PRUSZKÓW - szylkretowa koteczka już w DS :-)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 03, 2011 15:41 Re: PRUSZKÓW - Pilnie potrzebny DT dla szylkretowej kotuni

jeszcze na sekundę jestem,idziemy wieczorkiem złapać kicię,módlcie się i trzymajcie kciuki aby mojemu synkowi się nie nasiliło...ważne by kitka była bezpieczna ,miejmy nadzieję ze w razie co jakiś zastępczy tymczas się znajdzie.. to tylko tydzień..kciukasy zaciskajcie...
Obrazek
Obrazek

mania1979

Od: Pt maja 13, 2011 13:49

Post » Śro sie 03, 2011 15:44 Re: PRUSZKÓW - Pilnie potrzebny DT dla szylkretowej kotuni

Ma_go pisze:
CatAngel pisze:
Anna Kubica pisze:
CatAngel pisze: http://www.facebook.com/event.php?eid=260661880610571 :wink: kogo mianować adminem

Myślę że Ma_go :?:

A to jak coś to muszę wiedzieć jak się nazywa :)
Ma_go jak coś to daj dane na pw i weź udział w wydarzeniu, żebym mogła Cię mianować

Dziewczyny, przykro mi, ale mnie nie ma na facebooku. Tu nie pomogę.
Rozmawiałam z Manią. Idę teraz kupić kuwetę i żwirek, bo nie mam żadnej wolnej. Późnym wieczorem ma zgarnąć kotkę do siebie.

Może Justyna się zgodzi być adminem :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro sie 03, 2011 16:17 Re: PRUSZKÓW - Pilnie potrzebny DT dla szylkretowej kotuni

mania1979 pisze:jeszcze na sekundę jestem,idziemy wieczorkiem złapać kicię,módlcie się i trzymajcie kciuki aby mojemu synkowi się nie nasiliło...ważne by kitka była bezpieczna ,miejmy nadzieję ze w razie co jakiś zastępczy tymczas się znajdzie.. to tylko tydzień..kciukasy zaciskajcie...

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Ludzi można podzielić z grubsza na dwie kategorie: miłośników kotów i osoby poszkodowane przez los. Oscar Wilde

ObrazekObrazekObrazekObrazek

ogonia

Od: Pon gru 06, 2010 12:46

Post » Śro sie 03, 2011 16:19 Re: PRUSZKÓW - Pilnie potrzebny DT dla szylkretowej kotuni

mania1979 pisze:jeszcze na sekundę jestem,idziemy wieczorkiem złapać kicię,módlcie się i trzymajcie kciuki aby mojemu synkowi się nie nasiliło...ważne by kitka była bezpieczna ,miejmy nadzieję ze w razie co jakiś zastępczy tymczas się znajdzie.. to tylko tydzień..kciukasy zaciskajcie...

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Anna Kubica

Post » Śro sie 03, 2011 16:21 Re: PRUSZKÓW - Pilnie potrzebny DT dla szylkretowej kotuni

No dobrze. Kuweta, łopatka do kuwety i żwirek jest! :D
Jestem z Manią umówiona na łapanie kotki i na przekazanie kuwety po 22.
Trzymajcie kciuki :ok:
Ma_go

Obrazek

Ma_go

Od: Pt cze 12, 2009 13:36

Post » Śro sie 03, 2011 16:27 Re: PRUSZKÓW - Pilnie potrzebny DT dla szylkretowej kotuni

Ma_go pisze:No dobrze. Kuweta, łopatka do kuwety i żwirek jest! :D
Jestem z Manią umówiona na łapanie kotki i na przekazanie kuwety po 22.
Trzymajcie kciuki :ok:

Trzymamy :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: jak koteczkę złapiecie dajcie koniecznie znać :D
Anna Kubica

Post » Śro sie 03, 2011 16:29 Re: PRUSZKÓW - Pilnie potrzebny DT dla szylkretowej kotuni

Za szczęśliwy finał :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Dominka1

Od: Czw paź 07, 2010 0:50

Post » Śro sie 03, 2011 20:13 Re: PRUSZKÓW - Pilnie potrzebny DT dla szylkretowej kotuni

jesteśmy już w domku :) z koteczką. Jak poszłyśmy to małej nie było w okolicy tego bloku ale zaczęłam "kici kiciować " i wyszła z piwnicy :) zaopatrzyłam się w torbę podróżną aby ją przetransportować. Teraz łasi się do wszystkich mebli co ma w pobliżu , od razu dałam jej jedzonko (dostała z wyprawką-dziękujemy :) ) i wodę. Nie jest jakaś wygłodniała, ale spragniona pieszczot ogromnie. Jeszcze nie wiemy czy umie korzystać z kuwety 8) . Fuczy na moje psy i jest gotowa je pożreć :mrgreen: mały agresor jeden. No dobra zmykam z moimi sierściuchami na spacer,kotka jest w rękach mojej córy ,która cały czas ją głaszcze. Jutro kupię jej tabl na odrobaczenie,ona dużo nie waży więc pewnie pół tabl wystarczy. A powiedzcie mi bo ja się nie znam..czy koty to można kąpać?? bo brudna jest okropnie a juz widzę że to pieszczoszek do łóżeczka.. :wink: można..??
Obrazek
Obrazek

mania1979

Post » Śro sie 03, 2011 20:28 Re: PRUSZKÓW - Pilnie potrzebny DT dla szylkretowej kotuni

mania1979 pisze:A powiedzcie mi bo ja się nie znam..czy koty to można kąpać?? bo brudna jest okropnie a juz widzę że to pieszczoszek do łóżeczka.. :wink: można..??

