Pojechaliśmy z kotami na wycieczkę

Tym razem do rodziców tżta. Czasem bywamy tu z rurką, której bardzo się tu podoba (duży dom, a szczególnie fajne są schody ^^ ), ale która jest tu bardzo niemile widziana przez... rezydentkę rzecz jasna

Rezydentka zwie się myszą, jest kotką bodajże 12letnią i jak przyjeżdża rurka to wyje (to naprawdę przeraźliwy dźwięk!).
Mielismy oczywiście nadzieję, że na maluszka zareaguje inaczej, ale skąd! Małe kocię natomiast próbowało ją atakować- tj biegło w jej kierunku radośnie kilka razy, ale wycofywało się ze względu na wzmagające się wraz ze zmniejszaniem odległości między kotami wycie.
Oto mysza:

Piękna kicia, bardzo podobna do rurki- trudno powiedzieć , który kot się zbliża do człowieka póki się nie zbliży wystarczająco

I śmiem zaryzykować twierdzenie, że to ona ma "najjedwabistsze" futro jakie miziałam

Mikruśny ma genialne, mięciuteńkie, kocięce futerko, ale ona ma jeszcze lepsze ! Stwierdziliśmy, że musi to wynikać z tego, że mysza jest wychodząca - poza kocią karmą wcina myszy i zażywa dużo ruchu na powietrzu. Kce, żeby rurka też miała takie futerko!
Rurek nie przejmuje się specjalnie obecnością myszy (dopóki jest przynajmniej w odległości metra, bo poniżej zaczynają się syki):

Rurek alpinista (wspięła się po ścianie, a potem nie potrafiła zejsć sama

):

Mikrusia pojechalismy dzisiaj wreszcie zaszczepić

Po drodze zatrzymalismy się koło sklepu, więc tż poszedł, a ja zostałam z małym w samochodzie- eksplorował obszar za kierownicą, a jako, że padało atakował od spodu krople padające na przednią szybę
Ptrzytrzymywałam kocię do szczepienia- miauknęło żałośnie podczas zastrzyku, a jak tylko zwolniłam uścisk bezczelnie mnie dziabnęło!
Po tych traumatycznych przeżyciach kot relaksował się na ramieniu tżta:
czy to zdjęcia wam czegoś nie przypomina? 

Do poszukiwań domku dla mikrokota włączyła się rodzina

Mama tżta obdzwania znajomych (a Piotrek mnie straszył, że będzie b niezadowolona jak przyjedziemy z dwoma kotami

). Zrobiłam też maleństwu kilka ogłoszeń, poniższe z gumtree można polubiać i udostępniać na fb
http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-Mikrus-szuka-domku-W0QQAdIdZ299237984