Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Gibutkowa pisze:Kruszyna pisze:Maks to jeden z ostatnich kotów, które spotkałam jeszcze na Skarbowców, kiedy po raz pierwszy poszłam do schroniska (czerwiec 2009). Większość pozostałych kocich weteranów też szczęśliwe grzeje dooopki w nowych domach
A może to nie kwestia zarażenia się Maxa od innego kota... Może właśnie ta przeprowadzka ze starego schronu do nowego i związany z nią stres uaktywnił wirusa, który bezobjawowo sobie dotychczas drzemał w MaxiuMax nie jest kotem który wdawałby się w bójki...
Gibutkowa pisze:Ja wiem że wystarczy że jego stłukli ale Max był na wybiegu z kotami nieagresywnymi (jest jeden wybieg i pomieszczenie przeznaczone dla dziczków, które się tłuką). Max by raczej uciekł, gdyby jakiś kot go próbował atakować. No ale fakt - teraz nie dojdziemy jak było.
No niestety przykre jest to że rzeczywiście czasem koty miałyby większe szanse na wolnościA w naszym schronie sytuacja jest że tak napiszę mocno skomplikowana i jakiekolwiek próby uzdrowienia jej spełzły na niczym
A wierzcie mi próbowaliśmy już wszystkiego. Jak to się mówi "za wysokie progi"
kamari pisze:
Teraz już za późno na gdybanie o Maksie, ale sytuacja w schronie nie wygląda ciekawie.
Zwierzaki miały by większą szansę na wolności![]()
Maks się ustabilizuje i ma szansę na dobre życie. Może nie koniecznie długie, ale dobre.
Swoją drogą jest to ironia, że do schoniska trafiają zwięrzęta zdrowe, a wychodzą z ich w ciężkim stanie![]()
Może wątek Maksa, to jednak dobre miejsce na dyskusję o stanie polskich schronisk.
sunicram pisze:Gibutkowa dobrze mówi. Test wyszedł poprawnie, był pasek kontrolny i ewidentny pasek pozytywny. Można oczywiście próbować "czarować" rzeczywistość, ale wg mnie też lepiej skupić się na wydaniu tych pieniędzy dla kota na inne potrzeby. Chociaż rozumiem, że jak się samemu nie sprawdzi, to trudno przyjąć złe wiadomości. Powiem tak, jakbym był dla tego kotka domem stałym, to bym to pewnie sprawdził jeszcze sam na początek, żeby mieć pewność. Jak tymczasowym, to skupiłbym się na utrzymaniu go w dobrej formie.
kamari pisze:Maks ma DS![]()
![]()
![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 67 gości