DT Smarti5-...no i kolejna setka?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 05, 2011 7:05 Re: DT Smarti5-...ups...Funia jest Funiem...

Hehehe, tak myslałam :D

A ja wczoraj pojechałam do pracy rowerem (6km).
A po prazy zrobiłam 30 :dance:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt sie 05, 2011 15:05 Re: DT Smarti5-...ups...Funia jest Funiem...

ja zagłosowałam oczywiście na Palucha chociaż gdyby był drugi głos to oddałabym na Konin bo ufam Gibutkowi :D

Taizu-ja oraz Szczytniaki dziękują za wpłatę :1luvu:
Alareipan-dzięki wielkie w imieniu "nowych" Paluszków :D

a propoś :D Glizdka dostała czegoś w rodzaju rujki a Boniek nie pozostaje obojętny na jaj urok :1luvu: :kotek: :kotek: :1luvu:
Fil nadal na widok choćby skrawka kota dostaje wscieklizny :twisted: :ryk:

Marzeniu-zatrzymaj proszę potrzebną kwote na zgniatarke do puszek http://www.2future.pl/Produkt/33/zgniatacz_puszek
mam nadzieję że ona da sobie radę z puszkami po karmie...bo znalazłam jeszcze coś takiego http://www.krainaeko.pl/index.php?comme ... prod_id=25 ,co na pewno zgniecie metalowe puszki po karmie ale z moim kręgosłupem i za tę kasę to trochę nie chcę ryzykować..
-bo stwierdziłam że zupałnie niepotrzebnie płacę po 18 zł za wywóz worka śmieci,a odkąg zużywam tyle puszek to nie da się ukryć że zajmują b.duzo miejsca..

ja ostatnio rzadko bywam bo nie wiem już w co rece mam włozyć...na szczęście kicie,odpukać,zdrowe :D

własny piezodent już zakupiony-lada dzień Sznycel zostanie pozbawiony kamienia :mrgreen: -kupiliśmy taki bez możliwości utwardzania,a więc i wybielania-nie wiem czy Sznycelek nam to wybaczy :roll: :ryk:
w pon kontrola Fila i następne 10 dni kropli.
za tydzień Glizdka kończy krople i możemy myślec o sterylce :D
Buba świetnie się czuje i w pon ma zdjęcie szwów-poczym bryka do domku-jeśli takowy się znajdzie :roll:
Karla dostaje jeszcze przez trzy dni specyfik na zakończenie laktacji-więc też lada dzień będziemy mogli myśleć o jej sterylce.

o koty NIKT NIE DZWONI :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :oops: :(

Iwona66-dziękuję z całego serca za wspaniałe wypasione :lol: kuwetki i za płyn dezynfekujący-dodałam już troszkę do prania pierwszej partii ręczników po kiciach :D
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt sie 05, 2011 16:01 Re: DT Smarti5-...ups...Funia jest Funiem...

Pani Smarti
chciałam zapytać o Bubę( ale już przeczytałam) i jak się miewa Blady Burania i straszak Durian? Czy przekazalaś całusy?
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt sie 05, 2011 16:03 Re: DT Smarti5-...ups...Funia jest Funiem...

Dzisiaj w natchnieniu swym mając w pamięci przytulanki Ciumola wymysliłam dla niej nowe ogłoszenie - chyba pakiecik sie w końcu w całości zrobił więc mam nadzieję, ze już lada moment Ciumolek znajdzie dom. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pt sie 05, 2011 16:04 Re: DT Smarti5-...ups...Funia jest Funiem...

ps. zagłosowałam na Agn z czysto osobistych względów, m.in. szacunku i podziwu dla tego co robi a prowadzi hospicjum dla kotów.. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pt sie 05, 2011 16:33 Re: DT Smarti5-...ups...Funia jest Funiem...

JolaJ pisze:Pani Smarti
chciałam zapytać o Bubę( ale już przeczytałam) i jak się miewa Blady Burania i straszak Durian? Czy przekazalaś całusy?

