3 KOCIAKI SZUKAJĄ CIEPŁYCH KOLAN I RĄK DO GŁASKANIA-MAJĄ DOM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sie 01, 2011 13:44 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

tabo10 pisze:bardzo mi przykro,że Wasz atak na mnie nie ustaje, choć wypruwam sobie żyły dla tych maleństw

żadnego ataku nie widzę - chyba, że moją sugestię, że moim zdaniem postępujesz niewłaściwie, uważasz za takowy. Proponowałam Ci na PW pomoc, podtrzymuję ofertę.

iza71koty pisze:Dlaczego od razu zakładasz że te kociaki umrą w piwnicy?Że lepiej je od razu uspać? Wiele kotek odchowuje kociaki w niezbyt przyjaznych warunkach i sobie radzą.

Bo już teraz są słabe sądząc z opisu osoby u której przebywają. I nie wiem na ile zdajesz sobie sprawę, że ostatnie zdanie może nawoływać do pozwalania na rozród, bo "jakoś to będzie".

Dopóki zwierząt jest więcej niż odpowiedzialnych domów, uważam, że usypianie ślepych miotów jest co najmniej wskazane.
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon sie 01, 2011 13:47 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

robię OT, ale czemu ty piszesz "uspać" tak na forum się wyraża uśpienie?

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pon sie 01, 2011 13:49 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

klauduska pisze:robię OT, ale czemu ty piszesz "uspać" tak na forum się wyraża uśpienie?

z tego co wiem, to regionalizm. Tak jak pyry, ziemniaki i grule.

wracając do tematu- obawiam się, że przy zastosowaniu rozwiązania proponowanego przez Izę kotka NIE da się później złapać, a maluchy zdziczeją. O ile przeżyją. Ale to już obciąży sumienie "obrończyń życia".
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pon sie 01, 2011 13:55 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

XAgaX pisze:
tabo10 pisze:bardzo mi przykro,że Wasz atak na mnie nie ustaje, choć wypruwam sobie żyły dla tych maleństw

żadnego ataku nie widzę - chyba, że moją sugestię, że moim zdaniem postępujesz niewłaściwie, uważasz za takowy. Proponowałam Ci na PW pomoc, podtrzymuję ofertę.

iza71koty pisze:Dlaczego od razu zakładasz że te kociaki umrą w piwnicy?Że lepiej je od razu uspać? Wiele kotek odchowuje kociaki w niezbyt przyjaznych warunkach i sobie radzą.

Bo już teraz są słabe sądząc z opisu osoby u której przebywają. I nie wiem na ile zdajesz sobie sprawę, że ostatnie zdanie może nawoływać do pozwalania na rozród, bo "jakoś to będzie".

Dopóki zwierząt jest więcej niż odpowiedzialnych domów, uważam, że usypianie ślepych miotów jest co najmniej wskazane.

Wykonałam w tym roku 17 sterylek.W ciągu całej swojej działalności na rzecz kotów prawie 200 ,zatem proszę nie pisz mi że przyzwalam na rozród.Sterylizuję każdą nową kotkę ,która tylko pojawi sie w stadzie.

Pisze tylko i wyłącznie o tej konkretnej sytuacji.Kocięta zostały niejako zabrane matce.Nie w celu ich uspania.Pospadały gdzieś i zaczęły piszczeć.Być może gdyby odczekać kotka z trudem, ale by sama się do nich dostała. Takie sytuacje często się zdarzają.

Nie jestem za usypianiem miotów.Ale MOCNO za sterylizacją kotek.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon sie 01, 2011 14:01 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

XAgaX pisze:
klauduska pisze:robię OT, ale czemu ty piszesz "uspać" tak na forum się wyraża uśpienie?

wracając do tematu- obawiam się, że przy zastosowaniu rozwiązania proponowanego przez Izę kotka NIE da się później złapać, a maluchy zdziczeją. O ile przeżyją. Ale to już obciąży sumienie "obrończyń życia".

Kotka nie da się póżniej złapać? Ale teraz też się nie daje. Zatem?

Wiele jest przypadków na Forum że kotce zostawia się kociaki w jakimś przyjaznym miejscu, ona je odchowuje.Dodatkowo fakt dokarmiania i codziennej opieki ,wpływa na kotkę mobilizująco i człowiek pozyskuje po części jej zaufanie.Kociaki można zabrać kiedy już zaczną jeść same i będą wystarczająco samodzielne.To dobry czas na oswajanie.I szybko wysterylizować kotkę. W tej chwili mam wrażenie że kotka czuje się skrzywdzona i nie ma powodu ufać. Tym bardziej złapanie jej teraz na sterylkę uważam za bardzo mało prawdopodobne.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pon sie 01, 2011 14:04 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

XAgaX pisze:

dzięki za wyjaśnienie, bo się zastanawiałam po jakiemu to uspać jest ;)

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pon sie 01, 2011 14:21 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

iza71koty pisze:
XAgaX pisze:

Wykonałam w tym roku 17 sterylek.W ciągu całej swojej działalności na rzecz kotów prawie 200 ,zatem proszę nie pisz mi że przyzwalam na rozród.Sterylizuję każdą nową kotkę ,która tylko pojawi sie w stadzie.

