Wątek ten jest przeznaczony do ogłaszania, szukania DT (schroniskowce i spod chmurki) oraz DS (tymczasy) dla kociaków wszelkiej maści i gatunku, przewijających się przez ręce wrocławskich wolontariuszy.
Zastanawiałam się, na jakie kategorie go podzielić i postanowiłam stworzyć trzy, podzielone na 12 podkategorii. W ten sposób mamy wszystko w jednym miejscu i nie trzeba podnosić każdego wątku z osobna.
REGULAMIN ZAMIESZCZANIA OGŁOSZEŃ:
1. Żeby uniknąć chaosu, proszę wszystkich zainteresowanych o przesyłanie mi propozycji do kategorii Tymczasy i Spod Chmurki za pomocą Prywatnych Wiadomości na forum, lub na adres wolontariusze.wroc@gmail.com
2. Format ogłoszenia:
jako że kotów w potrzebie jest we Wrocławiu naprawdę bardzo dużo, mogę nie wyrabiać się z wyłuskiwaniem potrzebnych informacji z każdego mejla/PW, dlatego postanowiłam określić zasady, jak te wiadomości mają wyglądać. Wypełniony wzór dla przykładu zamieszam poniżej (wzór do skopiowania za pomocą opcji cytuj znajdziecie 3 posty niżej)
BENIO - TYMCZAS - CZARNUSZKI
imię: Benio
rasa: dachowiec
stan zdrowia: wyleczony po KK
przebywa: DT
szuka: DS niewychodzącego, powinien być sam
Opis: Benio to przesympatyczny kocurek, który uwielbia zabawy i przytulanie etc. etc.
Im bardziej zwięzły i konkretny, tym lepiej dla kocia.
Kontakt w sprawie adopcji:
nick na miau: kociara
tel.: 000 000 000
e-mail: kociara@kot.pl
4. Zamieszczając swojego kociaka na wątku, zobowiązujecie się aby powiadomić mnie, kiedy zwierz już znajdzie dom. Zdjęcie go z albumu zwiększy szansę znalezienia domu przez pozostałe.
5. Proszę o powstrzymanie się od utarczek słownych i osobistych wycieczek na tym wątku. Został on stworzony wyłącznie po to, aby ułatwić DS i DT wyszukiwanie kotów z terenu Wrocławia. Najważniejsze jest tutaj ich dobro i tym się kierujmy

Każdej z kategorii poświęcony będzie jeden post, który będę w miarę możliwości jak najczęściej aktualizować.
Do każdej podkategorii będą odnośniki do albumu zamieszczonego na specjalnie do tego celu stworzonym koncie picasy. To co na wątku, będzie miało swoje odzwierciedlenie w albumach.
Dlaczego akurat tak?
mój zamysł jest następujący. Na wątku nie będziemy zamieszczać informacji na temat poszczególnych kotów, ponieważ niemożliwe jest nadążenie z aktualizowaniem całości przez jedną osobę. Natomiast do albumów będzie miało dostęp kilka osób, jednocześnie stworzyłam nam konto na FB (ponieważ moje prywatne zrobiło się w ostatnim czasie niemożliwe do ogarnięcia), na którym jesteśmy połączeni z innymi wolontariuszami/fundacjami/organizacjami zajmującymi się pomocą zwierzakom w całej Polsce. To konto również będzie miało kilku administratorów, żeby zapewnić możliwość ciągłego aktualizowania danych znajdujących się na nim, a tym samym uskutecznić proces szukania domów naszym wrocławskim biedom.
Wszystko po to, żeby ogarnąć i ułatwić potencjalnym domom odnalezienie wszelkich informacji o zwierzu, który ich interesuje. Dzięki temu nie zgubią się w chaosie ogłoszeń, informacji i zdjęć. Jeśli spodoba im się kotek z FB, to klikną w zdjęcie i przejdą do obszaru gdzie poczytają o nim więcej. Podobnie na wątku, jeśli szukają rudzielca, odnośnik zaprowadzi ich wprost do albumu z rudzielcami.
A pod spodem, pod czterema postami z kociakami, możemy sobie zadawać pytania, snuć opowieści o powyższych zwierzach i utrzymywać wątek na odpowiedniej pozycji

Czas pokaże, czy ten sposób się sprawdzi.
Jeśli macie jakieś uwagi odnośnie struktury wątku, chętnie wysłucham, a schroniskowce na pewno nie obrażą się, za podrzucanie ich od czasu do czasu.
W PIERWSZYM POŚCIE ZOSTAWIAM MIEJSCE NA SPRAWY EKSTRA PILNE, CZYLI KOCIAKI BARDZO POTRZEBUJĄCE, KTÓRYM GROZI NIEBEZPIECZEŃSTWO I LICZY SIĘ CZAS. BĘDĄ ZAMIESZCZANE NIEZALEŻNIE OD GRUPY.
miejsce na ogłoszenie bardzo pilne...
Mam nadzieję, że podchwycicie pomysł bo naprawdę kosztowało mnie sporo pracy

ale czego się nie robi....