Pomorski Koci DOm Tymczasowy - PKDT- vol. 9.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto sie 02, 2011 14:08 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Witajcie,

Rzeczywiście, jednego z kotków musiałam dzisiaj uśpić. Przez te dwa dni, które u mnie był nie nastąpiła żadna poprawa, kotek był nie reagującym na nic warzywkiem. Nie było nadziei. Dzisiaj rano zauważyłam, że zaczął się cały jakby zapadać w sobie, jakby ktoś z niego wypuścił resztki powietrza. Ten drugi zaczął panikować, bardzo płakał. Więc znowu taksówka i do dra Zaranka.

Dzika, czarna kuleczka została sama
Obrazek

Harrusiowa

Od: Pon wrz 13, 2010 22:01

Post » Wto sie 02, 2011 14:09 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

A jak czarnuszek? Jak się zachowuje? Jak oswajanie? Ja to się już boje że zostane z wszytskimi dzikimi kotami!
Obrazek

lalka999

Od: Pon paź 25, 2010 1:02

Post » Wto sie 02, 2011 14:17 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

lalka ano własnie wywaliłam sobie tatuaż na pół tyłka i zasloniłam co złe:) Pokryło się pięknie!:) Chociaż jeszcze nie skończyłam kolorowania bo umarłam z bólu po 3h, dopiero w grudniu kolorki będą. A mieszkam na Przymorzu i nic a nic nie znam Gdyni:/ Miałabym problem z dojazdem taki kawał:/

Kinga-kinia jaki wstyd... no na pewno mnie tam widziałaś, na kotach stoczniowych też byłam... a ja nie pamiętam...:( Dupa ze mnie wołowa...
ObrazekObrazek

Betbet

Od: Pt maja 25, 2007 21:11

Post » Wto sie 02, 2011 14:22 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

A tam tyłek, tyłek to nie ból, żebra to jest miejsce dla rzeźników. No ja nie chce zakryć brzucha całego przed ciążą, bo kiedyś tam planuje jakieś dziecko, chociaż to co już mam to i tak mi sie pewnie rozjedzie.
Obrazek

lalka999

Post » Wto sie 02, 2011 14:32 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

lalka999 pisze:A tam tyłek, tyłek to nie ból, żebra to jest miejsce dla rzeźników.

G..uzik prawda, za przeproszeniem. Mnie na tyłku bolalo jak jasna cholera, im bliżej żeber, tym mniej (chociaż na samych żebrach nie mam). Ogólnie mówią, że na kościach boli, na miękkim nie. Ucieszyłam się, że mi się trochę przytylo w miejscu tatuowanym.. A to o. Na miękkim bolało, na twardym nie. Tak samo miały moje 3 koleżanki tatuujące się w tym samym czasie. Jedna - chuda jak szczapa, zero tłuszczu - zero bólu. Resztę pleców to chyba na trzy razy będe robić..ale to dopiero za kilka lat, na razie ciągle pracuję nad projektem i się z nim oswajam, żeby był tak wymarzony, jak obecny. No i wygrana w totka się przyda :P
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Wto sie 02, 2011 14:35 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Ja pleców narazie nie ruszam brak finansów :? Ja mam pod piersią na zebrach napis no nie bolało aż tak, a drugi mam na całym boku od pachi po pępek, to brzuch pikuś nic nie bolało, żebra masakra, a najgorsze cieniowanie, ja nawet nie oddychałam tak sie spinałam w sobie. Kark też mnie nie bolał to wręcz łaskotki, brzuch w sumie też łaskotał. No i pachwiny polecam jak ktoś lubi ból to miejsca gdzieś blisko pachwin!
Obrazek

lalka999

Post » Wto sie 02, 2011 14:37 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Ale offtopujemy... może z dyskusjami o tluszczykach i tattoo przenieśmy się do mnie viewtopic.php?f=1&t=127848&start=315
coby tu ważne informacje nie zaczęły ginąć w bałaganie..
Los zwierząt jest dla mnie ważniejszy niż strach przed ośmieszeniem. Los zwierząt jest nierozerwalnie związany z losem człowieka. E. Zola

