KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 01, 2011 19:33 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Zenek to jeden a Gucio to drugi ;)
Zenka zabralam z chatki,Gucia mi przywiozla kingusiak po wczesniejszej rozmowie z teresa ;)
Gucio chyba tez byl ze schronu bo martika mi pisala ze ma jakies jego fotki
Zenka ksiazeczke odebralam ostatnio z chatki
Gucio chyba w alwamecie byl leczony ale skoro niemaja ksiazeczki to trudno
Dzieki Mara
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon sie 01, 2011 20:33 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

W Almavecie została Ksara, biedulka złapała wirusa, to jakaś cholerna jelitówka, pewnie ze schronu, bo sama przywlekłam do domu

jak dobrze pojdzie to w ten weekend z Dzienniku Zachodnim w Tygodniku Sosnowieckim czeka nas niespodzianka :ok:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon sie 01, 2011 20:41 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Gdzie zostawić małą przesyłkę na terenie Sosnowca?? Szef ma być i zabrać ze sobą , bo Tereni chyba nie ma.
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Pon sie 01, 2011 20:45 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Nie zastanawiałyście się nad zgłoszeniem w tym miesiącu Kociej Chatki w konkursie Krakvetu? :)

kitkowa

Od: Śro lut 07, 2007 20:52

Post » Pon sie 01, 2011 20:50 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Dzis znowu byl objazd po lecznicach.
Pojechalismy z Westa i Tosia do Lupusa, z Westa na kontrole brzuszka, wszystko dobrze sie zakonczylo szwy sie wchonely i jest pieknie, pytalam czy moze byc zaszczepiona wiec tak.
To pojechalam do Almawetu ja zaszczepic /pieniazki za szczepionke wloze z karteczka do skarbonki/
A Tosia od soboty czyszczenie takie ze lała sie z niej woda,nie wiadomo z czego, dostala leki na miejscu oraz do domu p/sraczkowe. Ma jesc intestinal owszem bardzo jej smakuje ale nie wiem czy wyrobie. Dzisiejsze ja zaplacilam 50 zl wzielam f-re i dalam do szuflady. - bez zwrotu.
Jak jej sie poprawi kupa to mam zaniesc do badania.
W Almawecie mowilam o kupie Miodka ze nie bardzo to znow dostal te paste ktora wczesniej bral
diarsanyl 2xdz po 1 ml.
Ma zwiekszona dawke dzienna mokrego do 1 1/2 saszetki 4xdziennie.
Miodziu bez zmian czuje sie tak jak wczesniej pisalam czyli, wiekszosc przesypia, je bardzo chetnie to i dobrze, troszke pochodzi a dzis to nawet bawil sie z Diksi ona to kazdego rozrusza takie zywe srebro.
Okolo poniedzialku ma zaniesc jego kupe do badania.
Miodziu nic nie przybiera jest bardzo chudziutki, albo dlatego ze malo je albo to ta choroba powoduje ze nie idzie na mase, czyli nieprawidlowe trawienie.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon sie 01, 2011 20:53 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Filomen pisze:W Almavecie została Ksara, biedulka złapała wirusa, to jakaś cholerna jelitówka, pewnie ze schronu, bo sama przywlekłam do domu

jak dobrze pojdzie to w ten weekend z Dzienniku Zachodnim w Tygodniku Sosnowieckim czeka nas niespodzianka :ok:

Ewa pisz jasniej bo nie jestem wtajemniczona jaka Ksara, jak niespodzianka :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Pon sie 01, 2011 21:07 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Już po dyżurze - koty nakarmione, poleczone, wygłaskane, kuwety posprzątane, podłogi pomyte, miseczki też. Dla małych zostawiłam puszeczkę Animondy kociakowej a dla Longera i Klimka ostatnią puszkę sensitivity. bo byłam inteligentna inaczej i Biedronkowi też sensitivity dałam, więc w lodówce została zamiast połówki - 1/3 puszki :oops:
Jest problem z Madhuri - atakuje moje koty - zdaje się, że jej powoli odbija. Ponieważ młody już prawie wcale nie ssie a jej właśnie się skończyła rujka, trzeba ją wyciąć i intensywnie ogłaszać - niech idzie na swoje :ok: Przy okazji Fuksa zaszczepię, bo wcześniej nie można było, bo miał problemy zdrowotne - jelitowe. Brał przez to synulox i procolin no i wsuwał sensitivity control.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sie 01, 2011 21:16 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

jadziaII pisze:
Filomen pisze:W Almavecie została Ksara, biedulka złapała wirusa, to jakaś cholerna jelitówka, pewnie ze schronu, bo sama przywlekłam do domu

