Witam was :) ja i moje ogony

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 15, 2009 20:24 Re: Witam was :) ja i moje ogony

Smutno :cry:
Szkoda Pyzuni......
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Czw lut 18, 2010 14:07 Re: Witam was :) ja i moje ogony

Mam nowego kota - Franka. Franek jest "śmieciem świątecznym".

21 grudnia jak zwykle wyszłam z psem i mamą dokarmiać koty. Przechodziliśmy koło jednej klatki. Zapanowało tam poruszenie. Coś miauczało. Z ciekawości zajrzałyśmy. Okazało się, że po klatce pałętało się małe, około 3-miesięczne kocię. Jedna pani zaczęła krzyczeć, żeby natychmiast go zabrać (psy niby zagryzą). Nie wiem, co mnie podkusiło, że wzięłam go na ręce. Kociak drżał z zimna i pewnie przerażenia. Tego dnia na dworze, w nocy u mnie temperatura spadła
nawet do -15 stopni. Kotek pojawił się w domu. Następnego dnia owa pani spotkała mnie przypadkiem i "zainteresowała
się" losem kociaka. Nie chciałam jej mówić prawdy, a błyskotliwe kłamstwa jakoś wywietrzały mi z głowy. Na wszystkie pytania odpowiadałam nie wiem, że kot zostanie wyrzucony. Na odchodne dorzuciłam (nie wiem, czy owa pani
mnie słyszała), ze właściwie co ja to obchodzi. Teraz żałuję, że nie powiedziałam, że przeznaczyłam go na pasztet,
albo karmę dla węża (którego nie mam i nie chciałabym mieć). Albo o kociej skórce na "reumatyzm".

Wiem, że ten kot nie zginął - parę osób sugerowało wywieszenie ogłoszeń. Codziennie chodziłam i sprawdzałam (spacery z psem).

Franek jest bardzo zabawowym kotem, żartujemy, że ma ADHD. Może dlatego ktoś pozbył się go :?: Pozostałe koty zaakceptowały go bez problemu. Obrazek

Franek to ten biało-czarny. Obdarzyliśmy go ksywką "diabeł tasmański" :P :lol:
Obrazek
Ostatnio edytowano Pt gru 10, 2010 17:27 przez Ewa_Anna, łącznie edytowano 1 raz

Ewa_Anna

Od: Wto paź 16, 2007 15:28

Post » Pt lut 19, 2010 7:52 Re: Witam was :) ja i moje ogony

Jaki piekny pingwinek :1luvu:
Obrazek

miszelina

Post » Pt lut 19, 2010 20:23 Re: Witam was :) ja i moje ogony

Cześć :D Witamy się :D
Zaznaczam sobie wątuśka :wink:
Obrazek

Mruczka78

Od: Nie sie 17, 2008 19:58

Post » Sob lut 20, 2010 9:09 Re: Witam was :) ja i moje ogony

Nowy kocio? Witamy go więc, i ponownie Ewę! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Wto kwi 13, 2010 9:30 Re: Witam was :) ja i moje ogony (żałoba)

Też mi smutno :(
Zmarł Kociarz Roku 2007.
Lech Kaczyńcki jako prezydent Warszawy sporo zrobił dla bezdomnych zwierząt, dla karmicielek...
Sam miał zwierzęta. Jego kot Rudolf i suczka Lula nie doczekają się powrotu właścicieli...
Obrazek - Rudolf
wypowiedź M. Kaczyńskiej
Po raz pierwszy spotkałam Rudolfa 11 stycznia 2004 roku na premierze musicalu „Koty” w teatrze ROMA. Ogromny, czarny kot, ubrany w czerwone szelki i muszkę z napisem na obroży „PREZES”, leżał na skrzynce, do której wrzucano pieniądze i spokojnie przyglądał się publiczności. W ten sposób brał udział w kweście na rzecz kotów ze schroniska „Na Paluchu”. Nazywał się wtedy Prezes, bo „urzędował” w biurze schroniska. Powiedziano mi, że był tak wytworny, że żal go było skazać na gromadne życie w klatce. Podobno stracił swoją właścicielkę, a rodzina, która umieściła go w schronisku, nie potrafiła odpowiednio się nim zająć. Wtedy nie myślałam, że to będzie nasz kot. W Sopocie mieliśmy już przecież jedną kotkę i dwa psy, ale w Warszawie, gdzie w tym czasie mieszkaliśmy, nie mieliśmy żadnego zwierzaka. Gdy dowiedziałam się, że Prezes jest do adopcji, że potrzebuje domu, zdecydowałam się, że zamieszka z nami. I tak, w sobotni, mroźny ostatni dzień stycznia 2004 r., Prezes pojawił się u nas. Nazwaliśmy go Rudolf z uwagi na urodę, bo to o Rudolfie Valentino babki i prababki mawiały, że był pięknym mężczyzną. Nie wiemy, ile Rudolf dokładnie ma lat. Gdy zamieszkał z nami, oceniano, że 5 lub 6. Jest kocurem bardzo mądrym i z charakterem.

