Rurka i olbrzymi świerszcz (zwany również Mikrokotem ;) )

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lip 29, 2011 21:04 Re: Rurka i Mikrokociszcz :) filmy z mikrodrapieżnikiem ;)

Mamy wreszcie zasiatkowane okno :D Nie zrobiłam jeszcze żadnych kocich zdjęc naokiennych, bo jak na złość pogoda jest taka sobie. Za to mam zdjęcie uwieczniające TŻ przy pracy (rzadki widok :P ):
Obrazek

kompaktowy kot nakapciowy:

Obrazek

(kapeć rozm 36-> kot rozmiar S 8) )

Tosza pisze:Nauczyli tez kota pływać, ale może niech sami o tym opowiedzą, więc kot nadaje sie do adopcji do np. domu nad jeziorem. :)

Mikruś jest po prostu bardzo ciekawskim kociakiem. Wskoczył sobie do oczka wodnego :roll: Kiedy rzuciłam się mu na ratunek, zrobiłam dokładnie taką minę: 8O , bo patrzę, a kot płynie :!: Przepłynął kawałek i zawrócił w stronę brzegu 8O
Zapraszam:
Obrazek

Amarylis

Od: Czw lut 17, 2011 1:54

Post » Pt lip 29, 2011 21:19 Re: Rurka i Mikrokociszcz :) filmy z mikrodrapieżnikiem ;)

Kocus w kapciu slodzki! :1luvu: :1luvu: :D
Hmm...sugerujesz, ze normalnie TZ nic nie robi? :mrgreen: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Pt lip 29, 2011 21:32 Re: Rurka i Mikrokociszcz :) filmy z mikrodrapieżnikiem ;)

em... coś tam robi, ale trzeba go długo prosić czasami :wink: Jakkolwiek doskonale wypełnia swoje podstawowe zadanie jako mężczyzny- zdobywa pożywienie. Do naszego mieszkania prowadzi bardzo duża ilość schodów (a windy nie ma, bo to stara kamienica), więc ma to duże znaczenie :lol:

Jak niosę rurkę w transporterku do domu to już na klatce schodowej zwykle ją wypuszczam, żeby sama się po schodach wspinała, bo ciężka :oops:
Zapraszam:
Obrazek

Amarylis

Post » Pt lip 29, 2011 21:37 Re: Rurka i Mikrokociszcz :) filmy z mikrodrapieżnikiem ;)

Amarylis pisze:em... coś tam robi, ale trzeba go długo prosić czasami :wink: Jakkolwiek doskonale wypełnia swoje podstawowe zadanie jako mężczyzny- zdobywa pożywienie. Do naszego mieszkania prowadzi bardzo duża ilość schodów (a windy nie ma, bo to stara kamienica), więc ma to duże znaczenie :lol:

Jak niosę rurkę w transporterku do domu to już na klatce schodowej zwykle ją wypuszczam, żeby sama się po schodach wspinała, bo ciężka :oops:

:ryk:
wyobraziłam sobie wyścigi - ty i rurka na górę po tych kamienicznych schodkach :mrgreen:

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Sob lip 30, 2011 8:24 Re: Rurka i olbrzymi świerszcz (zwany również Mikrokotem ;) )

Z pewnoscia Rurka jest pierwsza w domku.. :mrgreen:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob lip 30, 2011 23:59 Re: Rurka i olbrzymi świerszcz (zwany również Mikrokotem ;) )

Rurka rozłożyła się u mnie na biurku, przed chwilą przyszedł też Mikruś i zaczął ją sssać! 8O Co najdziwniejsze wcale jej to nie przeszkadza :roll:
Mikruśny jest przy tym cały rozmruczany :1luvu:

Ja jestem pierwsza :P Rurek obwąchuje zwykle drzwi sąsiadów po drodze, a potem mnie goni :wink:
Zapraszam:
Obrazek

Amarylis

Post » Nie lip 31, 2011 0:12 Re: Rurka i olbrzymi świerszcz (zwany również Mikrokotem ;) )

Kot nakapciowy wymiata,fajnie ,ze siatkujecie okno :kotek:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pon sie 01, 2011 23:24 Re: Rurka i olbrzymi świerszcz (zwany również Mikrokotem ;) )

Rurka to się chyba boi tej siatki :P Jak otworzę okno to podejdzie obejrzeć, ale zaraz zwiewa. Mikruś nie ma podobnych obiekcji :wink:

Dzisiaj znowu Rurek został wycyckany przez małego 8O Tym razem sfociłam 8)

Obrazek

Jak kotce się znudziło to odeszła kawałek i zaczęła się wylizywać- miała wielką wymemlaną mokrą plamę na brzuszku, więc jej się nie dziwię :lol:
Mikruś natomiast ułożył się do spania:

Obrazek

Po chwili rurek do niego dołączył:

Obrazek

Na koniec kolejna zagadka z cyklu "gdzie jest kot?"

