Długowłosy, rudy Czaruś.Mela, Gucia i Bohun.Czaruś chory..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 01, 2011 10:38 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.MCO?FeLV+.

ewar pisze:Wczoraj były zabiegi kosmetyczne, obcinanie pazurków ( :cry: ) i czesanie ( :lol: :lol: ).Czaruś zrobił się jeszcze piękniejszy!

ewar,ale Julci i tak się nie podoba? :mrgreen: Ta tri co miałaś to jest półpers?Dla mnie tak wygląda,ale ciekawe czy się mylę.Jak często wybory kociej miss robią na miau :lol: ,a mistera też?Czaruś by wygrał :kotek: :ok: :ok: :ok: Głosowałabym na niego :D
Obrazek ,

vailet

Od: Śro sty 05, 2011 22:28

Post » Pon sie 01, 2011 14:08 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.MCO?FeLV+.

Zgadza się, nie jest zupełnie w typie Julci.On jest po prostu namolny, jej się to nie podoba.Tatoo (musiała mieć dwa "o" na końcu, bo inaczej to jakiś zespół :wink: ) , zdrobniale Tacia lub Tać..itd, jest bardziej brytyjką, OKI to dokładnie sprawdziła.Zdaniem mojej siostry nigdy nie miałam piękniejszego kota, a w ogóle to jest absolutnie Nr1 w rankingu kocich piękności.Przyjechała do mnie w wigilię 2009 roku.Przywiozła ją Gosiar, bo biedna siedziała chyba miesiąc w koteryjnej klatce.Natychmiast znalazła domek i wróciła do Warszawy.
Czaruś jest piękny, nie ulega to wątpliwości, ale mnie się wszystkie koty podobają, najmniej chyba właśnie rude :wink:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Pon sie 01, 2011 14:17 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.MCO?FeLV+.

ewar pisze:Zgadza się, nie jest zupełnie w typie Julci.On jest po prostu namolny, jej się to nie podoba.Tatoo (musiała mieć dwa "o" na końcu, bo inaczej to jakiś zespół :wink: ) , zdrobniale Tacia lub Tać..itd, jest bardziej brytyjką, OKI to dokładnie sprawdziła.Zdaniem mojej siostry nigdy nie miałam piękniejszego kota, a w ogóle to jest absolutnie Nr1 w rankingu kocich piękności.Przyjechała do mnie w wigilię 2009 roku.Przywiozła ją Gosiar, bo biedna siedziała chyba miesiąc w koteryjnej klatce.Natychmiast znalazła domek i wróciła do Warszawy.
Czaruś jest piękny, nie ulega to wątpliwości, ale mnie się wszystkie koty podobają, najmniej chyba właśnie rude :wink:

Zastanawiałam się właśnie że ta tri to może być z brytyjczyka,choć półpersy grube :lol: wyglądają podobnie.Ja lubię rude i bardzo kolorowe,szylkretki :P To dlatego że inne już miałam pewnie?
Obrazek ,

vailet

Post » Śro sie 03, 2011 9:11 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.MCO?FeLV+.

Nareszcie piękna pogoda, balkon okupowany przez koty.Super.Czaruś zaczepia Julcię, a malutka wcale nie ma ochoty na zabawę z nim, ucieka, złości się.Czaruś jest jednak namolny, nic do niego nie dociera.

ewar

Post » Śro sie 03, 2011 9:17 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.MCO?FeLV+.

ewar pisze:Nareszcie piękna pogoda, balkon okupowany przez koty.Super.Czaruś zaczepia Julcię, a malutka wcale nie ma ochoty na zabawę z nim, ucieka, złości się.Czaruś jest jednak namolny, nic do niego nie dociera.

ewar,jak Julcia się złości bo sobie tego nie wyobrażam :mrgreen: chodząca łagodność.Syczy?
Obrazek ,

vailet

Post » Śro sie 03, 2011 10:51 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.MCO?FeLV+.

Przede wszystkim warczy.Wyłącznie na Czarusia.Ona schodzi mu z drogi, ale ten łobuz ją ściga, Julcia więc daje mu do zrozumienia,że ma się trzymać z daleka.Nie, nie jest to straszne, wystarczy Czarusia czymś zająć.On taki jest, po prostu.Chce się bawić, nie krzywdzi jej w żaden sposób.Energia go rozpiera, szuka partnera do zabawy.Inne kotki albo się z nim bawią, albo olewają, a Julcia tak trochę histerycznie reaguje.

ewar

Post » Śro sie 03, 2011 10:53 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.MCO?FeLV+.

ewar pisze:Przede wszystkim warczy.Wyłącznie na Czarusia.Ona schodzi mu z drogi, ale ten łobuz ją ściga, Julcia więc daje mu do zrozumienia,że ma się trzymać z daleka.Nie, nie jest to straszne, wystarczy Czarusia czymś zająć.On taki jest, po prostu.Chce się bawić, nie krzywdzi jej w żaden sposób.Energia go rozpiera, szuka partnera do zabawy.Inne kotki albo się z nim bawią, albo olewają, a Julcia tak trochę histerycznie reaguje.