Można. Jeżeli jest bardzo brudna to nawet trzeba, tylko nie w ludzkim szamponie. Najlepszy byłby taki dla kotów. Może masz w domu taki dla psów? Poczytaj na ulotce czy można w nim kocie futro przeprać.
No i uważajcie przy kąpieli. Przestraszony kot może się bronić a pazurki pewnie ma długie :twisted:

Maniu, uczul córcię i pilnujcie okien, żeby nie otwierać ich na oścież bo może wyskoczyć w zabawie. Jak macie okna uchylne to też trzeba obserwować i nie zostawiać w takiej pozycji jak będziecie wychodzić z domu.
Ma_go

Obrazek

Ma_go

Post » Śro sie 03, 2011 20:44 Re: PRUSZKÓW - Pilnie potrzebny DT dla szylkretowej kotuni

Na razie jej nie kąpcie, ona jest w stresie więc kąpiel nie bardzo jej pomoże.
Przetrzyj ją może jakąś wilgotną szmatką, resztę zrobi sama i za jakiś czas będzie czyściutka.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Śro sie 03, 2011 21:06 Re: PRUSZKÓW - Pilnie potrzebny DT dla szylkretowej kotuni

żadnego stresa po niej nie widać,zachowuje się jakby od zawsze z nami była :lol: bardzo kochana i naprawdę kontaktowa kicia. A jak ja nazwiemy?? ja wołam do niej po prostu Kicia i przychodzi :lol:

co do okien to ze względu na pomysły mojego synka nie otwieram okien bokiem, Kitka nie szuka sposobu na ucieczkę,owszem wskakuje na biurko itp ale powyżej nie próbowała ,może wszystko przed nami :P o kąpiel tak spytałam,mam w domu szampon dla psów ale na razie się wstrzymam,może ten kurz się wygłaszcze :lol: nie odstępuje mojej córy ,pilnuje jej jak oka w głowie..oj ciężko się będzie nam rozstać.. :| najważniejsze że jest juz w domku-bezpieczna i czuje się u nas swobodnie. Aby astma się nie ujawniła...
Obrazek
Obrazek

mania1979

Post » Śro sie 03, 2011 21:11 Re: PRUSZKÓW - Pilnie potrzebny DT dla szylkretowej kotuni

Mania, jesteś niesamowita :!:

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Śro sie 03, 2011 21:32 Re: PRUSZKÓW - Pilnie potrzebny DT dla szylkretowej kotuni

mania1979 pisze:A jak ja nazwiemy?? ja wołam do niej po prostu Kicia i przychodzi :lol:

Może córcia wymyśli jakieś ładne imię? :D

To teraz potrzebne są MEGA WIELKIE kciuki, żeby nie odezwała się astma u synka Mani :ok:

No i szukamy domku stałego albo i choć tymczasowego na czas po kastracji. Myślę, że nowa miejscówka musi być gotowa na 16 sierpnia (kotki po zabiegu chyba 5 dni są trzymane, jeszcze się upewnię w Koterii). Byłoby koszmarnie, gdyby do czasu wydobrzenia po ciachnięciu w Koterii nie znalazł się dla niej jakiś dobry domek :(
Bo nie będę miała co zrobić z kicią. Mania jasno postawiła sprawę, że daje dom tymczasowy max do 11 sierpnia, a i to tylko wtedy, gdy jej dziecko będzie się dobrze czuło.

Domku stały, przybywaj! :kotek:
Ma_go

Obrazek

Ma_go

Post » Śro sie 03, 2011 21:52 Re: PRUSZKÓW - Pilnie potrzebny DT dla szylkretowej kotuni

Jak cudownie, że Kretka nie jest już na ulicy!!!!!!!!! :piwa:

Wielkie :ok: :ok: :ok: za zdrowie synka!!!! i nieustające za znalezienie DS!!!! :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro sie 03, 2011 22:31 Re: PRUSZKÓW - Pilnie potrzebny DT dla szylkretowej kotuni

mania1979 pisze:żadnego stresa po niej nie widać,zachowuje się jakby od zawsze z nami była :lol: bardzo kochana i naprawdę kontaktowa kicia. A jak ja nazwiemy?? ja wołam do niej po prostu Kicia i przychodzi :lol:

co do okien to ze względu na pomysły mojego synka nie otwieram okien bokiem, Kitka nie szuka sposobu na ucieczkę,owszem wskakuje na biurko itp ale powyżej nie próbowała ,może wszystko przed nami :P o kąpiel tak spytałam,mam w domu szampon dla psów ale na razie się wstrzymam,może ten kurz się wygłaszcze :lol: nie odstępuje mojej córy ,pilnuje jej jak oka w głowie..oj ciężko się będzie nam rozstać.. :| najważniejsze że jest juz w domku-bezpieczna i czuje się u nas swobodnie. Aby astma się nie ujawniła...

:piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:
A teraz trzymamy za szybki domek dla Kici :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
I zdrowie synka :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Anna Kubica

[poprzednia][następna]