Obrazek
Zapraszam:
Obrazek

Amarylis

Post » Wto sie 02, 2011 7:30 Re: Rurka i olbrzymi świerszcz (zwany również Mikrokotem ;) )

Rurka ma trzecie ucho ;)
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Wto sie 02, 2011 11:41 Re: Rurka i olbrzymi świerszcz (zwany również Mikrokotem ;) )

Conchita pisze:Rurka ma trzecie ucho ;)

Dokładnie :kotek: Gratulujemy spostrzegawczości 8) Specjalnie dla Conchity:

Obrazek

Obrazek
Zapraszam:
Obrazek

Amarylis

Post » Wto sie 02, 2011 21:06 Re: Rurka i olbrzymi świerszcz (zwany również Mikrokotem ;) )

A to slodziaki :serduszka:
Obrazek

Conchita

Od: Pt wrz 03, 2010 7:44

Post » Wto sie 02, 2011 21:36 Re: Rurka i olbrzymi świerszcz (zwany również Mikrokotem ;) )

Amarylis pisze:Rurka to się chyba boi tej siatki :P Jak otworzę okno to podejdzie obejrzeć, ale zaraz zwiewa.

Raczej boi sie otwartej przestrzeni niż siatki, albo czegoś, co jest dla niej nowe (przedtem pewnie nigdy nie siedziała przy otwartym oknie, W każdym razie o kocie bojącym sie siatki to jeszcze nie słyszałam :D .

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Wto sie 02, 2011 23:04 Re: Rurka i olbrzymi świerszcz (zwany również Mikrokotem ;) )

To co nowe moze przestraszyc-obstawiam,ze to odglosy zewn.strasza-mam krotko siatke na oknie od strony ulicy-Gucio wieje jak uslyszy dziwny dzwiek ostatnio to bylo piszczace dziecko :lol: z zachwytu do niego :wink:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt sie 05, 2011 12:50 Re: Rurka i olbrzymi świerszcz (zwany również Mikrokotem ;) )

Może faktycznie to dźwięki z zewnątrz. Okno wprawdzie wychodzi na dziedziniec i jest dość cicho, ale ostatnio słychać wiercenie i stukanie młotkiem.

We wtorek pół dnia spędziłam robiąc ogłoszenia Mikrusiowi, a na razie dostałam 1 maila (od dziecka sądząc po stylu pisania :wink: ).
Wrzuciłam go na strony ogłoszeniowe zalinkowane w wątku afn i jeszcze na kilka podanych w wątku o ogłoszeniach... a przecież zdjęcia są urocze i Mikruś jest fantastycznym kotem! :(
Jak tak dalej pójdzie to nie wiem jak go oddam.. już teraz będzie strasznie ciężko, a on codziennie robi się coraz bardziej kochany- wdrapuje mi się na kolana do spania i w ogóle :cry:

Może coś źle robię z tymi ogłoszeniami? Np allegrowe poniżej:
http://allegro.pl/swierszcz-gigant-dom-dla-kotka-gliwice-krakow-i1749473778.html
Zapraszam:
Obrazek

Amarylis

Post » Pt sie 05, 2011 12:54 Re: Rurka i olbrzymi świerszcz (zwany również Mikrokotem ;) )

w kwestii formalnej: zajrzyj na aukcje afn'u (wystarczy wpisać afn w wyszukiwaniu allegro i wejść w odpowiednią kategorię) - tam jest taka fajna formułka, że zalicytowanie nie oznacza kupna kotka.
żebyś się nie nacięła, jak zalicytuje ktoś, kto się nie nadaje na domek.

co do skuteczności - ja mam to samo, ogłoszenia są, temat na forum jest, wydarzenie fb jest, telefon i mail milczą. zalew kociąt, wszystkie słodkie...

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

[poprzednia][następna]