Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
jamkasica pisze:halbina pisze:Mam teraz remont, ale zakochałam się w Adelu... jeśli nie znajdzie domu wcześniej - czego mu życzę z całego serca, zapraszam go do siebie (możliwe od pierwszego weekendu września)
serio?????????
Halbina, nie wiem czy śledziłaś losy Adela na wątku, ale jeśli nie to zapewniam, że to kot wyjątkowy![]()
Szybko się rozchorował, zaglucił i wylądował na dokarmianiu w klatce. Wyglądał i czuł się koszmarnieBałyśmy się, że nie przetrwa, a był słodką kruszyną- otrzymał wtedy imię Adelka
![]()
Na szczęście- po kolejnej zmianie antybiotyku- zaczął jeść, ale wirus zaatakował oczy. Teraz jest już lepiej, ale Adelowi w tej klatce nudno i samotnie
![]()
bubula pisze:na oczka od Bubusia, Miki i Małej (Gwiazdy), na lampy ode mnie
jamkasica pisze:No to teraz ja sobie poapeluję![]()
Po ubiegłorocznej akcji TRANSPORTER, dzięki której udało się zapełnić schroniskową lukę w tej materii oraz po, wciąż trwającej, akcji MISECZKA przyszedł czas na akcję... NBV30 P![]()
Nosiłyśmy się z tym zamiarem od ubiegłego roku, ale teraz to już czas najwyższy na jego realizację.
W schronisku oczywiście lampy bakteriobójcze- bo to o nie tu chodzi- są, ale jedynie w pomieszczeniach szpitalnych bądź zabiegowych i żadna z nich nie jest przenośna. Zdajemy sobie sprawę, że to nie rozwiązuje wszystkich wirusowych problemów, ale byłoby znaczącą inwestycją w najogólniej rzecz ujmując- czystość i zdrowie. I to inwestycją na dłużej niż przykładowo kilka posiłków...
Plan jest taki:
ubijamy bakterie, wirusy, pleśnie, grzyby oraz wszelkie inne drobnoustroje
![]()
...ubijamy skuteczniej niż mieszanką detergentu z domestosem okraszonych Virkonem
Lampa będzie tylko i wyłącznie do użytku w pomieszczeniach kociarni- na obu azylach.
Koszt takiej lampy aby ogarniała pomieszczenia wielkości pokoi w schronie to 340 pln (+30 pln za przesyłkę w opcji, którą obecnie bierzemy pod uwagę).
U mnie jest obecnie: 20 od Ef25, środki od Asi (z obecnego miesiąca i 50 z poprzedniego) oraz dzisiejszą wpłatę od Patkizal- 60pln.
Dziewczyny- czy nie miałybyście nic przeciwko aby choć część pieniędzy poszła na wyżej opisany cel?
No i oczywiście prosimy o pomoc w uzbieraniu pozostałej kwoty.
Wy odmówicie sobie jednego ciastka lub browara, a koty będą sterylnie czyste- czyli wszystkim to wyjdzie na zdrowie!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Google [Bot], HerbertPrade, smoki1960 i 43 gości