WIEM. Po prostu to zdanie wyrwane z kontekstu może być szkodliwe. A umiejętność czytania ze zrozumieniem niestety kuleje w naszym społeczeństwie :(

Pisze tylko i wyłącznie o tej konkretnej sytuacji.Kocięta zostały niejako zabrane matce.Nie w celu ich uspania.Pospadały gdzieś i zaczęły piszczeć.Być może gdyby odczekać kotka z trudem, ale by sama się do nich dostała. Takie sytuacje często się zdarzają.

I teraz to, co piszesz jest dla mnie do zaakceptowania. Mimo, że mam inne zdanie- i jeśli to kwestia sumienia, mogę podjąć się zaniesienia kociąt do uśpienia.

Nie jestem za usypianiem miotów.Ale MOCNO za sterylizacją kotek.

Wiem, patrz wyżej :)
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Pon sie 01, 2011 18:03 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

Wyraziłam gotowość podjęcia się wykarmienia tych kociąt do 4-5 tygodnia życia.
Jeśli będziecie miały nóż na gardle, to mają u mnie miejsce,
teraz włączę się w poszukiwanie karmiącej kotki, jako rozwiązania idealnego.

:ok: za chorego maluszka
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon sie 01, 2011 22:47 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

:ok: tabo10 radzisz sobie świetnie i robisz co możesz, więc nie poddawaj się. Pewne rzeczy już się zadziały i są nie do odwrócenia . . . . Są żywe maluchy i "żywa" realna pomoc. trzymam kciuki by się udało :D

ja1

Od: Czw cze 16, 2011 21:37

Post » Wto sie 02, 2011 8:41 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

pomoc to będzie kastracja kotki. Nikt się w sprawie jej złapania ze mną nie kontaktował, a i nie doczytałam się, żeby się udało.
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Wto sie 02, 2011 11:31 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

Czy ktoś fizycznie mógłby dziś do późnych godzin nocnych (2.00?) próbować odłowić kotkę? Potrzebna osoba do pilnowania i ustawiania klatki w przypadku kiedy złapie się coś innego niż kotka-matka. Wczoraj kotka się pojawiła o 2.00 w nocy, niestety nie weszła do klatki - uprzedził ją inny kocur i 3 x jeż.
Ja już nie dam rady kolejną noc jej łapać, a chodzi mi o jej laktację i zapalenie sutków.

tabo10

Od: Nie lip 31, 2011 14:24

Post » Wto sie 02, 2011 11:36 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

delfinka pisze:Wyraziłam gotowość podjęcia się wykarmienia tych kociąt do 4-5 tygodnia życia.
Jeśli będziecie miały nóż na gardle, to mają u mnie miejsce,
teraz włączę się w poszukiwanie karmiącej kotki, jako rozwiązania idealnego.

:ok: za chorego maluszka

dzięki Ci, jesteś Wielka! jeśli możesz szukać kotki karmiącej - maluchy proszą...

chory maluch po antybiotyku lepiej, wrócił apetyt:) tylko się zakorkował:(

tabo10

Post » Wto sie 02, 2011 11:39 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

XAgaX wysłałam Ci sms z prośbą o pomoc w odłowieniu kocicy, odbierz proszę.

tabo10

Post » Wto sie 02, 2011 11:50 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

Słuchajcie mam wszystko : klatkę łapkę, prześcieradło, latarkę,pachnące jedzonko, Galastop- tylko sił już brak.

XAgaX nie może pomóc.

Czy ktoś pomoże odłowić kotkę dziś wieczorem i nocą? Ona cierpi zapewne z bólu...

tabo10

Post » Wto sie 02, 2011 11:58 Re: MATKA ZASTĘPCZA PILNIE POTRZEBNA WARSZAWA - KOCIAKI UMRĄ!!!

Mam nadzieję, że nie wszyscy warszawscy łapacze wyjechali na urlopy :roll:

Równolegle rozesłałam wici w poszukiwaniu mamki.
Na razie nie ma dobrych wieści: jedna kotka po stracie małych została wysuszona, druga ma 6 i nie da rady przyjąć choćby nawet jednego :cry:
Trzecia matka jest 100km od Wawy i na za duże dzieci, ok. 4 tygodni.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

[poprzednia][następna]