WROCŁAW Schroniskowce Tymczasy oraz SpodChmurki SZUKAJĄ DOMU

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 06, 2011 16:13 WROCŁAW Schroniskowce Tymczasy oraz SpodChmurki SZUKAJĄ DOMU

WROCŁAWSKIE KOTY SZUKAJĄ DOMÓW ! ! !

Wątek ten jest przeznaczony do ogłaszania, szukania DT (schroniskowce i spod chmurki) oraz DS (tymczasy) dla kociaków wszelkiej maści i gatunku, przewijających się przez ręce wrocławskich wolontariuszy.
Zastanawiałam się, na jakie kategorie go podzielić i postanowiłam stworzyć trzy, podzielone na 12 podkategorii. W ten sposób mamy wszystko w jednym miejscu i nie trzeba podnosić każdego wątku z osobna.

REGULAMIN ZAMIESZCZANIA OGŁOSZEŃ:

1. Żeby uniknąć chaosu, proszę wszystkich zainteresowanych o przesyłanie mi propozycji do kategorii Tymczasy i Spod Chmurki za pomocą Prywatnych Wiadomości na forum, lub na adres wolontariusze.wroc@gmail.com
2. Format ogłoszenia:
jako że kotów w potrzebie jest we Wrocławiu naprawdę bardzo dużo, mogę nie wyrabiać się z wyłuskiwaniem potrzebnych informacji z każdego mejla/PW, dlatego postanowiłam określić zasady, jak te wiadomości mają wyglądać. Wypełniony wzór dla przykładu zamieszam poniżej (wzór do skopiowania za pomocą opcji cytuj znajdziecie 3 posty niżej)

BENIO - TYMCZAS - CZARNUSZKI

Obrazek

imię: Benio
rasa: dachowiec
stan zdrowia: wyleczony po KK
przebywa: DT
szuka: DS niewychodzącego, powinien być sam

Opis: Benio to przesympatyczny kocurek, który uwielbia zabawy i przytulanie etc. etc. :)
Im bardziej zwięzły i konkretny, tym lepiej dla kocia.

Kontakt w sprawie adopcji:
nick na miau: kociara
tel.: 000 000 000
e-mail: kociara@kot.pl

4. Zamieszczając swojego kociaka na wątku, zobowiązujecie się aby powiadomić mnie, kiedy zwierz już znajdzie dom. Zdjęcie go z albumu zwiększy szansę znalezienia domu przez pozostałe.
5. Proszę o powstrzymanie się od utarczek słownych i osobistych wycieczek na tym wątku. Został on stworzony wyłącznie po to, aby ułatwić DS i DT wyszukiwanie kotów z terenu Wrocławia. Najważniejsze jest tutaj ich dobro i tym się kierujmy :)

Każdej z kategorii poświęcony będzie jeden post, który będę w miarę możliwości jak najczęściej aktualizować.

Do każdej podkategorii będą odnośniki do albumu zamieszczonego na specjalnie do tego celu stworzonym koncie picasy. To co na wątku, będzie miało swoje odzwierciedlenie w albumach.

Dlaczego akurat tak?
mój zamysł jest następujący. Na wątku nie będziemy zamieszczać informacji na temat poszczególnych kotów, ponieważ niemożliwe jest nadążenie z aktualizowaniem całości przez jedną osobę. Natomiast do albumów będzie miało dostęp kilka osób, jednocześnie stworzyłam nam konto na FB (ponieważ moje prywatne zrobiło się w ostatnim czasie niemożliwe do ogarnięcia), na którym jesteśmy połączeni z innymi wolontariuszami/fundacjami/organizacjami zajmującymi się pomocą zwierzakom w całej Polsce. To konto również będzie miało kilku administratorów, żeby zapewnić możliwość ciągłego aktualizowania danych znajdujących się na nim, a tym samym uskutecznić proces szukania domów naszym wrocławskim biedom.
Wszystko po to, żeby ogarnąć i ułatwić potencjalnym domom odnalezienie wszelkich informacji o zwierzu, który ich interesuje. Dzięki temu nie zgubią się w chaosie ogłoszeń, informacji i zdjęć. Jeśli spodoba im się kotek z FB, to klikną w zdjęcie i przejdą do obszaru gdzie poczytają o nim więcej. Podobnie na wątku, jeśli szukają rudzielca, odnośnik zaprowadzi ich wprost do albumu z rudzielcami.