Lula Obrazek
Lula, pieszczotliwie przez nas zwana Lulindą albo Lulisią, jest bardzo podobna do Bazylego, psa który kiedyś żył z nami i który w wieku 12 lat z własnej głupoty wpadł pod samochód. Lulę mąż spotkał na stacji benzynowej w Mławie w Wielki Czwartek 2000 roku. Jechał z Warszawy do Sopotu i gdy zatrzymał się, żeby zatankować samochód zobaczył psicę, która piła na placu wodę z kałuży. Nakarmił ją, a gdy obsługa stacji powiedziała, że psiak od tygodnia błąka się po okolicy, zlitował się nad nią i przywiózł do domu. Na początku była bardzo lękliwa. Bała się ludzi, każdego stuknięcia, każdego nieznanego dźwięku. Od razu została zaakceptowana i przez Molly, i przez Tytusa, którzy wtedy mieszkali już z nami. Teraz jest do nas niezwykle przywiązana. Ale jej największą przyjaciółką pozostaje kotka Molly, z którą uwielbiają razem sypiać.

Ewa_Anna

Post » Pt gru 10, 2010 14:20 Re: Witam was :) ja i moje ogony

Dawno nie zaglądałam na Miau, ale oznajmiam, że pojawił się nowy ogon.
Jest od nas od wakacji, czyli już prawie pół roku. Jest to kot Całkowicie Czarny.
A raczej kotka. Na imię ma Majka. Zrobiłam kolaż, gdyż po obejrzeniu filmu "Jak wytresować smoka stwierdziłam, że Majka jest podobna do Nocnej Furii ;) "

Obrazek i

Obrazek

Majka bardzo się lubi z kotkiem Franciszkiem. A 21 grudnia minie 1 rocznica udomowinek Franciszka :P
Oto Majka i Franek razem :D

Obrazek

W tej chwili mam 8 kotów i jednego psa.
Ostatnio edytowano Pt gru 10, 2010 17:45 przez Ewa_Anna, łącznie edytowano 8 razy

Ewa_Anna

Post » Pt gru 10, 2010 16:37 Re: Witam was :) ja i moje ogony

Bardzo proszę o zamieszczanie fotek w dozwolonym na miau rozmiarze,
to znaczy maksymalnie 640 pikseli na dłuższym boku. Większe - w postaci miniaturek.
Za duże fotki będą zamieniane na linki i czekały na "poprawkę".
:idea: http://imageshack.us/ oferuje bardzo wygodne zmniejszanie podczas uploadu.

:arrow: Screen z podpowiedzią
:idea: Na samym dole strony ImageShacka jest pole wyboru języka - można mieć po polsku. 8)
Obrazek

graszka-gn

Od: Wto maja 29, 2007 19:04

Post » Pon sie 08, 2011 9:22 Re: Witam was :) ja i moje ogony

Majki już nie ma, ale za to pojawił się Frodo...
Maja była ciężko chora, nie udało jej się uratować...

Ewa_Anna

Post » Pon sie 08, 2011 10:04 Re: Witam was :) ja i moje ogony

Biedna Majka :(
A Froda pokazesz?
Obrazek

miszelina

Post » Pon sie 08, 2011 14:25 Re: Witam was :) ja i moje ogony

Witam, oto Frodo :D

Obrazek
i
Obrazek
i
Obrazek
i
Obrazek

Pozdrawiam

Ewa_Anna

Post » Pon sie 08, 2011 23:44 Re: Witam was :) ja i moje ogony

Przykro mi :(

Swiatełko dla Majki [*]
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Wto sie 09, 2011 4:15 Re:

Ewa_Anna pisze: Obrazek

o kurcze :1luvu: :1luvu: :1luvu:

aalex

Od: Nie lip 31, 2011 20:36

Post » Nie lut 12, 2012 17:51 Re: Witam was :) ja i moje ogony

No i u mnie zmiany. W listopadzie nagle straciłam Melkę. Rano czuła się dobrze. Potem słyszę (po południu) płacz kota. Podchodzę - Melka leży na ziemi z wystającym języczkiem, a wokół niej gromada innych kotów. Szybko się ubrałam taksówką do weta ją zawiozłam. Niestety, nie zdążyłam, wet tylko zgon stwierdził. Powiedział, że to mógł być zator :(

Tak nagle, nie spodziewałam się jej odejścia.

W tej chwili stan mojego stada wynosi 7 kotów + pies.

I jeden w piwnicy - Putin. Putin nie chce być domowy. MA codziennie jedzenie, jest wypuszczany na dwór. Mrozy spędza głównie w piwnicy.

Ewa_Anna

Post » Pt maja 18, 2012 18:10 Re: Witam was :) ja i moje ogony

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oto Kajtek i Putin :mrgreen:

Putin nie mieszka z nami, przemieszkuje w piwnicy.

Ewa_Anna

[poprzednia][następna]