KaleidoStar

Od: Nie mar 21, 2010 14:00

Post » Wto sie 02, 2011 19:23 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Potrzebuje ktoś coś takiego?
===
Witam - po porządkach w piwnicy mamy do wydania kilka poduszek z pierza, jakieś kołdry, poszwy, poszewki, jakiś koc - czy Państwo to wykorzystacie dla zwierzaków?
Jesli tak - chętnie podrzucimy. Jeśli nie - może wiecie kto to wykorzysta?

Pozdrawiam,
Katarzyna
=====
Obrazek Felek [*] 03.08.2011 Przepraszam mój malutki

Obrazek

magradz

Od: Wto mar 27, 2007 1:07

Post » Wto sie 02, 2011 22:36 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Harrusiowa pisze:Witajcie,

Rzeczywiście, jednego z kotków musiałam dzisiaj uśpić. Przez te dwa dni, które u mnie był nie nastąpiła żadna poprawa, kotek był nie reagującym na nic warzywkiem. Nie było nadziei. Dzisiaj rano zauważyłam, że zaczął się cały jakby zapadać w sobie, jakby ktoś z niego wypuścił resztki powietrza. Ten drugi zaczął panikować, bardzo płakał. Więc znowu taksówka i do dra Zaranka.

Dzika, czarna kuleczka została sama
Obrazek

Miło było ciebie i lalkę dziś poznać.Trzymam kciuki za czarnuszka.Szkoda że kolejnego kociaka nie udało się uratować.

Widziałyśmy dziś jeszcze jednego kociaka wyglądał na zdrowego ale dziki uciekał odrazu do tej przeklętej dziury wentylacyjnej.Jeden dzieciak z osiedla powiedział że dzieciaki wynoszą te kociaki na ulicę dokuczają im.Matka tych kociaków wygląda jak półroczny kot mała chuda oczywiście dzika.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Śro sie 03, 2011 0:22 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Przed chwilą wróciłam do domu, jestem padnieta. W zeszłym tygodniu straż miejska w Rumi zgłosiła mi małego, ślepego (od kk) kotka - jest u mnie w domu, potem persa bez oka i z bezwładem tylnich łap - 4 dni intensywnego leczenia i ozdrowiał, znalazłam jego właścicieli, już szczęśliwy w domku, dziś podrzucili mi 3 maluchy, które ledwo co otworzyły oczka, nie chciały jeść nawet ze strzykawki, darły się tak, że własnych myśli nie slyszałam, zawiozłam je do Agi M. do matki karmiącej po czym, zadzwonił mój chłopak, że znalazł 2 kolejne maluchy, cała 5 jest u Agi, ja zabrałam 3 w zamian, które z kolei podrzuciła Jej Monika K. W domu mam kk, 13 tymczasów w 3 różnych pokojach, reszta ferajny szaleje. Byłam dziś w 3 miejscach na łapankach, do 23 karmiłam koty w stoczni, teraz 2 godziny robiłam kuwety w domu i zamiatałam żwir. Jeszcze troche i dalej tak dłużej nie pociągne...

Sara w sprawie sterylizacji darmowej skontaktuj sie ze mna na priv, karme mam suchą, chcesz?
ObrazekObrazekObrazek

Marlon

Od: Pon paź 26, 2009 19:01

Post » Śro sie 03, 2011 6:20 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

magradz pisze:Potrzebuje ktoś coś takiego?
===
Witam - po porządkach w piwnicy mamy do wydania kilka poduszek z pierza, jakieś kołdry, poszwy, poszewki, jakiś koc - czy Państwo to wykorzystacie dla zwierzaków?
Jesli tak - chętnie podrzucimy. Jeśli nie - może wiecie kto to wykorzysta?