A pod spodem, pod czterema postami z kociakami, możemy sobie zadawać pytania, snuć opowieści o powyższych zwierzach i utrzymywać wątek na odpowiedniej pozycji :mrgreen:
Czas pokaże, czy ten sposób się sprawdzi.
Jeśli macie jakieś uwagi odnośnie struktury wątku, chętnie wysłucham, a schroniskowce na pewno nie obrażą się, za podrzucanie ich od czasu do czasu.

W PIERWSZYM POŚCIE ZOSTAWIAM MIEJSCE NA SPRAWY EKSTRA PILNE, CZYLI KOCIAKI BARDZO POTRZEBUJĄCE, KTÓRYM GROZI NIEBEZPIECZEŃSTWO I LICZY SIĘ CZAS. BĘDĄ ZAMIESZCZANE NIEZALEŻNIE OD GRUPY.

miejsce na ogłoszenie bardzo pilne...

Mam nadzieję, że podchwycicie pomysł bo naprawdę kosztowało mnie sporo pracy ;)
ale czego się nie robi.... :)

ObrazekObrazekObrazek
Ostatnio edytowano Wto sie 09, 2011 19:38 przez ciekawa.swiata, łącznie edytowano 8 razy

ciekawa.swiata

Od: Śro paź 06, 2010 11:29

Post » Sob sie 06, 2011 16:13 Re: WROCŁAWSKIE SCHRONISKOWCE.... PRZEPEŁNIENIE!!!!!!!!!!

Obrazek

SCHRONISKOWCE
podkategorie:

PRZEDSZKOLAKI
kocięta poniżej 6 miesiąca życia.

STARSZAKI
koty powyżej 10 lat.

PUCHATE
Koty długowłose, w typie ras takich jak pers, norweski leśny, maine coon itp.

CZARNUSZKI
Koty o czarnym futerku.

KRÓWKI
Koty o biało-czarnym futerku.

RUDZIELCE
Koty o złotej sierści ;)

BURASKI
Koty z dobrym kamuflażem.

SZYLKRETY I TRI
Koty w trójkolorowe ciapki.

BIAŁASKI
Koty o białym futerku.

WHISKASY
Koty srebrne pręgowane - jak z reklamy whiskasa.

TYGRYSKI
Różne pręgowane buraski.

PARAOLIMPIJCZYCY ;)
Koty wymagające szczególnej opieki.
Ostatnio edytowano Nie sie 07, 2011 16:00 przez ciekawa.swiata, łącznie edytowano 6 razy

ciekawa.swiata

Post » Sob sie 06, 2011 16:14 Re: WROCŁAWSKIE SCHRONISKOWCE.... PRZEPEŁNIENIE!!!!!!!!!!

Obrazek

SPOD CHMURKI
podkategorie:

PRZEDSZKOLAKI

STARSZAKI
koty powyżej 10 lat.

PUCHATE

CZARNUSZKI
Koty o czarnym futerku.

KRÓWKI

RUDZIELCE
Koty o złotej sierści ;)

BURASKI

SZYLKRETY I TRI

BIAŁASKI
Koty o białym futerku.

WHISKASY

TYGRYSKI
Różne pręgowane buraski.

PARAOLIMPIJCZYCY ;)
Ostatnio edytowano Nie sie 07, 2011 16:06 przez ciekawa.swiata, łącznie edytowano 4 razy

ciekawa.swiata

Post » Nie sie 07, 2011 0:47 Re: WROCŁAWSKIE SCHRONISKOWCE.... PRZEPEŁNIENIE!!!!!!!!!!

Obrazek

TYMCZASY
podkategorie:

PRZEDSZKOLAKI

STARSZAKI
koty powyżej 10 lat.

