PcimOlki pisze:Siła persfazji w gigaziutach.![]()
jak zwał- tak zwał!

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
gdyż ma piękne małe
.....piękne małe
Agn pisze:Justyna, nawet jeśli doszło do zapłodnienia, to jest to tak wczesny etap ciąży, że nie powinno być żadnych trudności z zabiegiem. [BTW - kotka czasami musi być pokryta kilkukrotnie, by faktycznie doszło do zapłodnienia. Po jednorazowym nawianiu z domu, wcale nie musi być w ciąży. Ale jeśli będzie teraz wychodziła, to na pewno w końcu wróci zaciążona. Ruja u kotki kończy się wówczas, gdy dojdzie do zapłodnienia - stąd często u niesterylizowanych kotek niewychodzących tzw. ruja permanentna, bo nie dochodzi do zapłodnienia i organizm nie wie, kiedy przestać produkować odpowiednie hormony.]
Pogadaj z wetem [jak nie z tym, to z innym] i nalegaj, że nie potrzebujesz kolejnych kociąt i chcesz rozwiązać problem raz na zawsze.
justyna_56 pisze:ja nie wiem!!! weterynarz powiedział że nie może teraz jej wysterylizować bo być może jest już zapłodniona, więc ja myślałam że już nie ma odwrotu od ciąży chciałam ją zamknąć żeby koty nie miały dostępu ale on powiedział że już po ptakach!!! i zaproponował inne rozwiązanie które przedstawiłam wcześniej!!!
justyna_56 pisze:jutro sterylizacja mojej kotki, co mam zrobić przed zabiegiem żeby wszystko dobrze poszło?? zabieg ma o 17 czy może przed nim jeść?? prosze opiszcie mi co i jak i jeszcze co po zabiegu.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 201 gości