Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Wto sie 02, 2011 14:15 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

kokocha pisze:
vip0 pisze:
kokocha pisze:Małgosiu, wybacz mi ja wiem, że takie harce w nocy to dramat, ale nie mogę powstrzymać śmiechu. Ciesz się kochana, że tylko ta dwójka Ci tak biega po chatce, bo jakby dolączyła reszta z Michaliną na czele, to podejrzewam, że kryjówek do ich zamykania by Ci zabrakło i sama pewni byś spała na wycieraczce :ryk: :ryk: :ryk:
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że oba zbóje zapewne teraz śpią jak aniołeczki... :twisted:
Wytrwałości...

Marysiu,ależ oczywiście,w ciągu dnia moje malutkie słodyczki śpią snem sprawiedliwych w poczuciu dobrze spełnionego obowiazku :evil: .
Plamka i Wiktora to ja nawet w nocy nie widuję-podejrzewam,że w mysią dziurę się chowają,żeby choć chwilę podrzemać :D .

Małgosiu... kokocha ma na imię Zosia.... :oops: :oops: :oops: A tak poza tym to wyobraziłam sobie jak w ramach odwetu Ty zaczynasz im przelatywać nad głowami, kiedy one sobie smacznie odsypiają :ryk: :ryk:

Przelatywać to ja,Zosiu,nie będę,bo ja poważna osoba jestem :D .
Ale się zemszczę straszliwie...jeszcze nie wiem,jak,ale popamiętają dranie :evil: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Wto sie 02, 2011 14:17 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

kamari pisze:Dziewczyny, przepraszam, że tak się wtrącę - trzeba pomóc http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=131180

Zajrzałam...nie wiem,co powiedzieć...a raczej wiem,ale na forum się to nie nadaje :evil: .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Wto sie 02, 2011 14:19 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

vip0 pisze:
kamari pisze:Dziewczyny, przepraszam, że tak się wtrącę - trzeba pomóc http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=131180

Zajrzałam...nie wiem,co powiedzieć...a raczej wiem,ale na forum się to nie nadaje :evil: .

Popieram, bo inwektywy, które cisną mi się na usta mogą spowodować blokadę... straszne... :( :cry:
Obrazek

kokocha

Od: Pon maja 23, 2011 9:06

Post » Wto sie 02, 2011 15:09 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Cześć Plamiszonku z bandą.Straszne ,to co przeżył Bursztynek....Właśnie nasze kochane władze pracują nad przyjęciem nowej ustawy i zaostrzeniem kar za znęcanie się nad zwierzętami.Bo ja tu nie napiszę co bym ....temu gołębiarzowi.Ale niech by chociaż go ukarać zgodnie z prawem.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Od: Pon gru 07, 2009 22:34

Post » Wto sie 02, 2011 15:17 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

kocurzyca41 pisze:Cześć Plamiszonku z bandą.Straszne ,to co przeżył Bursztynek....Właśnie nasze kochane władze pracują nad przyjęciem nowej ustawy i zaostrzeniem kar za znęcanie się nad zwierzętami.Bo ja tu nie napiszę co bym ....temu gołębiarzowi.Ale niech by chociaż go ukarać zgodnie z prawem.

Cześć,Reniu...no też właśnie o to chodzi,normalnie faceta można by zgłosić na policje,ale jak go znaleźć?...gdzie pani Bursztynka?...ona mogłaby coś zrobić...ale o niej to jakoś tam niejasno trochę pisze,chyba,że nie doczytałam :( .

vip

Post » Wto sie 02, 2011 16:01 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Dobrze czytałaś,ze zrozumieniem.... :mrgreen: Ja też nie znalazłam tej informacji.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Post » Wto sie 02, 2011 16:57 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

A,szlag człowieka moze trafić...co dzień inna bieda...co sie dzieje z tymi ludźmi :?:
Kurczę,gdyby mnie zginął kot,to przewróciłabym miasto do góry nogami...chyba,że to jakaś starsza osoba może :( .

vip

Post » Wto sie 02, 2011 17:11 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Myślę, że to jego pańcia go znalazła i zawiozła do kliniki. Kot na pewno uciekał do domu.
Dziki Ignac po postrzale krwawiąc przeleciał kilka przecznic, żeby wrócić do galerii. A to stary dziki kot. To taki domowy tym bardziej

Po przypadkach, które mam u siebie nic mnie już nie zdziwi jeżeli chodzi o ludzi.
Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Wto sie 02, 2011 17:13 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

A mnie to,Marysiu,cały czas szokuje na nowo :( .

vip

Post » Wto sie 02, 2011 17:20 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

vip0 pisze:A mnie to,Marysiu,cały czas szokuje na nowo :( .

Wiem, ja na forum jestem aktywnie od października zeszłego roku. Pierwsza na która się natknęłam to była Amelka. Długi czas byłam chora, nie mogłam spać, wymiotowałam na samo wspomnienie.

Wyobraźnia ludzi, jeżeli chodzi o krzywdzenie słabszych jest nieograniczona.

Dzisiaj reaguję już inaczej - wściekłością, na wszelkie znęcanie się. Moje dziewczynki szczęśliwie nie noszą w sobie śladu przeżyć, są silne i piękne. I ten Rudasek też taki będzie.

Przepraszam, że tak zburzyłam wspaniały nastrój na twoim wątku :oops:
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto sie 02, 2011 17:27 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Marysiu,po to jest wątek,nie masz za co przepraszać...ja też bym chciała, żeby tu były same dobre i wspaniałe wiadomości...ale to jest, niestety, samo życie, szkoda, że takie podłe dla zwierzaków :( .

vip

Post » Wto sie 02, 2011 17:42 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Dziewczyny kochane jak przegłosują tą ustawę[może już przegłosowali,nie śledzę na bieżąco],o zaostrzeniu kar i zaczną egzekwować to może zwyrodnialcy zaczną się choć trochę bać.Propozycje z tego co czytałam są takie,żeby za szczególne okrucieństwo na trzy lata bestie zamykać.Jakby sobie ze trzy latka posiedział,to dobrze by mu zrobiło.Gołąbków swoich by nie zobaczył.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

kocurzyca41

Post » Wto sie 02, 2011 17:44 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Sama ustawa niewiele zmieni - teraz mozna posadzić bodajze na dwa i co z tego?
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Wto sie 02, 2011 17:50 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

taizu pisze:Sama ustawa niewiele zmieni - teraz mozna posadzić bodajze na dwa i co z tego?

Zgadza się. Niewiele wyroków zapada, tylko te "medialne" kończą się wyrokiem. Bo cóż to jest takiego skrzywdzić zwierzę ?

Ja na to zawsze mam jeden argument - zaczyna się od zwierząt, kończy na ludziach. Jeżeli można bezkarnie skrzywdzić kota, to czemu nie dziecko?
Obrazek
Obrazek

kamari

Post » Wto sie 02, 2011 17:50 Re: Plamek i inni...czyli banda Vipa - część druga ! :)

Zawsze można sprawiedliwość wymierzyć samemu...ja tak raz zrobiłam :oops: ...wiem, że to było złe, ale w takich sytuacjach nie myślę...i patrząc z perspektywy czasu teraz pewnie tez bym tak zrobiła..
Ja jestem ogólnie bardzo spokojnym człowiekiem, trudno mnie wyprowadzić z równowagi, ale kiedy chodzi o zwierzaki...no krótko mówiąc ta cegła, którą chciałam " sprzedać " facetowi,była za pieska :oops: :oops: :oops: .

vip

[poprzednia][następna]