Pozdrawiam,
Katarzyna
=====

magradz, myśle ze sie przyda daj namiary!
pozdrawiam
Maria (tzn mary4 lub maria_kania)
Obrazek

maria_kania

Od: Śro wrz 17, 2008 13:18

Post » Śro sie 03, 2011 9:20 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Byłam dziś porozliczać się z Łukuciem, nie jest najgorzej na szczęście.

Wzięłam rachunek za akcję sterylek miejskich, przysiądę i przepiszę rejestr zabiegów do komputera i można zamknąć akcję.
Rachunek za inne usługi za czerwiec (bo w czerwcu nie brałam bo suma była mała - stwierdziliśmy, że to połączymy) i lipiec łącznie wyniósł 140zł więc chyba nie najgorzej zważywszy, że to było leczenie łącznie 9 kotów (wyrwanie zepsutego zęba rudasowi od KarolinyS, leczenie czarnej kotki wolnożyjącej z Witomina - enrobiofloks, leczenie z kk i odrobaczanie 6 kociąt z Wiczlina i narkoza jednej kotki, która została przywieziona na sterylkę ale po ogoleniu brzuszka była widoczna blizna - więc kotka nie była sterylizowana).

Jest tylko jedna zagwozdka - kto w lipcu kastrował kocura powołując się na pkdt? Łukuć nie pamięta, nie zapisał :roll: , a w zeszycie jest, że jakaś kastracja - teraz nie wiem co tam wpisać.

Kto będzie wysyłał do Vivy faktury lipcowe? Gdzie i do kiedy mam je dostarczyć - mam tylko te dwie o których piszę powyżej.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Śro sie 03, 2011 9:24 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

JA! ale mial to chyba zrobić na miejskie, a powiedziałam, że kot jest z pkdt, i że mnie przyslałaś.
Obrazek

lalka999

Post » Śro sie 03, 2011 10:19 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

Mam poważny problem z czarnulką. Pod oknem bez przerwy kręci się jej mama i nawołuje koteczkę . Słysząc to, mała bardzo głośno płacze i próbuje się za wszelką cenę wdrapać do okna. Zamknięcie okien nie pomaga, bo to parter i wszystko słychać. Trwa to z naprawdę krótkimi przerwami od wczoraj po południu. CAŁĄ NOC kot dosłownie wył, ma bardzo donośny głos. Dzisiaj jest już lekko ochrypnięta i zeszła w dół o parę decybeli, ale i tak... :? nie wyobrażam sobie kolejnej takiej nocy. Najbardziej martwię się o psa - nawet nie zmrużył oka w nocy, biegał, piszczał, dyszał i się trząsł, a takie coś dla 13-letniego owczarka może się okazać za dużo :( Problem z nim nie polega na tym, że nie toleruje kotów, czy jest wobec nich agresywny, Przeciwnie, tak go te koty ekscytują, że chodziłby za nimi krok w krok. A niestety w jego wieku - to trochę ponad siły. Kotom takim jak czarna, czyli fukającym i prychającym, piesek daje się zdominować i później przemyka się biedny i ucieka.

Pewien pozytyw - koło 5 nad ranem czarnulka (zwana nie bez powodu Kobrą) przyszła do mnie, przytuliła się i włączyła głośny traktorek 8O Już zdarza jej się zapominać, że się boi i wtedy daje się wygłaskać.

Pogadam dzisiaj z wetem co tu można zrobić. Niestety muszę się tej czarnulki jak najszybciej pozbyć, bo obecnej sytuacji wszyscy się męczą - ona i jej matka, piesek i my ...

Harrusiowa

Od: Pon wrz 13, 2010 22:01

Post » Śro sie 03, 2011 10:30 Re: PKDT 9. SKŁADKI CZŁONKOWSKIE 20 ZŁ MIES.- KOCIARNIA strona10

lalka999 pisze:JA! ale mial to chyba zrobić na miejskie, a powiedziałam, że kot jest z pkdt, i że mnie przyslałaś.

Nie, to chodzi o jeszcze inną kastrację, Twoja jest wpisana gdzie trzeba.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

[poprzednia][następna]