Ewa pisz jasniej bo nie jestem wtajemniczona jaka Ksara, jak niespodzianka :lol:

Ksara to piękna malutka koteczka znaleziona na cmentarzu, miała zmiażdżony kawałek łapki. Przyniesiono ją do schroniska a Marta albo Teresa do Almavetu.

jak napisze jaka niespodzianka to nie bedzie niespodzianką :twisted:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon sie 01, 2011 21:38 Re: forum

:mrgreen: Ta jak zdradzisz niespodzianke to gazety nikt nie kupi :mrgreen: A tak to z ciekawosci sprzedaz wzrosnie :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon sie 01, 2011 21:45 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

No chwilowo jestem :mrgreen: wczoraj a właściwie dziś w nocy wróciłam do domku :D a dziś odsypiałam intensywne zwiedzanie Litwy, Łotwy i Estonii, jeszcze jutro będą w domku i jeszcze wykorzustując ostatnie dni urlopu zaszyję się gdzieś w jakieś ustronne zacisze :mrgreen:
Majencja u mnie w domu cały czas ktoś jest więc szef może podrzucić co nieco :D a gdyby nie było nikogo to mozna po prostu wrzucić przez ogrodzenie :D albo postawić obok nikt tego nie podprowadzi :)

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon sie 01, 2011 21:49 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

MartynaP pisze:Zenek to jeden a Gucio to drugi ;)
Zenka zabralam z chatki,Gucia mi przywiozla kingusiak po wczesniejszej rozmowie z teresa ;)
Dzieki Mara

Gucio był w schronisku to taki maluszek pingwinek, Marta albo ja zawiozłysmy go do Almavetu juz nie pamiętam która z nas, było z nim kiepsko miał zrobiony test na pp wyszedł dodatni, prawdopodobnie jakaś ksążeczka zdrowia z wbitym szczepieniem jest w schronie, ale cholera wie jak ją znaleźć w Almavecie był leczony i potem Kinga zawiozła go do Ciebie, ewentualnie w Almavecie będzie można odtworzyć książeczkę Gucia z leczenia .

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon sie 01, 2011 21:59 Re: forum

Dorota Wojciechowska pisze::mrgreen: Ta jak zdradzisz niespodzianke to gazety nikt nie kupi :mrgreen: A tak to z ciekawosci sprzedaz wzrosnie :mrgreen:

Dorotko, prosze mi kupic gazetkę albo najlepiej sama sosnowiecka wkładkę :wink:
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Pon sie 01, 2011 22:28 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

terenia1 pisze:
MartynaP pisze:Zenek to jeden a Gucio to drugi ;)
Dzieki Mara

Gucio był w schronisku to taki maluszek pingwinek, Marta albo ja zawiozłysmy go do Almavetu juz nie pamiętam która z nas, było z nim kiepsko miał zrobiony test na pp wyszedł dodatni, prawdopodobnie jakaś ksążeczka zdrowia z wbitym szczepieniem jest w schronie, ale cholera wie jak ją znaleźć w Almavecie był leczony i potem Kinga zawiozła go do Ciebie, ewentualnie w Almavecie będzie można odtworzyć książeczkę Gucia z leczenia .

oo to super
bardziej chodzi o wpis jego szczepienia jak juz pojdzie do domu ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon sie 01, 2011 22:32 Re: forum

No i mosz :mrgreen: juz sprzedaz wzrasta :ryk: Samej wkladki sie nie da -trza cala :ok:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto sie 02, 2011 9:09 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Ja też chce gazetkę :D Lubię niespodzianki :P
Raport z dyżuru:
pomoc była i spisała się świetnie. Przykro mi, że tak krótko... Polecam koleżankę serdecznie. Mma nadzieję, że nas kiedyś jeszcze na dyżurku odwiedzi ;)
1. Wszystko podane, wyczyszczone i umyte ;) Oprócz Ronidazolu dla Klimka gdyż patrząc w kartę ma go podawany raczej wieczorem więc stwierdziłam, że może tak będzie lepiej jak go dostane wieczorem właśnie.
2. Na zdrowej szerzy się kichanie także obserwować te wariaty trzeba.
3. Wszytko inne ok. Mara po Biedrona była :D
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

[poprzednia][następna]