PUCHATE

CZARNUSZKI
Koty o czarnym futerku.

KRÓWKI

RUDZIELCE
Koty o złotej sierści ;)

BURASKI

SZYLKRETY I TRI

BIAŁASKI
Koty o białym futerku.

WHISKASY

TYGRYSKI
Różne pręgowane buraski.

PARAOLIMPIJCZYCY ;)
Ostatnio edytowano Nie sie 07, 2011 16:14 przez ciekawa.swiata, łącznie edytowano 2 razy

ciekawa.swiata

Post » Nie sie 07, 2011 2:40 Wzór ogłoszenia do pobrania:

IMIĘ KOTA - KATEGORIA - PODKATEGORIA

[img]adres_zdjęcia[/img]

imię:
rasa:
stan zdrowia:
przebywa:
szuka:

Opis:

Kontakt w sprawie adopcji:
nick na miau:
tel.:
e-mail:

UWAGI: adresy do pozostałych zdjęć:
1. [img]adres_zdjecia[/img]
2. [img]adres_zdjecia[/img]
3. [img]adres_zdjecia[/img]

Żeby skopiować, kliknij "Cytuj", następnie skopiuj treść cytatu do swojej wiadomości PW/e-mail, wypełnij pola ogłoszenia i wyślij :)

ciekawa.swiata

Post » Nie sie 07, 2011 16:27 Re: WROCŁAW Schroniskowce Tymczasy oraz SpodChmurki SZUKAJĄ DOMU

Naaaajs :D A mogę moją Franię FIVkową dodać?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie sie 07, 2011 16:31 Re: WROCŁAW Schroniskowce Tymczasy oraz SpodChmurki SZUKAJĄ DOMU

no przecież po to siem narobiłam w pocie czoła, żeby je tu wszystkie (a przynajmniej większą część) zgromadzić i promować :mrgreen:

:piwa:

ciekawa.swiata

Post » Nie sie 07, 2011 16:33 Re: WROCŁAW Schroniskowce Tymczasy oraz SpodChmurki SZUKAJĄ DOMU

To ja sobie wątek zaznacze :ok:

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Nie sie 07, 2011 17:33 Re: WROCŁAW Schroniskowce Tymczasy oraz SpodChmurki SZUKAJĄ DOMU

Zaznaczam :)

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Nie sie 07, 2011 18:22 Re: WROCŁAW Schroniskowce Tymczasy oraz SpodChmurki SZUKAJĄ DOMU

To potem dodam swoją Kitkę i Irę :ok: Ale to w tygodniu jak będę wiedzieć kiedy mamkę mogę ciachnąć i czy mała już się nadaje do szczepienia :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Nie sie 07, 2011 18:24 Re: WROCŁAW Schroniskowce Tymczasy oraz SpodChmurki SZUKAJĄ DOMU

zaznaczę :D
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Nie sie 07, 2011 18:25 Re: WROCŁAW Schroniskowce Tymczasy oraz SpodChmurki SZUKAJĄ DOMU

zaznaczę :D
A kiedy pada deszcz Bezdomne koty mokną - Co zrobić masz, sam wiesz: W piwnicy otwórz okno. A kiedy szron się szkli, spod nóg i kół śnieg pryska Zamknięte uchyl drzwi, Zmarznięte wpuść kociska. Bo może być i tak: W twych grzechach zaczną grzebać, A kot - da łapką znak, Uchyli furtkę Nieba..

Magdalena424

Od: Czw paź 26, 2006 15:16

Post » Śro sie 10, 2011 13:57 Re: WROCŁAW Schroniskowce Tymczasy oraz SpodChmurki SZUKAJĄ DOMU

no i gdzie te tłumy? :lol:
się grzecznie zapytuje :mrgreen:

ciekawa.swiata

Post » Śro sie 10, 2011 14:02 Re: WROCŁAW Schroniskowce Tymczasy oraz SpodChmurki SZUKAJĄ DOMU

pewnie na urlopie albo grzybach
krynia08

[następna]