Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 31, 2011 11:08 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

ech, to wpadnij kiedyś do mnie, zobaczysz prawdziwy cyrk ;)
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie lip 31, 2011 13:18 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Asiu, jak mi zabraknie tymczasów napewno wpadnę :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A ja wcale nie narzekam na swój cyrk - wszystko muszę robić strasznie szybko i na tip top, bo we wtorek idę do szpitala (koty mają zapewnioną opieke dochodzącą), a Karinka rośnie jak na drożdzach, więc może szybciej ją wypuszczą w moje stęsknione ręce :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pon sie 01, 2011 8:02 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Puszek zerwał się z wózka na równe łapy i przerażony, miauczący wskoczył na mnie przerywając sen o pierwszym dniu szkolnym Kariny :mrgreen: Widocznie kociakowi śnił się jakiś koszmar 8O , bo wlazł pod koc i dygocząc, domagając się głaskania i przytulania zasnął w koncu niespokojnym snem. Za to ja się ruszyć nie mogłam, bo za kazdym moim drgnięciem kot protestował i przytulał się jeszcze mocniej. Jakby mógł to wlazłby we mnie i się nakrył kołderką pewnie 8)
Jak Puszek może, to reszta kotów też :wink: Garfildosek wpasował się po drugiej stronie, tak samo mocno domagając się głaskania i przytulania. U niego to najczęśćiej wystarcza przytulenie i kot najszczęśliwszy pod słońcem, ale tym razem domagał się trącaniem nosem i miauczeniem aktywnego głaskania :twisted: Ryś pozazdrościł kolegom i ułożył mi się (6 kilo slbo już więcej może, bo fałdka rośnie :evil: )na brzuchu. Nie miałam już ręki do głąskania, więc musiał zadowolić się przykryciem kocem. Za to dostałam delikatny masaż brzucha łapkami Rysia - akurat na cięciu :roll: :roll:
O dziwo, nie bolało nawet, mimo, że jeszcze jest trochę obolałe na codzień.
Chmurek trad6ycyjnie ułożył się na mojej klatce piersiowej i przez sen polował na wszystkie myszy, ptaki, muchy i inne biegająće, latająće i pełzające stworzenia świata, przebierając zabawnie łapkami i wydając piski, pomruki i zachowując się jak tygrys bengalski conajmniej :mrgreen: Zmęczony swymi dokonaniami na łowach ułożył mi się na twarzy (przez sen :!: :!: ) tak że zjeżdżał pyszczkiem w dół. Łaskawie dał się przełożyć na szyję gdzie się zakopał i polował dalej. Efekt polowania - pusty brzuszek (dorwał się i pochłonął śniadanie, wyrywał nawet dodatkowe jedzonko z porcji Garfildka :piwa: ) i ślady na mojej szyi....
A Karince chyba zostaną na zawsze ciemne oczka.... po tatusiu, niestety :evil:

joarkadia

Post » Pon sie 01, 2011 8:22 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Zapomniałam napisać, że Chmurek przytył i waży już i aż 1,15 :mrgreen: :mrgreen:

joarkadia

Post » Pon sie 01, 2011 13:31 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

joarkadia pisze:Puszek zerwał się z wózka na równe łapy i przerażony, miauczący wskoczył na mnie przerywając sen o pierwszym dniu szkolnym Kariny :mrgreen: Widocznie kociakowi śnił się jakiś koszmar 8O , bo wlazł pod koc i dygocząc, domagając się głaskania i przytulania zasnął w koncu niespokojnym snem. Za to ja się ruszyć nie mogłam, bo za kazdym moim drgnięciem kot protestował i przytulał się jeszcze mocniej. Jakby mógł to wlazłby we mnie i się nakrył kołderką pewnie 8)
Jak Puszek może, to reszta kotów też :wink: Garfildosek wpasował się po drugiej stronie, tak samo mocno domagając się głaskania i przytulania. U niego to najczęśćiej wystarcza przytulenie i kot najszczęśliwszy pod słońcem, ale tym razem domagał się trącaniem nosem i miauczeniem aktywnego głaskania :twisted: Ryś pozazdrościł kolegom i ułożył mi się (6 kilo slbo już więcej może, bo fałdka rośnie :evil: )na brzuchu. Nie miałam już ręki do głąskania, więc musiał zadowolić się przykryciem kocem. Za to dostałam delikatny masaż brzucha łapkami Rysia - akurat na cięciu :roll: :roll:
O dziwo, nie bolało nawet, mimo, że jeszcze jest trochę obolałe na codzień.
Chmurek trad6ycyjnie ułożył się na mojej klatce piersiowej i przez sen polował na wszystkie myszy, ptaki, muchy i inne biegająće, latająće i pełzające stworzenia świata, przebierając zabawnie łapkami i wydając piski, pomruki i zachowując się jak tygrys bengalski conajmniej :mrgreen: Zmęczony swymi dokonaniami na łowach ułożył mi się na twarzy (przez sen :!: :!: ) tak że zjeżdżał pyszczkiem w dół. Łaskawie dał się przełożyć na szyję gdzie się zakopał i polował dalej. Efekt polowania - pusty brzuszek (dorwał się i pochłonął śniadanie, wyrywał nawet dodatkowe jedzonko z porcji Garfildka :piwa: ) i ślady na mojej szyi....
A Karince chyba zostaną na zawsze ciemne oczka.... po tatusiu, niestety :evil:

