Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Nie sie 07, 2011 11:21 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Megana pisze:No, ale nie będziem czekać na 2012?... :mrgreen:
Jasdor - sie zrobi co trza, tylko Murkę wykradnijta szybciutko.

No tak czy inaczej "będziem czekać" bo teoretycznie kwarantanna pół roku czyli jak liczę do lutego 2012 ale z 1 stycznia 2012 zostaje zniesiona więc czekanie się skróci o miesiąc.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Nie sie 07, 2011 11:50 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

ale z tego by wynikało, że nie trzeba już robić badania krwi, byle by w styczniu 2012 minęło 3 tygodnie od szczepienia?
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Nie sie 07, 2011 15:02 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Oki, oki, ja nie myślę już logicznie, będziem czekać tyle ile trzeba, a nie myślę, bowiem
ROZPIERDUCHA U MEGANY
weszła w fazę powstępną, czyli
part One:
Obrazek

Oczywiście, niektórym to zwisa...
Obrazek

A nawet bardzo zwisa!
Obrazek

LUDZIE, RATUNKU!
Ekipa SPRAWDZONA, która uczciwie mi zlikwiduje tę grzybnię wszędzie i poradzi jak zabudować kuchnię, by na przyszłość tego uniknąć - poszukiwana pilnie i na cito!!!!!!
I przy okazji nie spowoduje naszego bankructwa!!!
:|

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie sie 07, 2011 15:12 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Nie załamuj się tą grzybnią, dzisiaj są super środki :ok: Swoją drogą popytam po znajomych o ekipę.

Wybrałaś nowe kafelki, masz pomysł na szafki? Kocham urządzanie od zera :oops:
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Nie sie 07, 2011 15:16 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Kochałabym, gdybym miała za co...
Przypominam, że w trakcie jest wymiana ogrzewania jednocześnie. :|

Megana

Post » Nie sie 07, 2011 15:20 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Teraz są w marketach posezonowe wyprzedaże różności, w tym kafli, można trafić świetne w niskiej cenie. Zależy czy masz konkretny pomysł, czy chcesz iść na żywioł?

Ogrzewanie które - centralne, czy masz podłogowe? Będą pruć ściany?
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Nie sie 07, 2011 15:23 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Jowita pisze:ale z tego by wynikało, że nie trzeba już robić badania krwi, byle by w styczniu 2012 minęło 3 tygodnie od szczepienia?

No właśnie nie, badanie krwi nadal aktualne i będzie na pewno konieczne, bo UK ma status kraju wolnego od wścieklizny. Nie ma tylko półrocznej kwarantanny.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Nie sie 07, 2011 15:40 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

kamari pisze:Teraz są w marketach posezonowe wyprzedaże różności, w tym kafli, można trafić świetne w niskiej cenie. Zależy czy masz konkretny pomysł, czy chcesz iść na żywioł?

Ogrzewanie które - centralne, czy masz podłogowe? Będą pruć ściany?

Ogrzewamy kominkiem, ale myślimy o założeniu podłogowego w kuchni. (w łazience bardzo sie sprawdziło)
Nie chcę kafli, zobaczyłam w gazetce tafle szkła - przezroczyste, przykręcane, a za nimi sobie wkładasz widoczek/plakat/rysunki... no co chcesz. Znudzi się - odkręcasz, myjesz przy okazji, widoczek wymieniasz. Jak dla mnie, genialne w swej prostocie.
Co do szafek, to sprecyzowane mam jedynie uchwyty do nich. :mrgreen:
Tak, czy siak - szafki to raczej na samym końcu. Najważniejsze ściany, podłoga, kuchenka i zlewozmywak.
I tak i na to raczej nie wystarczy kasy. Byle grzyba się pozbyć,ogrzewanie zrobić, tynk i podłogę położyć.
Obawiam się, że reszta eee... po świętach. I to nie wiem których...

Megana

Post » Nie sie 07, 2011 15:48 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Ale wiesz, że żeby zmienić ten widoczek, to musisz wszystko poodkręcać i szafki ze ściany zdjąć?

No i robactwo za tym będzie pewnie pierwsza klasa :mrgreen:

Tak sobie na bieżąco wymyślam. Jestem praktyczna i nie lubię się narobić :oops:

Kiedy się przeprowadziliśmy z Wa-wy, w "nowym" mieszkaniu miałam kuchnię zabudowaną pod wymiar. A jakie karaluchy za tym 8O 8O 8O Wywaliłam wszystko jak leci i urządzałam kuchnię przez rok, powolutku, tyle co pieniędzy było.
Teraz mam wszystko łatwo zdejmowalne i odsuwalne, kafle pod szafkami i zero robaczków :roll:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Nie sie 07, 2011 16:00 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

kamari pisze:Ale wiesz, że żeby zmienić ten widoczek, to musisz wszystko poodkręcać i szafki ze ściany zdjąć?

