KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 31, 2011 15:36 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Po porannym dyżurze.
Na zdrowej
- Rudy coraz lepiej ale Ines nadal jest przeganiana przez Gremliny.
Na kwarantannie
- jakiś kot nasikał na bosky u góry (jakby na tę klatkę tam) i to w ten sposób, że nalało się do wszystkich bosków w jednym z rzędów, w tym do wody od Mańki :(
- poza tym koty zrobiły małą rozpierduchę w szafce pod zlewozmywakiem - wywaliły część płynów a także jakieś waciki pod nazwą wkłady laktacyjne. Wkłady poszły do koszta bo się ubrudziły i namokły. Trzeba tę szafkę lepiej zamykać/blokować bo przecież tam są róźne detergenty szkodliwe dla kotów,
- Cytrynek "po męsku" atakuje swoje małe koleżanki, co niekoniecznie im odpowiada ale jak Cytrynek poszedł spać to mała buraska chętnie się do niego przytuliła i też spała,
- zostawiłam na luzie Biedronka bo mi pitnął na górę do budki a poza tym nie ma chyba na tyle intestinala suchego by mógł stać luzem i być jedzony prze Longera, Smołę i 3 maluchy,
- skończyła się maść dla Biedronka - może wezmę go jutro do weta na kontrolę i przywiozę nową mąść, jeśli będzie trzeba,
- złamała mi się brązowa łopatka :(

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Nie lip 31, 2011 17:36 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

To my wtorek rano poprosimy :D Mam nadzieję, że peleton nas przepuści. W końcu to sprawa wielkiej wagi :D
Powodzenia dla Nadii :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Nie lip 31, 2011 19:00 Re: forum

Dorota Wojciechowska pisze:Dzieki Marzena za poniedzialek :ok: A dlaczego na 5 dni przestajesz karmic 8O

Od poniedziałku mam zmianę na 7 rano - brak możliwości podrzucenia do Almavetu na dzień, a w pracy też nie mogę go przetrzymać bo siedzę otoczona managementem :roll: Więc do piątku przejmują go Ewa z Piotrem - dziś go odebrali :D A Ewa chyba już teraz zaczęła liczyć czas do oddania :wink: Bo Maleństwo jest cudne, ale budzenie na karmienie co 3-4 h w nocy, co ok. 2-3h w dzień, odsiusiwanie i sprzątanie kupek jak poleci, to nie jest to, co tygrysy lubią najbardziej :lol: Bo kangurowanie na własnej piersi jest ok, ale ileż można :roll: Więc jutro na KCh z pracy sobie luzem pojadę :D korzystając z wolności :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie lip 31, 2011 19:35 Re: forum

Alienor pisze:
Dorota Wojciechowska pisze:Dzieki Marzena za poniedzialek :ok: A dlaczego na 5 dni przestajesz karmic 8O

Od poniedziałku mam zmianę na 7 rano - brak możliwości podrzucenia do Almavetu na dzień, a w pracy też nie mogę go przetrzymać bo siedzę otoczona managementem :roll: Więc do piątku przejmują go Ewa z Piotrem - dziś go odebrali :D A Ewa chyba już teraz zaczęła liczyć czas do oddania :wink: Bo Maleństwo jest cudne, ale budzenie na karmienie co 3-4 h w nocy, co ok. 2-3h w dzień, odsiusiwanie i sprzątanie kupek jak poleci, to nie jest to, co tygrysy lubią najbardziej :lol: Bo kangurowanie na własnej piersi jest ok, ale ileż można :roll: Więc jutro na KCh z pracy sobie luzem pojadę :D korzystając z wolności :wink:

Piotrek twierdzi ze bedzie wstawal w nocy ale jego nawet armaty nie obudza
wiec wiem kto wstanie

