma. Otwiera pyszczek, widzę, że miauczy, ale dźwięku brak.

ha! Wczoraj właśnie poznałam biało-burego kastrata z identyczną przypadłością. Pyszczek działa, chęć wydobycia dźwięku jest, ale po próżnicy 8O Czasami pod koniec nieudanego miauknięcia udaje się chłopakowi wydać ciche "chrumknięcie"- nic poza tym. Oprócz tego jest zdrów... Może "te typy tak mają?" ;)

:ok: za Kaziulka! piękny jest!
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon sie 08, 2011 10:32 Re: Kazio - Kwiat Lotosu. DT będzie tuczył chudzinę ;)

jamkasica pisze: :ok: za Kaziulka! piękny jest!

Skoro jest piękny z gołą szyjką, wychudzony, z tłustymi uszkami to jaki będzie piękny jak będzie zdrowy i "pulchniutki"! :D
:ok:

ps: ktoś chce malutkiego kociaczka (7 tyg.)? Są 4 - do pilnej adopcji. W klinice. :crying:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pon sie 08, 2011 12:22 Re: Kazio - Kwiat Lotosu. DT będzie tuczył chudzinę ;)

Kazio:
http://www.youtube.com/watch?v=MRR4GaZrqp8
:D

(jak będzie siedział przodem do kamery, zwróćcie uwagę na kręgosłup i zapadniętem potem boki)
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Pon sie 08, 2011 12:36 Re: Kazio - Kwiat Lotosu. DT będzie tuczył chudzinę ;)

:1luvu:
Ale te szpony to faktycznie warto przyciąć :twisted:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pon sie 08, 2011 14:13 Re: Kazio - Kwiat Lotosu. DT będzie tuczył chudzinę ;)

Jaki kociszcz kochany :1luvu:
Nie macie pojęcia, jak się cieszę z tej odmiany. Przykro było patrzeć na to, co działo się z Kaziutkiem u mnie :(
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Wto sie 09, 2011 11:04 Re: Kazio - Kwiat Lotosu. DT będzie tuczył chudzinę ;)

Dziś tylko na chwilę na miau, więc głównie o Kaziu.

Rany toż to nocny terrorysta :evil:

ok. 3.30
joshua_ada słyszy jakieś dziwne piski dobiegające od strony łazienki
jakieś 10 sekund później joshua_ada z nadzieją myśli: "Eee... wydawało mi się."
ok. 3.31
słychać piski i drapanie w drzwi łazienki
stuk TŻ w bok: "TŻ, potwierdź, że nie zwariowałam. Też to słyszysz?"
TŻ potwierdza. Owszem, mogą być jeszcze zbiorowe omamy, ale osoba wierzy TŻ-owi 8)
ok. 3.32
joshua_ada zrywa się wygodnego, miluśkiego łózia i doczłapuje z latarką do łazienki.
Kazio robi słodką minkę mówiąc bezgłośnie: "Dzień dobry (w wersji ludzkiej to oznacza "Świt dobry" :evil: )
joshua_ada myśli sobie: "Stęskił się, nie chce spać sam w łazience"; wraca z latarką po śpiwór i poduszkę i słodkie łózio zamienia na twardą podłogę (układając się jak łodyga fasoli, łazienka jakby nie było nie Hilton, przestrzeń ograniczona).
3.33-3.35
gadanie do Kaziutka, próby głaskania, usypiania: "Śpij Kaziuchna, śpij"
Brak reakcji przedstawiciela gatunku felis catus :roll:
3.36
zaspany mózg joshua_ada zaczyna funkcjonować i odkrywa zależność przyczynowo-skutkową pomiędzy wylizanym dnem miseczki a postawą kota.
3.37
człek wlecze się z latarką do kuchni, wydobywa puszeczkę prowiantową domowych pasożytów i wraca do łazienki.
3.37-3.39
Przedstawiciel gatunku pasożytniczego z zadowoleniem i mruczeniem wylizuje 1/2 porcji prowiantowej
po czym zadowolony głaszcze się po brzuchu (albo tak się wydawało joshua_adzie :lol: ) i powraca do funkcji "sen".
3.40
"przeszczęśliwa" "wypoczęta" "zadowolona" "tryskająca nocną euforią" joshua_ada wraca do królestwa kołdry i poduszki

ps: użycie określenia "terroryzm" jest jak najabardziej uprawnione. O godz. 24.00 Kwiat Lotosu (czyżby?!) otrzymał 1 całą saszetkę prowiantową z fabryki Felix. :roll:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto sie 09, 2011 11:13 Re: Kazio - Kwiat Lotosu. DT będzie tuczył chudzinę ;)

Ada, jak Ty zamierzałaś spać w tej łazience? :strach: A tak nawiasem mówiąc, martwiłaś się, że on niemowa - no to przemówił kotecek :twisted:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Wto sie 09, 2011 11:14 Re: Kazio - Kwiat Lotosu. DT będzie tuczył chudzinę ;)

Proponuję zmienić tytuł. "DT będzie tuczył chudzinę" prowokuje Kazia do egzekwowania obietnic, także w godzinach nocnych :mrgreen:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Wto sie 09, 2011 11:18 Re: Kazio - Kwiat Lotosu. DT będzie tuczył chudzinę ;)

Zofia&Sasza pisze:Ada, jak Ty zamierzałaś spać w tej łazience? :strach: A tak nawiasem mówiąc, martwiłaś się, że on niemowa - no to przemówił kotecek :twisted:

Gdzieś pomiędzy wanną a luksferami, w pozycji a la Zamachowski przemycany w walizce :P
(Kazio nie miauczy, ale to co się wydobywa to świdrujące cichutkie wysokie rejestry. Urocze. Zwłaszcza o 3 w nocy)

Bazyliszkowa pisze:Proponuję zmienić tytuł. "DT będzie tuczył chudzinę" prowokuje Kazia do egzekwowania obietnic, także w godzinach nocnych :mrgreen:

Tak, chyba potrzeba sprecyzować tytuł. :lol:
Obrazek Obrazek

joshua_ada

Post » Wto sie 09, 2011 11:29 Re: Kazio Kwiat Lotosu. DT będzie tuczył chudzinę: w DZIEŃ str.4

co za hiostoria! 8O :lol: Kazimierz za nic w świecie na terrorystę mi nie wygląda!
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Śro sie 10, 2011 10:47 Re: Kazio Kwiat Lotosu. DT będzie tuczył chudzinę: w DZIEŃ str.4

Apetyt dopisuje Kaziulkowi. Mam nadzieję, że niedługo będzie "indyk na rożen" :wink:
:lol: :lol: :lol:

Miziak się zrobił. Jest też zainteresowany resztą kotów, z jego strony chyba nie będzie problemów.
Ale szyjka nadal biednie wygląda. :( Przemywamy. Dziś - mam nadzieję - uda mi się wizyta u weta.
Obrazek Obrazek

joshua_ada

[poprzednia][następna]