Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Tess 1610 pisze:Mały teraz dostaje Betamox i Dexafron czy coś,nie umiem rozczytaćna razie gorączki nie ma kupy też nie ale mały nie chce leżeć na łóżku tylko schodzi na kafelki się kładzie,może to z gorąca?O w doopkę,doczytałam,że Dexafron to steryd jest
ale po co steryd?a lecznica jest bardzo dobra,wet też ale ja mam taki wredny charakter,że nie mogę tak od razu bez konsultacji zaufać:oops:
Tess 1610 pisze:Mały teraz dostaje Betamox i Dexafron czy coś,nie umiem rozczytaćna razie gorączki nie ma kupy też nie ale mały nie chce leżeć na łóżku tylko schodzi na kafelki się kładzie,może to z gorąca?O w doopkę,doczytałam,że Dexafron to steryd jest
ale po co steryd?a lecznica jest bardzo dobra,wet też ale ja mam taki wredny charakter,że nie mogę tak od razu bez konsultacji zaufać tak od razu
Tess 1610 pisze:Poczytałam trochę o tych testach,te immunoenzymatyczne to rzeczywiście nie wszędzie robią,to jest test ELISA i jest podobno miarodajny,zrobię małemu ale po skończeniu antybiotyku bo tak to nie wiem czy ma sens.Wet podał mu steryd bez uprzedzenia mnie,powiedział,że trzeba dać mu betamox dopiero w domu przeczytałam w książeczce,że jest też wpisany Dexafron mam nadzieję,że to jedorazowo bo czytałam,że tak też się go podaje.No właśnie nie wiem czy test antygenowy a enzymatyczny to jest to samo?ale w poniedziałek się dowiem i zrobię na posiew też.Osłuchał małego,posprawdzał węzły tam wszystko jest ok,tylko jak dotykał go pod szyją to mały zaczął tak charczeć i to jest podobno objaw nieżytu górnych dróg oddechowych.ja do tej pory to do weta chodziłam tylko na szczepienia i kastrację,a i dawno temu na grzyba ale ogólnie to koty zdrowe miałam,teraz nadrabiam za wszystkie futra
Tess 1610 pisze:Dzisiaj już o niebo lepiejrano była tylko jedna kupka,ładna
ani razu nie wymiotował i nie ma gorączki,mierzyłam
za to tak mnie ugryzł ze złości w rękę,że musiałam ratować się wodą utlenioną i plastrem
tak nienawidzi termometru w doopce.Biega z prędkością światła ale wczoraj nie chciał nawet ulubioną myszką się pobawić
mam nadzieję,że kryzys mamy za sobą,jeszcze dwa razy antybiotyk ale i tak zrobię mu badanie kału na te cholerne lamblie.
Tess 1610 pisze:Mały dziś bardzo dobrzezdjęcia syn mi wrzuci,muszę go namówić bo dla mnie to jest zbyt skomplikowane
Użytkownicy przeglądający ten dział: januszek, MB&Ofelia i 1016 gości