Czaruś zamęczy Ci Julcię.Nie myślałam że ona umie warczeć :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Post » Śro sie 03, 2011 11:14 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.MCO?FeLV+.

Umie !

ewar

Post » Czw sie 04, 2011 7:19 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.MCO?FeLV+.

Gucia pobiła wczoraj Czarusia :lol: Należało mu się! Był tak namolny, że największa ciapa pod słońcem się zdenerwowała i pokazała mu, gdzie raki zimują.Nikt z rodziny mi nie uwierzy, że Gucia była do tego zdolna. 8O

ewar

Post » Sob sie 06, 2011 20:55 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.MCO?FeLV+.

Zaniedbuję wątek, ale mam teraz małego Ignasia w domu.Dziecko i pięć kotów to sporo pracy, chociaż chłopczyk kochany, a koty jakby rozumiały, że muszą być bardzo grzeczne, bo Duża ma mnóstwo zajęć.I są :1luvu: Nawet Czaruś nie zaczepia Julci.Mam zdjęcia, ale muszę znaleźć trochę czasu, aby je wkleić.

ewar

Post » Sob sie 06, 2011 21:24 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.MCO?FeLV+.

rozumiemy i grzecznie czekamy :)
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Wto sie 09, 2011 21:05 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.MCO?FeLV+.

Znalazłam dzisiaj trochę czasu i zadbałam wreszcie o koty.Zostały wyczesane, pazurki obcięte i nawet Czaruś nie protestował.Biedne kocisko cieszyło się, że go miziam i z tej okazji nawet pazurki postanowił poświęcić.Nie, aż tak źle nie jest, żartuję.Siostra jest u mnie codziennie i koty mają czworo rąk do głaskania.Są bardzo grzeczne.Nauczyły się, że nie mogą w nocy być w pokoju, gdzie śpi mały Ignaś i jak tylko szykuję kąpiel dla dziecka, same się wynoszą.One jednak rozrabiają w nocy i budziłyby dziecko.W dzień mają całe mieszkanie do dyspozycji.

ewar

Post » Wto sie 09, 2011 21:34 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.MCO?FeLV+.

Same się wynoszą? 8O Chyba je zaczarowałaś, że takie grzeczne ;)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Śro sie 10, 2011 2:27 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.MCO?FeLV+.

ewar pisze:Znalazłam dzisiaj trochę czasu i zadbałam wreszcie o koty.Zostały wyczesane, pazurki obcięte i nawet Czaruś nie protestował.Biedne kocisko cieszyło się, że go miziam i z tej okazji nawet pazurki postanowił poświęcić.Nie, aż tak źle nie jest, żartuję.Siostra jest u mnie codziennie i koty mają czworo rąk do głaskania.Są bardzo grzeczne.Nauczyły się, że nie mogą w nocy być w pokoju, gdzie śpi mały Ignaś i jak tylko szykuję kąpiel dla dziecka, same się wynoszą.One jednak rozrabiają w nocy i budziłyby dziecko.W dzień mają całe mieszkanie do dyspozycji.

ewar,a czym obcinasz kotom pazurki?Gilotynką czy takimi malutkimi nożyczkami?Nożyczkami w 3 minuty mi idzie z Bejbi :) nawet nie zdąży zaprotestować :mrgreen:
Obrazek ,

vailet

Post » Śro sie 10, 2011 20:46 Re: Długowłosy, rudy chłopczyk o imieniu Czaruś.MCO?FeLV+.

Conchita pisze:Same się wynoszą? 8O Chyba je zaczarowałaś, że takie grzeczne ;)

:ryk: :ryk: :ryk: Koty są po prostu mądre i wiedzą, że i tak muszą opuścić pokój, więc sobie idą.Tylko Marusia wraca potem i leży pod drzwiami, ona pilnuje dziecka.Naprawdę!
Vailet, obcinam specjalnymi nożyczkami.Gucia sama podaje łapki, Mela ma grube pazury i nie znosi ich obcinania.Robię to szybko, mam wprawę, ale komuś innemu nie pozwoliłaby na pewno, podrapałaby na bank.Czarusiowi jest trudno obciąć, bo ma włochate łapki i nie widać pazurków.Obcinam ostrożnie, bo nie chcę go skaleczyć, trochę to więc trwa.Każdy kot jest inny, każdy inaczej reaguje.

ewar

[poprzednia][następna]