Uwielbiam czytać co robią Twoje koty :1luvu: No i o Karince :1luvu: (niestety?)

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Pon sie 01, 2011 16:11 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Dziś male święto....
POZWOLILI MI WZIASC MALA NA RECE I PRZEWINAC :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Poryczałam się oczywiście.... a Ona się uśmiechała :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
A jutro ma imieniny :D

joarkadia

Post » Pon sie 01, 2011 16:16 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

joarkadia pisze:Dziś male święto....
Poryczałam się oczywiście.... a Ona się uśmiechała :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Też zaglądam i czytam :)
Pozdrawiam :)
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Pon sie 01, 2011 22:13 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

joarkadia pisze:Dziś male święto....

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

juana

Post » Wto sie 02, 2011 7:17 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Kto wpakował się sam do torby, którą zabieram do szpitala? Kto zgadnie dostanie kota na DS!
Ryś lata z Chmurkiem po całym mieszkaniu, Ryś w towarzystwie foliowej torby za którą lata Chmurek. Garfild z Puszkiem w wózku, a ja w rozsypce z pakowaniem.....

joarkadia

Post » Czw sie 04, 2011 17:42 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Nikt chętny do odpowiedzi?!?!?!?!?!?! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Nikt nie chce Chmurka???? 8O 8O 8O
Dziś wróciłam ze szpitala. i ten mały potworek powitał mnie jak zbawcę, kotkę, bawiciela, karmiciela i nie wiem kogo jeszcze.... Jedzonko i picie miały (kumpel kupił i dał im puszkę Kitiketa :evil: :evil: :evil: ), kuwetkę zmienianą, ale brakowało im towarzystwa człowieka... Chmurek siedzi na mnie i mruczy :1luvu: :1luvu: Ryś obok niego lezy i łapą mnie przytrzymuje abym znów nie uciekła :mrgreen: :mrgreen: Puszek i Garfildosek leża na moich stopach przytulone do siebie.... Jak tu nie spieszyć się do takiego domu, gdzie jest się traktowanym jak chodzące bóstwo :wink: :wink: :wink: ? Kociaki zrezygnowały nawet z jedzenia, aby tylko być (i pilnować :ryk: ) koło mnie..... :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Czw sie 04, 2011 19:57 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Wspaniałe powitanie Ci przygotowały :)
dla nich jesteś najważniejsza :D
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw sie 04, 2011 20:13 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Tja, bóstwo :twisted: - automatyczny karmnik z funkcja grzania w nocy wrócił na miejsce :twisted:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Czw sie 04, 2011 22:06 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Głaskanie dostały gratis :twisted: :twisted: Chmurek cały czas przy mnie - próbował wejść do szafy jak wyjmowałam ręczniki.... :mrgreen:

joarkadia

Post » Pt sie 05, 2011 8:04 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Chmurek zrobił się mega miziasty i nakolankowy :roll:
Nie mogę się ruszyć nigdzie bez towarzystwa tego kota..... Nawet do wanny chce ze mną wejść, na co mu nie pozwalam i mam koncert w czasie kąpieli :mrgreen: Nawet teraz siedzi mi na ramieniu i pilnuje co piszę na jego temat :twisted: Moje kolczyki, długie, cieszą się jego sporym zainteresowaniem :lol: Kociak nauczył się od starszych kolegów ugniatania, podstawiania dupci i pyszczulka do głaskania i mruczenia jak całkiem spory traktor :1luvu:
Ogłoszenia poszły i być może...... :ok: :ok: :ok:

joarkadia

Post » Pt sie 05, 2011 8:43 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

No własnie- nikt nie chce takiego kociaka 8O 8O 8O
Nawet mój nie jest az tak nakolankowy :|
Bawić się i owszem- ze mną jak najbardziej. A jak wracam - kołami do góry i pokazuje jaki jest dłuuuuuuugi żeby go pomiziać po brzuszku :1luvu: :1luvu: :1luvu:

juana

[poprzednia][następna]