Happyend jak z marzeń :) Molly vel Miśka :)))))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 03, 2011 8:28 Happyend jak z marzeń :) Molly vel Miśka :)))))

Własnie przyuważyłam, że z mojej pracowej kanciapy wyszła czarna kotka. Z ogromnym brzuchem. Będzie się kociła lada moment. Nie są to warunki dla kociaków, a ja jestem bezradna. Kotka wygląda na dzikawą. Nie mam ani klatki łapki, ani transportera nawet (bo pojechał z Magri do Bydgoszczy), nie mam samochodu. Ale gdyby któryś z wolontariuszy pomógł, to mozna by klatkę łapkę wstawić na noc do kanciapy i rano (przypuszczam, że mogłaby się złapać - nie będę jej dawała póki co jedzenia), gdyby kotka się złapała, zwieźć do Koterii??? Inaczej urodza się tam zaraz kociaki (sądząc po brzucholu - nie jeden), a ja nie mam gdzie ich nawet zabrać, nie mówiąc o tym, że z domami teraz wiecie jak.
Nie dzwonię nawet do Koterii, bo nie wiem czy ktoś może pomóc w ten sposób, co???
Inaczej nie wiem już co robić :(

Kanciapa jest zamykana, a klucz mam ja, wieć klatka nie zginie. Cholera.
Ostatnio edytowano Sob lis 24, 2012 19:34 przez Magilaina, łącznie edytowano 8 razy

Magilaina

Od: Pon paź 16, 2006 10:41

Post » Śro sie 03, 2011 8:37 Re: CITO! W-wa ktos może pomóc? Kotka w bardzo wysokiej ciąży:(

Masz termin w Koterii?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Śro sie 03, 2011 8:39 Re: CITO! W-wa ktos może pomóc? Kotka w bardzo wysokiej ciąży:(

Nie, nie mam, ale mam nadzieje, że kotkę w tak zaawansowanej ciązy może by przyjeto. Nie chcę blokowac miejsca i zawracać głowy skoro nie mam jeszcze najmniejszych szans na to, że będzie złapana

Magilaina

Post » Śro sie 03, 2011 8:57 Re: CITO! W-wa ktos może pomóc? Kotka w bardzo wysokiej ciąży:(

No prosze Was, niech ktos pomoże. Teraz wychodze na spotkanie i będę za 2 h. Jesli ktoś mógłby pomóc, to prosze o info, albo kontakt na pw. Jak te kociaki tu się urodzą, to ja nie wiem co.

Magilaina

Post » Śro sie 03, 2011 9:04 Re: CITO! W-wa ktos może pomóc? Kotka w bardzo wysokiej ciąży:(

Napisz jaka dzielnica / okolica.
Nie mam klatki i samochodu, ale może jakoś się porozumiemy, z Koterii można wypożyczyć za kaucją chyba 400zł.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Śro sie 03, 2011 9:06 Re: CITO! W-wa ktos może pomóc? Kotka w bardzo wysokiej ciąży:(

Ah! Zapomniałam - Ul. Żelazna, koło Nowolipek. Teraz lecę, bo się spóźnię - będę za ok. 2h

Magilaina

Post » Śro sie 03, 2011 9:23 Re: CITO! W-wa ktos może pomóc? Kotka w bardzo wysokiej ciąży:(

Z tej samej kanciapy co poprzednia ciężarna kotka? Przecież tamta kotka była w Koterii. Na pewno mają pułapkę do wypożyczenia.Może jakoś pomogą w związku z poprzednią sytuacją.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro sie 03, 2011 12:31 Re: CITO! W-wa ktos może pomóc? Kotka w bardzo wysokiej ciąży:(

No z tej samej. No, tak - byłą w KOterii. I ja nie KOterią się martwię tylko tym, że nie mam jak pozyczyć łapki i nie mam nawet transka, a nie mogę wyleźc nawet z pracy w ciągu dnia. A czasu jest baaaardzo, dramatycznie mało .

Magilaina

Post » Śro sie 03, 2011 14:01 Re: CITO! W-wa ktos może pomóc? Kotka w bardzo wysokiej ciąży:(

Możemy podjechać z klatką i spróbować złapać kotkę, ale w tej chwili nie możemy pomóc w jej sterylizacji.
Trzeba by załatwić zabieg w Koterii albo w jakiejś lecznicy.
Łapać możemy wieczorem, więc - o ile zabieg nie będzie umówiony w lecznicy całodobowej - jest jeszcze problem z przetrzymaniem kotki i odwiezieniem do Koterii następnego dnia - w ciągu dnia nie będziemy w stanie tego zrobić.
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro sie 03, 2011 14:09 Re: CITO! W-wa ktos może pomóc? Kotka w bardzo wysokiej ciąży:(

Jana zaoferowała, że pozyczy mi klatkę, ale będzie jechała tramwajem. Dziekuję! Ja klatkę zostawię w kanciapie na noc i jak się kotka złapie, to juz załatwiłam, że można ja jutro zawieźc do Koterii. No i własnie z tym jest problem. Nie mam jak jej zawieźć, więc w razie czego to w tym potrzebowałabym pomocy, Od emnie z pracy dojazd nawet tramwajem już jest lepszy, bo puścili znowu 26 na pragę. Tylko ja nie mogę wyjść :(

Magilaina

Post » Śro sie 03, 2011 14:12 Re: CITO! W-wa ktos może pomóc? Kotka w bardzo wysokiej ciąży:(

No niestety, transportowo w ciągu dnia (a zwłaszcza jutro) nie wspomożemy :(
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Śro sie 03, 2011 14:13 Re: CITO! W-wa ktos może pomóc? Kotka w bardzo wysokiej ciąży:(

Dziekuję bardzo za chęc pomocy - jak coś się zmieni, to prsozę dac znać

Magilaina

Post » Śro sie 03, 2011 15:08 Re: CITO! W-wa ktos może pomóc? Kotka w bardzo wysokiej ciąży:(

Magilaina pisze:Jana zaoferowała, że pozyczy mi klatkę, ale będzie jechała tramwajem. Dziekuję! Ja klatkę zostawię w kanciapie na noc i jak się kotka złapie, to juz załatwiłam, że można ja jutro zawieźc do Koterii. No i własnie z tym jest problem. Nie mam jak jej zawieźć, więc w razie czego to w tym potrzebowałabym pomocy, Od emnie z pracy dojazd nawet tramwajem już jest lepszy, bo puścili znowu 26 na pragę. Tylko ja nie mogę wyjść :(

Na którą? od 9 do 17 jestem w pracy na Służewcu, jeśli ten termin Ci nie odpowiada, zachęcam do zmiany tytułu wątku, żeby było widać, że chodzi o transport. Trzymam :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Śro sie 03, 2011 18:53 Re: CITO! W-wa ktos może pomóc? Kotka w bardzo wysokiej ciąży:(

Transport do Koterii będzie potrzebny jutro rano, jeśli kotka się złapie.

A tymczasem do Magilainy przyplątała się cudna, zdrowa ale chuda, ok. półroczna koteczka. Jest mega miziakiem, oswojona, podchodzi do ludzi i domaga się pieszczot. Gaduła. Nie boi się psów :( Łazi wśród samochodów :( Okolica nie jest przyjazna kotom, które podchodzą do ludzi :( Potrzebny jest DT albo DS na cito dla tej kotuni, póki żyje i jest zdrowa!!! Obiecuję załatwienie sterylki, więcej nie mogę... Zdjęcia za chwilkę.

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro sie 03, 2011 19:10 Re: CITO! W-wa ktos może pomóc? Kotka w bardzo wysokiej ciąży:(

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

[następna]