Neee, to ma być tylko do szafek.
No i robactwo za tym będzie pewnie pierwsza klasa :mrgreen:

Eeeee, pająki, owszem, ale pół karalucha tu nie widziałam. Zresztą, jak będę odkręcać co jakiś czas, to pająki wyeksmituję.
Tak sobie na bieżąco wymyślam. Jestem praktyczna i nie lubię się narobić :oops:

A ty myślisz, że ja jakaś nadnormatywnie pracowita jestem??? :mrgreen:
Teraz mam wszystko łatwo zdejmowalne i odsuwalne...(ciach):

No właśnie tak myślę, że u nas też trzeba będzie zrobić wszystko odsuwalne. Teżet marzy o tym, by wszystko w zabudowie było, ale coś mi się widzi, że nijak nie da rady.

Megana

Post » Nie sie 07, 2011 16:17 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Ja sobie lubię na dzień dobry wymyślić wszystkie katastrofy świata. Mam zdejmowalne i odsuwalne (ale wspólny blat jest) bo od razu wyobraziłam sobie co będzie, jak mi jakaś rurka w ścianie pęknie (wszystko jedno jaka :roll: albo kabelek). Mam też na wszelki wypadek zapas kafelków na wypadek przeciekania rury w ścianie :mrgreen: (od 10 lat go mam :roll: )
Jeszcze mi nic nie przeciekło, ale to pewnie przez ten zapas :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Nie sie 07, 2011 18:15 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

No więc, po wczytaniu się w stosowne procedury zostało z dniem 1 stycznia 2012 zostało zniesione badanie krwi na miano przeciwciał i odrobaczanie na 24 do 48 godzin przed wylotem. Jeśli zdecydować sie na tą opcję, zaoszczędzimy czas i pieniądze i Murcia będzie mogła być u nas szybciej. W środę i tak mamy zamiar dzwonić na infolinię Defra, więc wszystkiego sie dowiemy w szczegółach. Pozostaje czipowanie, paszport i szczepienie przeciw wściekliźnie po 1 stycznia 2012, choć niezależnie od tego wykonanego w styczniu, Murcia może zostać zaszczepiona po wydostaniu jej od pani A.
To tyle na szybko.

Meg może spróbuj pomalować kuchnię farbami z dodatkiem środka przeciwgrzybicznego, tak na wszelki wypadek :ok:

issey32

Od: Śro maja 18, 2011 9:39

Post » Nie sie 07, 2011 19:25 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

issey32 pisze:No więc, po wczytaniu się w stosowne procedury zostało z dniem 1 stycznia 2012 zostało zniesione badanie krwi na miano przeciwciał i odrobaczanie na 24 do 48 godzin przed wylotem. Jeśli zdecydować sie na tą opcję, zaoszczędzimy czas i pieniądze i Murcia będzie mogła być u nas szybciej. W środę i tak mamy zamiar dzwonić na infolinię Defra, więc wszystkiego sie dowiemy w szczegółach. Pozostaje czipowanie, paszport i szczepienie przeciw wściekliźnie po 1 stycznia 2012, choć niezależnie od tego wykonanego w styczniu, Murcia może zostać zaszczepiona po wydostaniu jej od pani A.
To tyle na szybko.

Meg może spróbuj pomalować kuchnię farbami z dodatkiem środka przeciwgrzybicznego, tak na wszelki wypadek :ok:

Issey, wielka prośba, jak się już dowiesz czegoś o tych zmianach w 100% daj znać, ok? Ja mam na 20 sierpnia zaplanowane pobieranie krwi na badania u 3 kotów, więc nie ukrywam, jestem bardzo zainteresowana.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Nie sie 07, 2011 19:32 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

Ale nic się nie zmieniło względem czipowania i paszportu? Są to procedury, które wykonać mam ja przy sterylizacji? Trochę się zakręciłam i mało do mnie dociera :oops:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie sie 07, 2011 20:36 Re: Filozof i reszta futer, wątek do śmiechu a czasem łez.

issey32 pisze:No więc, po wczytaniu się w stosowne procedury zostało z dniem 1 stycznia 2012 zostało zniesione badanie krwi na miano przeciwciał i odrobaczanie na 24 do 48 godzin przed wylotem. Jeśli zdecydować sie na tą opcję, zaoszczędzimy czas i pieniądze i Murcia będzie mogła być u nas szybciej. W środę i tak mamy zamiar dzwonić na infolinię Defra, więc wszystkiego sie dowiemy w szczegółach. Pozostaje czipowanie, paszport i szczepienie przeciw wściekliźnie po 1 stycznia 2012, choć niezależnie od tego wykonanego w styczniu, Murcia może zostać zaszczepiona po wydostaniu jej od pani A.
To tyle na szybko.

Issey BADANIE PRZECIWCIAŁ czy KWARANTANNA?? :roll:

Doczytałam to w PDFie i rzeczywiście tak jest, tam jest napisane. Ale wydaje mi się że jak na stronie czytałam to było napisane że jednak test na przeciwciała ma być. Daj znać proszę jak się już dowiesz na 100%, to dla mnie też baaardzo istotne.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

[poprzednia][następna]