Paluch 6 - potrzebne dt, karma, wsparcie...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 01, 2011 22:07 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

Oj lampa się przyda! Jak najbardziej! Ponawiam apel.

(Ja się postaram, ale jednak 4 kot-nieplanowanka zaburzył finanse + choroba Marionki)
ObrazekObrazek

naline

Od: Pt lip 02, 2010 8:45

Post » Wto sie 02, 2011 2:34 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

jamkasica pisze:
halbina pisze:Mam teraz remont, ale zakochałam się w Adelu... jeśli nie znajdzie domu wcześniej - czego mu życzę z całego serca, zapraszam go do siebie (możliwe od pierwszego weekendu września)

8O serio?????????
Halbina, nie wiem czy śledziłaś losy Adela na wątku, ale jeśli nie to zapewniam, że to kot wyjątkowy ;)
Szybko się rozchorował, zaglucił i wylądował na dokarmianiu w klatce. Wyglądał i czuł się koszmarnie :( Bałyśmy się, że nie przetrwa, a był słodką kruszyną- otrzymał wtedy imię Adelka :wink: :oops: Na szczęście- po kolejnej zmianie antybiotyku- zaczął jeść, ale wirus zaatakował oczy. Teraz jest już lepiej, ale Adelowi w tej klatce nudno i samotnie :roll:

Wiem tyle, ile przeczytałam na tym wątku. Adel jest pięknym pingwinkiem, mam do nich słabość, jest też w potrzebie, więć ma u mnie dt :wink:
Obrazek ObrazekObrazek

.../\„,„/\ εїз ~
...( =';'=)
.../*♥♥*\
.(.|.|..|.|.)...(◕◡◕) ɯǝʇsǝɾ ɔęıʍ ęzɔnɹɯ

halbina

Od: Śro maja 23, 2007 22:26

Post » Wto sie 02, 2011 8:39 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

Adel, chłopie...
Teraz się trzymaj; los uśmiechnął się do Ciebie... :piwa:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto sie 02, 2011 8:42 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

na oczka od Bubusia, Miki i Małej (Gwiazdy), na lampy ode mnie :wink:
Obrazek Obrazek

bubula

Od: Nie sty 02, 2011 21:25

Post » Wto sie 02, 2011 9:33 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

bubula pisze:na oczka od Bubusia, Miki i Małej (Gwiazdy), na lampy ode mnie :wink:

dziękujemy! :)

i jeszcze zacytuję się z rana ;)

jamkasica pisze:No to teraz ja sobie poapeluję :mrgreen:

Po ubiegłorocznej akcji TRANSPORTER, dzięki której udało się zapełnić schroniskową lukę w tej materii oraz po, wciąż trwającej, akcji MISECZKA przyszedł czas na akcję... NBV30 P 8)

Nosiłyśmy się z tym zamiarem od ubiegłego roku, ale teraz to już czas najwyższy na jego realizację.
W schronisku oczywiście lampy bakteriobójcze- bo to o nie tu chodzi- są, ale jedynie w pomieszczeniach szpitalnych bądź zabiegowych i żadna z nich nie jest przenośna. Zdajemy sobie sprawę, że to nie rozwiązuje wszystkich wirusowych problemów, ale byłoby znaczącą inwestycją w najogólniej rzecz ujmując- czystość i zdrowie. I to inwestycją na dłużej niż przykładowo kilka posiłków...
Plan jest taki:
:arrow: ubijamy bakterie, wirusy, pleśnie, grzyby oraz wszelkie inne drobnoustroje :mrgreen:
:arrow: ...ubijamy skuteczniej niż mieszanką detergentu z domestosem okraszonych Virkonem 8)
:arrow: Lampa będzie tylko i wyłącznie do użytku w pomieszczeniach kociarni- na obu azylach.

Koszt takiej lampy aby ogarniała pomieszczenia wielkości pokoi w schronie to 340 pln (+30 pln za przesyłkę w opcji, którą obecnie bierzemy pod uwagę).

U mnie jest obecnie: 20 od Ef25, środki od Asi (z obecnego miesiąca i 50 z poprzedniego) oraz dzisiejszą wpłatę od Patkizal- 60pln.
Dziewczyny- czy nie miałybyście nic przeciwko aby choć część pieniędzy poszła na wyżej opisany cel?

No i oczywiście prosimy o pomoc w uzbieraniu pozostałej kwoty.
Wy odmówicie sobie jednego ciastka lub browara, a koty będą sterylnie czyste- czyli wszystkim to wyjdzie na zdrowie!

No to na tę chwilę mamy:
150 pln od Asi
20 pln od Ef
60 pln od Patrycji (choć jeszcze nie potwierdziłą czy jest z tym ok ;)
30 pln ode mnie

czyli 260. Brakuje nam jeszcze 110pl! :D
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Wto sie 02, 2011 10:08 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

czyli większa część juz jest :ok:
ode mnie 20 zł idzie do alareipan
Obrazek Obrazek Obrazek

lanua

Od: Pt lis 06, 2009 9:29

Post » Wto sie 02, 2011 10:11 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

uuu, to już jest dwucyfrowo :D
Jeszcze 90 pln!

kto da dychę? 8) :lol:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Wto sie 02, 2011 10:24 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

wysłałam alareipan "na Paluszki" - to może weźcie na lampę...? chociaż pewnie lepiej będziecie wiedziały, na co najbardziej teraz potrzebujecie... :oops:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto sie 02, 2011 12:29 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

Ja się troszkę dorzucę.
Pieniądze wysyłam do Jamkasicy.
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

Post » Wto sie 02, 2011 13:49 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

Daję 30 i wieczorem rozliczę wszystko co do mnie doszło :ok: :ok: Z góry dziękuję :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Wto sie 02, 2011 13:55 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

czyli 60 to go! :) + wpłaty dziewczyn, których wysokości jeszcze nie znamy czyli...chyba mamy lampę :piwa: :ok: :piwa:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Wto sie 02, 2011 14:17 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

ALe akcja!
Ode mnie 20!

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto sie 02, 2011 14:35 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

Prześlijcie mi proszę na pw dane do przelewu, to choć troszkę się dołożę :oops:
Zastanawiam się też co z jedzenia jest najbardziej potrzebne na najbliższą sobotę, zostało tylko trochę suchego dla maluszków -czy lepiej zorganizować mokre dla małych, czy dla dużych :?:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Wto sie 02, 2011 14:42 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

30pln na lampę od nas i błagam o modlitwy, bo przeżywamy dramat :cry: .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Wto sie 02, 2011 14:43 Re: Paluch6 - PILNIE DOMY DLA POŁAMANYCH, POSTRZELONYCH!

Haniu, dane poszły :)
A jeśli chodzi o jedzenie to według uznania z tym, że mokre dla maluchów będę mieć :) (Jus87 przygotowała ofertę specjalna dla schorniskowych kociąt 8) , więc za środki od Asi oraz Ani K. kupię kilkadziesiąt sztuk- rozliczę jak tylko dokonam zakupu ;) )
Także mokre, suche dla dorosłych- pełna dowolność :)
Obrazek Obrazek

jamkasica

[poprzednia][następna]