Pani JolaJ-za całusy dziękujemy-przekazane w sam pyszczek :oops:
Blady Burania już nie kicha-dostaje krople do noska i do oczu i duże ilości betaglukanu i lizyny-jest coraz zdrowsza,właściwie można powiedzieć że już zdrowa.
Pani Jolu-dlaczego nie powiedziała mi Pani że nie ma Pani betaglukanu i nie podaje Pani Buri na kichanie?
przecież bym się z Panią podzieliła,a tak to przyjedziemy do Pani i komisyjnie urwiemy Pani uszy i nawet zadna ilość Pani szarlotki ,znanej wszem i wobec jako najpyszniejsza na świecie :1luvu: , nas nie udobrucha :twisted: :ryk: :ryk: :ryk: tak-to wet.Kamil mi naskarżył że już nie wie co ma robić jak Pani się nie stosuje do jego zaleceń dla Buri to Buri nie ma jak przestać kichać a i w poważniejsze przeziębienie może wpaść :twisted:
Pani Jolu-obiecała pani też przyjechać z Marzenią wybrać rzeczy na bazarki aby Marzeni nie było smutno je wybierać-kiedy więc możemy się Pani spodziewać? :D

jutro jadę do pana po zakupy-po lizynę i po czarny orzech, bo okazało się że pan jest w Otwocku-moze ktoś chce abym coś komuś kupiła? :D http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=10964442

a teraz ochoczo pędzę do kuwet :D :ryk:
Ostatnio edytowano Pt sie 05, 2011 17:03 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...

smarti

Post » Pt sie 05, 2011 16:43 Re: DT Smarti5-...ups...Funia jest Funiem...

Marzenia11 pisze:ps. zagłosowałam na Agn z czysto osobistych względów, m.in. szacunku i podziwu dla tego co robi a prowadzi hospicjum dla kotów.. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Jakbym nie zgłaszała Konina też bym głosowała na Agnieszkę :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt sie 05, 2011 17:05 Re: DT Smarti5-...ups...Funia jest Funiem...

a kto to ta Agnieszka? bo ja nie wiem o kogo chodzi :roll:

smarti pisze:.......

Gibutku-dzwonił do mnie pan szukający pomocy-trzy dni temu dowiedział się że 27-go sierpnia wyjeżdża do żony na stałe do Anglii.
nie ma pojecia o kwarantannie-co to znaczy i jak się to organizuje.
Szuka miejsca dla swojej kici (oczyw.za zwrotem kosztów utrzymania) na te pół roku kwarantanny bo nie bierze pod uwagę oddania jej do schronu czy t.p.-kicia ma ok półtora roku.
moje pyt-czy moge podać panu jakiś kontakt do Ciebie aby mógł wypytać o wszystkie procedury?
lub czy podać Ci tel do pana i wytłumaczysz mu wszystko?
poradziłam panu założyc wątek na miau-chciałabym mu pomóc-a raczej kici nie jemu, ale nie mam jak-nie mogę przyjmować już teraz nowych kiciów z wielu względów,więc może pomożemy chociaż tłumacząc co powienien zrobić :roll:

smarti

Post » Pt sie 05, 2011 17:20 Re: DT Smarti5-...ups...Funia jest Funiem...

Moja refleksja...
Jest mi wszystko jedno co kto sobie o mnie pomysli po przeczytaniu tego co tu napiszę..
Zeszłotygodniowa awantura, w ktorej zarzucano mi kłamstwo i wszelkie inne podłości była podobno wywołana brakiem prawdziwej informacji od smarti.
Informacja ta dla osób z Łodzi miała posłuzyć:
-zapaleniu świeczki Carlitowi
-umieszczeniu info o jego odejściu w wątku łodzkim..

Chcę tylko zauważyć, ze minął tydzień i jedyną osobą, ktora zareagowała na wpis smarti i pochodzącą od niej informację była casica.
-nikt więcej nie zapalił świeczki Carlitowi, nikt więcej nie zareagował
-w wątku łódzkim - przed chwilą sprawdzałam - ciągle nie ma informacji ze Carlito nie żyje..

Awantura i pojawienie się kilku osób w jednym, właściwie w tym samym czasie, w wątku przypomina mi trąbę powietrzną - jedyny cel: zniszczyć.. i pojawia się tak samo szybko i nagle jak i znika..

Nie mam nic do dodania a wnioski niech każdy wyciągnie sam.

smarti - przepraszam, jeśli mój post wywoła trzecią mega awanture - nie mogłam spokojnie przejść nad tym do porządku dziennego.

Marzenia11

Post » Pt sie 05, 2011 17:27 Re: DT Smarti5-...ups...Funia jest Funiem...

smarti pisze:
smarti pisze:.......