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie lip 31, 2011 19:42 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Dla zainteresowanych o Miodku.
Wiec Miodek w miare dobrze, w miare bo nie calkiem dobrze.
Je to swoje dietetyczne w malenkich ilosciach wiec do przybrania cialka mu daleko.
Kupki robi srednie tzn ani calkiem dobre ani calkiem zle./papkowate/
Duzo spi zreszta jak kazdy kot. Ale w zachowaniu nie jest to ten Miodek ktory byl wczesniej, jest taki wycofany, owszem chodzi sobie troche po mieszkaniu ale omija wszystkich nie ma ochoty do zabawy ani zaczepki od razu osyka.
Moze z czasem dojdzie do siebie oby.
Siersc ma dalej taka jakby tlustawa.
Jutro zadzwonie do Almawetu i zapytam czy w zwiazku z ta kupka dostanie to lekarstro ktore wczesniej bral.
Wazne jest to ze ma apetyt, nie wymiotuje i kupki nie sa tragiczne czyli biegunki, uwazam to juz za jakis sukces.
A tak wogole to jest kochanym kotkiem, slodkim mruczydelkiem.
Wydaje ze to kotek nieadopcyjny, poniewaz z tego co wiem to ta choroba nie mija calkowicie, dieta i specjalna troska.
Ale cuda sie zdarzaja.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Nie lip 31, 2011 20:41 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Naniosłam zmiany :D dziękuję i czekam na jeszcze :lol:

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 01.08.-07.08.2011
01.08. pon. rano Beata wie. Alienor
02.08. wt. rano Asia wie. Cookie
03.08. śr. rano Beata wie. Mara
04.08. czw.rano brak wie. Cookie
05.08. piat rano Beata wie. brak
06.08. sob. rano brak wie. brak
07.08. niedz. rano brak wie. Dorota
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Nie lip 31, 2011 20:56 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Super wieści o Miodku :ok: Pomimo że to narazie nie nasz Miodek to i tak dzielnie sobie daje radę pod czułą opieką.
A ja dzisiaj na dyżurze miałam miłą niespodziankę.
Z darami przyjechali Marta i Arek.
Fajni młodzi ludzie też pozytywnie zakręceni kocio, pomimo że Arek ma alergie, czy tez astmę kocią, nie przeszkadza im to mieć kotka w domu (niestety kociego egoistę jedynaka).
Liczę ze niebawem Marta odezwie się na foru.
Przywieźli deficytowe jedzonko Kitten 36 i parę puszek dla maluchów i dorosłych.
Wielkie wielkie dzięki :1luvu:
Pozwiedzali , pomyziali i Arek się ewakuował bo za gęste :kotek: powietrze dla niego :mrgreen:
Marta natomiast została i dzielnie pomogła obrobić zdrową część i solidnie wybawić się z kociakami.
I tak na zdrowej:
- rudy nawet juz schodzi na dół ale oczy ma nadal takie wystraszone.
Wszystkie kociaki dzisiaj zajadały się kurczakiem.
Co do zachowań kocich to niestety są trochę walki.
Ogolnie Inez jest baaardzo jakaś nerwowa i warcząca i niestety Nela też jest agresywna czasami, przegania Inez i Gremliny a szczególnie jak są w pobliżu ludzie- to ona jest niesamowicie zaborcza i zazdrosna i wszystkich goni i krzyczy.
Myślę że chyba teraz są jakieś roszady kto ważniejszy- jak Nadia odeszła.
Pędzel natomiast mnie zastanawia bo jakiś taki spokojny się zrobił, interwniuje tylko jak jest jakaś walka i lubi się wykładać na podłodze lub w przedsionku.
A Zuzia coś dzisiaj kichała :?
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Nie lip 31, 2011 21:30 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Zezarło m relację co do zdrowej :mrgreen:
Więc tylko troszkę napiszę.
Maluchy ok.
Co do zasikania z góry to wczoraj na saej górze na klatce drucianej siedziała mała burania.
To może ona tam się chowa jak za bardzo dopali jej mały :mrgreen: udasek.
Koty maja apetyt.
Martwi mnie jednak Fredka.
Pomimo apetytu robi coś mało kup.
W piatek wieczorem nie było, w sobotę rano nie było.
Wieczorem Asia mówiła że była nieduża i papkowata.
Nie wiem jak dziśiaj rano, ale wieczorem znowu nie było.
Dałam jej 2 ml parafinki.
Przyszykowałam w strzykawce, ale spróbowałam do jedzenia mokrego i zjadła bez problemu.
Tak że proszę obserwujcie.
Wypuściłam Longera - duże dziecko :ryk: , a zabunkrowałam Biedronka - był bardzo nieszczęsliwy.
Koniecznie jutro zrobić zmianę i zmienić jedzenie dla maluszków.
Miski schowałam do szafki pod radiem.
JEST BARDZO MAŁO SUCHEGO DLA LONGERA I KLIMKA!!!!

