ODESZŁA :( AMBER FeLV+ szczęśliwa w wymarzonym DS :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Jak nazwiemy bezimienną?

Ankieta wygasła Pon kwi 25, 2011 16:35

Czarka
9
9%
Sumi
2
2%
Marysia
9
9%
Amber
20
20%
Inez
11
11%
Kofi
9
9%
Negri
15
15%
Wronia
9
9%
Pola
4
4%
Zulka
11
11%

Liczba głosów : 99

Post » Pt sie 05, 2011 17:14 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

anulka111 pisze:Schowaj to futro zanim kotka wpadnie w nerwice-ona wyraznie sie go boi panicznie :? A u Ciebie jest jeszxcze krotko

Futro nie jest moje tylko mojej lokatorki - zostało wyjęte, bo się nim mole zainteresowały, nie stać mnie na to żeby jej oddać kasę za nowe futro zjedzone przez te miłe owady, a saszetki przeciwmolowe nie skutkują.
Schowanie futra nie jest rozwiązaniem, bo za 2-3 miesiące zostanie wyjęte na całą zimę i będzie w codziennym użyciu - Amber musi się przekonać, że futro jest niegroźne i krzywdy jej nie zrobi.
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Od: Wto kwi 01, 2008 10:46

Post » Pt sie 05, 2011 19:51 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

O rany, może Bambiśka zaraziła się fijołem od tej pani zbieraczki :roll: :wink: ?

Bambel, no coś ty, przecież Ty jesteś odważna, nieostraszona jagularzyca...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob sie 06, 2011 20:22 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Uprzejmie donoszę, że kocice się zintegrowały :)
Dzisiaj Amber sprawdzała co MiNutka dostała do jedzenia zaglądając do jej miski w czasie kiedy MiNutka konsumowała swoją porcję Felixa w sosie. I MiNutka nawet na sekundę nie przerwała konsumpcji, nie pisnęła i nie syknęła. Wczoraj MiNutka próbowała zaczepiać Amberkę do zabawy, ale Amberka zbyt wystraszona była żeby się bawić.
Dzisiaj Amber nieco mniej się boi, ale też i futro z balkonu zniknęło. Pół dnia spędziła w szafie - wygodnie się zamelinowała na moich ubraniach. A po południu wróciła do swojego koszyka na kociej półce.
No ale żeby mi się w głowie nie poprzewracało, to dla odmiany Amber ma katar. Z noska jej nie kapie specjalnie i gluta nie ma, ale kicha.
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Post » Sob sie 06, 2011 20:26 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

A co w kwestiach kupnych ? Bo martwię się tą biegunką :?
Cieszę się, że Dziewczyny już się lubią :D

Bambelku kochany, nie choruj, Ciotka Wielbłąd bardzo za Tobą tęskni...
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Sob sie 06, 2011 21:20 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Wielbłądzio pisze:A co w kwestiach kupnych ? Bo martwię się tą biegunką :?
Cieszę się, że Dziewczyny już się lubią :D

Bambelku kochany, nie choruj, Ciotka Wielbłąd bardzo za Tobą tęskni...

Kwestie kupne trochę się ustabilizowały, ideał to jeszcze nie jest, ale biegunką też już nazwać się nie da. Poza tym zdarzają się nie trzy razy dziennie a raz.
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Post » Pon sie 08, 2011 8:03 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Selenga pisze:Uprzejmie donoszę, że kocice się zintegrowały :)
Dzisiaj Amber sprawdzała co MiNutka dostała do jedzenia zaglądając do jej miski w czasie kiedy MiNutka konsumowała swoją porcję Felixa w sosie. I MiNutka nawet na sekundę nie przerwała konsumpcji, nie pisnęła i nie syknęła. Wczoraj MiNutka próbowała zaczepiać Amberkę do zabawy, ale Amberka zbyt wystraszona była żeby się bawić.
Dzisiaj Amber nieco mniej się boi, ale też i futro z balkonu zniknęło. Pół dnia spędziła w szafie - wygodnie się zamelinowała na moich ubraniach. A po południu wróciła do swojego koszyka na kociej półce.
No ale żeby mi się w głowie nie poprzewracało, to dla odmiany Amber ma katar. Z noska jej nie kapie specjalnie i gluta nie ma, ale kicha.

Alergia na futro? :twisted:
Kochana, zapomniałam o tym unidoxie, ale skombinuję :oops:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon sie 08, 2011 8:31 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Zofia&Sasza pisze:Kochana, zapomniałam o tym unidoxie, ale skombinuję :oops:

Już nie trzeba :) Nie kichamy :)
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Post » Czw sie 11, 2011 14:01 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Jak się sprawuje mój jagular ?

Wielbłądzio

Post » Czw sie 11, 2011 14:25 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Wielbłądzio pisze:Jak się sprawuje mój jagular ?

No news - good news I hope :wink:
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw sie 11, 2011 15:35 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Zofia&Sasza pisze:

W tym wypadku to się sprawdza :)
Dżaguar zadomowiony, apetyt wilczy, humorek szampański. Jedyny problem to biegunka. Tym razem może być wywołana nowym jedzonkiem, bo Amber poczuła w sobie drapeżnika i mięsko wcina aż jej się uszy trzęsą. Potrafi wyciągnąć z siatki torebkę z polędwiczką drobiową i dobrać się do zawartości. Jak wyjmuję mięsko z torebki, to wyrywa spod noża. Wołowinka też jej smakuje. Niestety zasmakowało jej też mleko, a właściwie śmietanka do kawy. Do tej pory piła to MiNutka bo ona w poprzednim domu nauczona picia mleka za nic nie dała się przestawić na wodę. Dlatego śmietanka zawsze stoi w miseczce. No i Ambisia dobrała się do śmietanki i bardzo jej ten napój przypadł do gustu. Oczywiście suche też wcina i zupełnie jej nie przeszkadza, że jedzonko jest posypane smectą. Myślę, że brzuszek nie przyzwyczajony do takiej diety może reagować nerwowo, ale jeśli to się nie uspokoi do końca weekendu, to zaraz po 15.08 idziemy do weta.
Jeśli chodzi o relacje z MiNutką, to dziewczyny są żywym potwierdzeniem teorii, że nic tak nie zbliża jak wspólne polowanie. Zapolowały wspólnie na ogromną ćmę (rozpiętość skrzydeł ok. 8 cm), skutecznie zresztą. Znęcały się nad biedną ćmą z pół godziny jak nie dłużej. I od tego polowania bawią się tez razem urządzając galopady przez całe mieszkanie z kuchni na balkon i spowrotem - dziewczyny, które u mnie były widziały jaka to jest odległość, tak mniej więcej 12-15 m. W koszyku jeszcze razem nie śpią, ale rozrabiają już jak najbardziej wspólnie. Poza tym Amber jest wyjątkowo ciekawska, niczego nie da się zrobić żeby kocica nosa nie pchała sprawdzając co się robi :)
Ostatnio edytowano Czw sie 11, 2011 15:37 przez Selenga, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Post » Czw sie 11, 2011 15:37 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Selenga pisze:
Zofia&Sasza pisze:

W tym wypadku to się sprawdza :)
Dżaguar zadomowiony, apetyt wilczy, humorek szampański. Jedyny problem to biegunka. Tym razem może być wywołana nowym jedzonkiem, bo Amber poczuła w sobie drapeżnika i mięsko wcina aż jej się uszy trzęsą. Potrafi wyciągnąć z siatki torebkę z polędwiczką drobiowa i dobrać się do zawartości. Jak wyjmuję mięsko z torebki, to wyrywa spod noża. Wołowinka tez jej smakuje. Niestety zasmakowało je tez mleko, a właściwie śmietanka do kawy. Do tej pory piła to MiNutka bo ona w poprzednim domu nauczona picia mleka za nic nie dała się przestawić na wodę. Dlatego śmietanka zawsze stoi w miseczce. No i Abisia dobrała się do śmietanki i bardzo jej ten napój przypadł do gustu. Oczywiście suche też wcina i zupełnie jej nie przeszkadza, ze jedzonko jest posypane smectą. Myślę, że brzuszek nie przyzwyczajony do takiej diety może reagować nerwowo, ale jeśli to się nie uspokoi w do końca weekendu, to zaraz po 15.08 idziemy do weta.
Jeśli chodzi o relacje z MiNutką, to dziewczyny są żywym potwierdzeniem teorii, że nic tak nie zbliża jak wspólne polowanie. Zapolowały wspólnie na ogromną ćmę (rozpiętość skrzydeł ok. 8 cm), skutecznie zresztą. Znęcały się nad biedną ćmą z pół godziny jak nie dłużej. I od tego polowania bawią się tez razem urządzając galopady przez całe mieszkanie z kuchni na balkon i spowrotem - dziewczyny, które u mnie były widziały jaka to jest odległość, tak mniej więcej 12-15 m. W koszyku jeszcze razem nie śpią, ale rozrabiają już jak najbardziej wspólnie. Poza tym Amber jest wyjątkowo ciekawska, niczego nie da się zrobić żeby kocica nosa nie pchała sprawdzając co się robi :)

:D
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Czw sie 11, 2011 23:29 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

To moze biegunka z tej smietanki do kawy??

Biegunka na dlugi czas zareagowal mi Gucio jak raz dobral sie do mojej pomidorowki ze smietana :roll:

Ciesze sie ,ze generalnie ok :mrgreen:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt sie 12, 2011 9:05 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Trzeba poobserwować, u mnie czasem dostają śmietankę lub serek wiejski (bo lubią) potem przez 1 dzień rzadkie w kuwetce, ale szybko sytuacja wraca do normy.

U Amberki chyba jednak trzeba będzie zbadać - człowiek będzie miał pewność i spokój sumienia.
Jakby co - pomogę.
:ok:
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Czw sie 18, 2011 20:33 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Ponieważ biegunka ciągle nie ustępuje, Amber była dzisiaj u weta. Skutek - 3 osoby podrapane i pogryzione. Jak wyście ją do tej pory leczyły????

Wetka kota obmacała, bo jakoś Amberce brzuszek dziwnie napęczniał. Ale brzuszek nie boli. Podejrzewa jakiś stan zapalny jelit. Amber dostaje co dwa dni zastrzyk - antybiotyk z dodatkami wzmacniającymi (dziewczyny w lecznicy wpisują się w grafik tak, żeby mieć dyżur, kiedy Amberki NIE będzie na zastrzyku) i do suchej karmy dosypujemy Enterofement (czy jakoś tak, niewyraźnie napisane). No i przechodzimy znowu na intestinal. Jak się trochę kupale ustabilizują, będziemy odrobaczać.

Poza tym kocica rządzi :)
Z MiNutką pełna sztama. Z Guzikiem też. Teraz próbuje mnie wejść na głowę, ale niedoczekanie, musi wiedzieć kto tu jest przewodnikiem stada :)
ObrazekObrazekObrazek

Selenga

Post » Czw sie 18, 2011 21:48 Re: AMBER dodatni FeLV :( ale JEST DOMEK :))))

Trzymam kciuki-ten lek to mzoe enteroamid -jakos tak -Gucio w dziecinstwie dostawal jak dostal straszliwej biegunki-pomogl mu szybko :idea: :idea:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

[poprzednia][następna]