Gibutku-dzwonił do mnie pan szukający pomocy-trzy dni temu dowiedział się że 27-go sierpnia wyjeżdża do żony na stałe do Anglii.
nie ma pojecia o kwarantannie-co to znaczy i jak się to organizuje.
Szuka miejsca dla swojej kici (oczyw.za zwrotem kosztów utrzymania) na te pół roku kwarantanny bo nie bierze pod uwagę oddania jej do schronu czy t.p.-kicia ma ok półtora roku.
moje pyt-czy moge podać panu jakiś kontakt do Ciebie aby mógł wypytać o wszystkie procedury?
lub czy podać Ci tel do pana i wytłumaczysz mu wszystko?
poradziłam panu założyc wątek na miau-chciałabym mu pomóc-a raczej kici nie jemu, ale nie mam jak-nie mogę przyjmować już teraz nowych kiciów z wielu względów,więc może pomożemy chociaż tłumacząc co powienien zrobić :roll:

Oj sorki nie zauważyłam.
Już piszę:
1. CZIPOWANIE Zaczipować kota czipem akceptowanym (wet będzie wiedział, to jest taki do którego mają na granicy czytniki, trzeba powiedzieć że się jedzie do Anglii). Czip wszczepia się PO LEWEJ STRONIE SZYI. Czipuje się PRZED szczepieniem i badaniem przeciwciał - jeśli jest ten sam dzień lepiej żeby wet wpisał godzinę, ta od czipowania musi być wcześniejsza.
2. SZCZEPIENIE Zrobić szczepienie na wściekliznę, weci doradzają powtórkę po miesiącu jeśli kot nie był wcześniej szczepiony aby wytworzył na pewno odpowiednią liczbę przeciwciał (oczywiście jeśli kot jest zdrowy to można go szczepić, raczej FIV i FeLV by to wykluczało i wtedy kompletna kiszka albo ogromne ryzyko). Szczepi się w nogę na wściekliznę, bo może być odczyn, polecam szczepionkę nową francuską o nazwie Vanguard-R jako jedyna nie dała odczynu, po Rabisinie obydwa koty miały odczyn.
3. BADANIE I CERTYFIKAT, PASZPORT Po szczepieniu, jeśli są dwa to tym drugim (max do miesiąca po, stosuje się termin 2-3 tygodnie po szczepieniu bo wtedy jest najwyższa ilość przeciwciał) pobiera się krew i wysyła do badania do odpowiedniej placówki (mój wet wysyłał do IDEEXu w Niemczech). Koszt to ok 500zł, badanie na ilość przeciwciał plus jeśli jest ta ilość właściwa wydanie certyfikatu. Jak certyfikat dojdzie to wet wystawia paszport. Paszport i certyfikat jest ważny do końca życia POD WARUNKIEM powtórki szczepień na wściekliznę CO ROKU. Przekroczenie terminu o jeden dzień sprawia, że certyfikat trzeba wyrabiać od nowa, bo traci ważność i trzeba wyrobić nowy (500zł ;) )
4. KWARANTANNA Kot może przekroczyć granicę pół roku od pobrania krwi na badanie (czas kiedy krew idzie kurierem do badań i czas badania też już się wlicza w ten półroczny okres). Ewentualnie może pojechać od razu ale po pierwsze musi przekroczyć granicę w odpowiednim miejscu (wyznaczonym) a do tego zostaje na te pół roku zabrany do ośrodka kwarantanny (ogromne koszty i kot jest tam sam, oczywiście pod opieką no ale kota pół roku się nie ma przy sobie, potem można odebrać). Najlepiej na te pół roku kwarantanny zostawić kota u znajomych jeśli musi wyjechać na już.
5. WYJAZD Do wyjazdu potrzebne jest:
- kot musi mieć czip
- kot musi mieć WAŻNY certyfikat wydany po szczepieniu na wściekliznę i badaniu przeciwciał (certyfikat traci ważność gdy szczepienie na wściekliznę nie jest powtórzone co roku, jak się przegapi termin trzeba wyrobić nowy certyfikat)
- kot musi mieć paszport
- kot musi być odpchlony i odrobaczony i przekroczyć granicę W OKIENKU OD 24 DO 48 GODZIN od odrobaczenia/odpchlenia, czyli nie może przekroczyć wcześniej niż po 24 godzinach i później niż po 48 godzinach

Na przejściu granicznym masz możliwość zabrania czytnika do samochodzie (jeśli jedzie samochodem) - nie ma obowiązku wyjmowania kota. Czytnikiem sczytujesz czip. Dajesz dokumenty - paszport kota i CERTYFIKAT! Trzeba pamiętać żeby go zabrać, bez tego paszport jest nieważny! Do tego książeczka zdrowia z zapisem odrobaczenia/odpchlenia.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt sie 05, 2011 17:43 Re: DT Smarti5-...ups...Funia jest Funiem...

