16letnia Kizia Mizia... do zobaczenia Kiziu za TM.....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 28, 2011 22:51 Re: Kizia Mizia PILNIE szuka nowego domu! Od 1.08 - schron!!!!

A ja szukam, szukam, szukam domku dla Kiziuni!!!
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Pt lip 29, 2011 6:44 Re: Kizia Mizia PILNIE szuka nowego domu! Od 1.08 - schron!!!!

witam, zajrzałam tylko na krótko, ale z własnego doświadczenia z taką tylko może wiedzą - sama jestem alergikiem i astmatykiem, mam syna który również od urodzenia był alergikiem, pokarmowym, skórnym i z cieżką astmą; zawsze u nas w domu były psy i koty; z niektórymi syn się wychował bez mała, maja bowiem 17, 16 lat i mniej lat (mówię o kotach); i nigdy alergolog czy pulmonolog nie powiedział nam, że mamy pozbyć się zwierząt, bo to jest tylko jeden z elementów który uczula, mieliśmy zachować tylko szczególna ostrożność w kontakcie ze zwierzętami np. żeby nie spali razem - pozbyłam się zasłon, firan, dywanów, puchatych koców i innych rzeczy; powymieniałam wszystko na antyalergiczne; syn był uczulony na pyłki traw i niektórych drzew a przecież na dwór z nim wychodziłam - wszędzie chodziliśmy z aparatami do oddychania; wszędzie gdziekolwiek ktoś się nie ruszy a jest alergikiem styka się z czynnikami które go alergizują; na pocieszenie powiem, że syn przebywając z kotami sam się odczulił, dalej jest na wiele rzeczy uczulony poza kotami, natomiast mam kota astmatyka. To co napisałam nie jest radą ale opisaniem ciężkich lat walki z cieżka alergią i astmą,
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Pt lip 29, 2011 7:36 Re: Kizia Mizia PILNIE szuka nowego domu! Od 1.08 - schron!!!!

Catnaperka pisze:Już zmieniłam tytuł wątku. Szkoda, że nikt mi nie napisał wcześniej bo nic nie wiedziałam o sytuacji :(
Aniu bardzo mi przykro :( Zrobimy wszystko, żeby kociaki nie trafiły do schronu! Do kiedy dajesz im "czas"? Do 1?

Prośba.
Dopisz jeszcze wiek kotki w temacie.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt lip 29, 2011 7:59 Re: Kizia Mizia PILNIE szuka nowego domu! Od 1.08 - schron!!!!

Żal mi i Ani, i Kizi. Kciuki za obie :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek Klara, Tosia i Pingwin fotostory--->zapraszamy :)
Maciuniu ['] Pompuś [']

olusiak81

Od: Śro sie 15, 2007 18:14

Post » Pt lip 29, 2011 9:24 Re: Kizia Mizia PILNIE szuka nowego domu! Od 1.08 - schron!!!!

Na górę koteczko!
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Pt lip 29, 2011 9:29 Re: Kizia Mizia PILNIE szuka nowego domu! Od 1.08 - schron!!!!

Nie mam pomysłu, ani rady. Rozumiem tą ciężką sytuację.
Domek dla Kizi musi się znaleźć (obawiam się, że w jej wieku schron to już wyrok...)
więc niech ten wątek bedzie ciagle na górze. Podnosimy :ok: :ok: :ok:

Kizia, Ania - trzymajcie się! Musi się udać!!!
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt lip 29, 2011 10:01 Re: Kizia Mizia PILNIE szuka nowego domu! Od 1.08 - schron!!!!

Catnaperka pisze:Aniu a tak mi się kojarzy, że kiedyś (jak jeszcze Maja nie przyszła na świat) robiłaś jakieś testy, żeby sprawdzić czy Mała nie będzie uczulona i że wyszło, że nie. Jak coś pokręciłam to przepraszam ale w takim razie takie testy nie były wiarygodne?

Aniu napisałaś wcześniej, że kociaki sikają, że jedno poprawia po drugim itp. Tylko, że one na pewno nie robią tego specjalnie. One po prostu czują napiętą sytuację w domu, wasze zdenerwowanie. Poza tym dla nich pojawienie się Mai to też zburzenie ich świata, w ten sposób to odreagowują.
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pt lip 29, 2011 10:07 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

biedna staruszka, podrzucę choć ..
sama jestem alergikiem, rozumiem Anię
ale kotów żal
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt lip 29, 2011 16:02 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

mamaGiny pisze:biedna staruszka, podrzucę choć ..
sama jestem alergikiem, rozumiem Anię
ale kotów żal

Kotów żal. :(

Dzieciątka Ani jeszcze bardziej. :cry:
Wyobrażam sobie jak ciężko jest patrzeć na duszące się dziecko. Tym bardziej, że to taka kruszynka.
O ile dobrze pamiętam urodziła się w kwietniu.
Obrazek

Mulesia

Post » Pt lip 29, 2011 16:09 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

moja córka pierwszy atak miala w wieku 4 miesiecy - uczucia kiedy jechałam z nią karetką do szpitala nie zapomnę nigdy, a dziś ma juz 21 lat..
mam wieloletnie doświadczenie w walce z alergia i po tylu latach to teraz ja nią z reguły rządzę nie ona mną,ale do tego trzeba niestety wielu lat zmagań i obserwacji
nie twierdzę, że ważniejsze są koty, po prostu mi żal - wszystkich
gdybym miała dom i kieszeń z gumy,, ale nie mam niestety
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Pt lip 29, 2011 16:38 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

Aniu, jak sytuacja z małą i kotami?
Ja też myślę, że zaczęły brudzić, bo czują Twój niepokój i nerwy. Dziecku też to nie pomaga, choć rozumiem, jak trudno jest Ci zachować w takiej sytuacji spokój.

Widziałam w jakims programie, że niektórzy alergicy montują w domach filtry powietrza, które łagodzą napady, nawet, gdy w domu są zwierzęta. To był program amerykański, ale może u nas też coś takiego można zamontować bez olbrzymich kosztów?

Poza tym, jak już ktoś tutaj napisał: wszystkie środki czystości: proszek do prania, do czyszenia, do naczyń oraz kosmetyki Maleńkiej powinny być anty-alergiczne, a najlepiej jednocześnie ekologiczne i dla alergików. To wszystko może się u Maji sumować. No i jedzenie - też jak najbardziej naturalne.
Bardzo, bardzo Ci życzę, żeby ten koszmar minął.

Alex405

Od: Pt lip 10, 2009 17:50

Post » Pt lip 29, 2011 21:41 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

Koty pilnie szukają domu :!:

16 letnia kicia naprawdę nie poradzi sobie w schronie.
Drugiej kotki też żal.

A zostać nie mogą.
Obrazek

Mulesia

Post » Pt lip 29, 2011 22:23 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

Mój dom zakocony i zapsiony...
:1luvu:
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Sob lip 30, 2011 7:50 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

Miuti pisze:Mój dom zakocony i zapsiony...
:1luvu:

Pamiętam Twoją propozycję :1luvu:
Jednak Kizia boi się psów. :(

Może dzisiaj ktoś zajrzy i pomoże.

16 -letniej Kizi grozi schron.
Drugiej kotce Ani również.
Obrazek

Mulesia

Post » Sob lip 30, 2011 14:02 Re: 16letnia Kizia Mizia PILNIE szuka domu! Od 1.08 - schron!!!!

Za domek dla Kiziuni :ok: Przecież musi się znaleźć :!: Ona nie przeżyje schroniska :cry:

kolusia

Od: Czw kwi 14, 2011 19:47

[poprzednia][następna]