a I MALY RUDY TEZ MA BRUDNE USZKA = DZISIAJ TROSZKĘ WYCZYŚCIŁAM I DAŁAM oRI....
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon sie 01, 2011 6:39 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

:ok: :ok: za Miodka, niech się ma jak najlepiej :ok: :ok:
I za zdrowie oraz znalezienie domków dla reszty naszych kotów :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon sie 01, 2011 7:29 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Dorota Fredka robi normalne kupy :!: ale ja po tym jak zjadła i się zalatwiła jeszcze jej raz posprzątałam - zawsze staram się jak najwięcej kotów zostawić z czystą kuwetą, nawet jeżeli u jakiegoś muszę sprzątać 3x. Biedronek za to miał wczoraj dość luźną i śmierdzącą kupę :(

Mara S

Post » Pon sie 01, 2011 7:52 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Mara S pisze:Dorota Fredka robi normalne kupy :!: ale ja po tym jak zjadła i się zalatwiła jeszcze jej raz posprzątałam - zawsze staram się jak najwięcej kotów zostawić z czystą kuwetą, nawet jeżeli u jakiegoś muszę sprzątać 3x. Biedronek za to miał wczoraj dość luźną i śmierdzącą kupę :(

To ok. Ja akurat miałam dyżur po dyżurze i nie było nic i to mnie trochę zaniepokoiła.
Bo apetyt ma i wcina a kupy nie było, nie tak jak u innych kotów po 2 w niedługim czasie.

Mara może uda ci się zachaczyć o weta i kupić płyn do czyszczenia uszków bo juz nic nie ma.
jak co to pieniazki sobie odbierz ze skarbonki
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon sie 01, 2011 7:55 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

dziś jest wizyta domu dla rudego mam nadzieje ze bedzie ok i transporcik szybko sie znajdzie
moze pobyt w chatce troche go przekona do innych kotow :roll:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon sie 01, 2011 8:04 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Dorota Wojciechowska pisze:
Mara S pisze:Dorota Fredka robi normalne kupy :!: ale ja po tym jak zjadła i się zalatwiła jeszcze jej raz posprzątałam - zawsze staram się jak najwięcej kotów zostawić z czystą kuwetą, nawet jeżeli u jakiegoś muszę sprzątać 3x. Biedronek za to miał wczoraj dość luźną i śmierdzącą kupę :(

To ok. Ja akurat miałam dyżur po dyżurze i nie było nic i to mnie trochę zaniepokoiła.
Bo apetyt ma i wcina a kupy nie było, nie tak jak u innych kotów po 2 w niedługim czasie.

Mara może uda ci się zachaczyć o weta i kupić płyn do czyszczenia uszków bo juz nic nie ma.
jak co to pieniazki sobie odbierz ze skarbonki

No Fredka też chyba 2x zrobiła :) . Pojadę z Biedronkiem na kontrolę to mogę spróbować kupić w Almavecie ale obojętne jaki?

Mara S

Post » Pon sie 01, 2011 8:26 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

Mara S pisze:Pojadę z Biedronkiem na kontrolę to mogę spróbować kupić w Almavecie ale obojętne jaki?

No ja nie wiem jak się nazywa ale taki rózowy jest.
I jak do czyszczenia uszków to wet zawsze od razu ten dawał.
MartynaP pisze:dziś jest wizyta domu dla rudego mam nadzieje ze bedzie ok i transporcik szybko sie znajdzie

Oj to fajnie bo rudy na maksa przestraszony, a taki myziak z niego jak się przełamie.
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pon sie 01, 2011 8:43 Re: KOCIA CHATKA nieustannie kociaki szukają DS i DT

mogę kupić suche dla Longera i Klimka tylko moze się ktoś dorzuci bo płacę zawsze sama :oops: 1 kg kosztuje 15 zł, przepraszam, że sie upominam ale jeszcze mamy wydatki w związku ze schroniskiem :roll:

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

[poprzednia][następna]