Agnieszka to Agn :) powadzi hospicjum

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt sie 05, 2011 17:47 Re: DT Smarti5-...ups...Funia jest Funiem...

No nie. Bardzo przepraszam ale kupiłam w syropie dla dzieci bo innego w mojej aptece nie było. Pani powiedziała że w tabletkach chwilowo nie ma ale będzie. Do tego dostają srebro. Jestem poważnie obrażona a o Panu Wecie nie wspomnę co teraz myślę, bo jak się między butelkami dobrego wina rzuca pytanie to się uzyskuje takie odpowiedzi. Tak, jestem bardzo zła i należy odebrać mi koty, zresztą dotarło do mnie ostatnio że podobno nie zajmuję się najlepiej Buri... Może ten ktoś ma tyle odwagi żeby powiedzieć mi to osobiście?
A tak poważnie to mi przykro że ktoś mógł tak powiedzieć.
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Pt sie 05, 2011 18:03 Re: DT Smarti5-...ups...Funia jest Funiem...

Jolu-to rzeczywiście przy winie nie powinniście rozmawiać o poważnych sprawach bo pan wet był zaniepokojony bardzo szczerze że wcale nie dajesz Buri leków-tak zrozumiał a Ty może sobie z niego żartowałaś i nie chciało Ci się szczegółowo tłumaczyć-ja czesto tak mam jak mi ktoś "przynudza"
-ja go wezmę w obroty-czemu nie pamięta co się do niego po winie mówi :twisted:

proszę bardzo-niech Ci nie będzie przykro bo ja wiem że zajmujesz się Buri najlepiej na świecie i w ciemno bym Ci dlatego też Bladą Buranię dała :D
a pan dr. to w dobrej wierze bo on się naprawdę przejmuje strasznie swoimi pacjentami..

a poza tym-uniknełaś odpowiedzi-kiedy przyjedziesz? :D

smarti

Post » Pt sie 05, 2011 18:28 Re: DT Smarti5-...ups...Funia jest Funiem...

Marzenia11 pisze:Moja refleksja...
Jest mi wszystko jedno co kto sobie o mnie pomysli po przeczytaniu tego co tu napiszę..
Zeszłotygodniowa awantura, w ktorej zarzucano mi kłamstwo i wszelkie inne podłości była podobno wywołana brakiem prawdziwej informacji od smarti.
Informacja ta dla osób z Łodzi miała posłuzyć:
-zapaleniu świeczki Carlitowi
-umieszczeniu info o jego odejściu w wątku łodzkim..

Chcę tylko zauważyć, ze minął tydzień i jedyną osobą, ktora zareagowała na wpis smarti i pochodzącą od niej informację była casica.
-nikt więcej nie zapalił świeczki Carlitowi, nikt więcej nie zareagował
-w wątku łódzkim - przed chwilą sprawdzałam - ciągle nie ma informacji ze Carlito nie żyje..

Awantura i pojawienie się kilku osób w jednym, właściwie w tym samym czasie, w wątku przypomina mi trąbę powietrzną - jedyny cel: zniszczyć.. i pojawia się tak samo szybko i nagle jak i znika..

Nie mam nic do dodania a wnioski niech każdy wyciągnie sam.

smarti - przepraszam, jeśli mój post wywoła trzecią mega awanture - nie mogłam spokojnie przejść nad tym do porządku dziennego.

Alez jest wpis:
viewtopic.php?f=1&t=126840&start=120
Warto byłoby sprawdzić, zanim się coś napisze.

Sis

Od: Pon paź 08, 2007 13:03

Post » Pt sie 05, 2011 18:52 Re: DT Smarti5-...kolejka do sterylek !

Sis - sprawdzalam.
viewtopic.php?f=1&t=127030&start=0&p=7400451&view=show#p7400451

wątek osób od których Carlito przyjechał..

Marzenia11

[poprzednia][następna]