Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 25, 2011 21:57 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

:piwa: :piwa: :piwa: za nowe domki kotek
i :cry: :cry: :cry: za to, że ich już tutaj nie ma...

juana

Od: Śro cze 15, 2011 7:19

Post » Wto lip 26, 2011 17:53 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Został Chmurek jeszcze :mrgreen: Wlasnie koty odwalają numer....
W kółeczku siedzą moi rezydenci - Puszek Ryś i Garfildosek, a w środku siedzi Chmurek. Rezydenci zgodnie wylizują swoje futerka wyginając się na wszystkie możliwe sposoby :roll: Chmurek siedzący w środku rozgląda się na wszystkie koty dorosłe i próbuje je naśladować :mrgreen: łepek kręci się mu we wszystkie sposoby, łapki sie rozjeżdżają i nie wszędzie sięga, ale wytrwale próbuje..... właśnie się przewrócił w swoim zapale naśladownictwa dorosłego kota :ryk:
Brak Chmurki Chmurek zauważył wczoraj wieczorem..... chodził i szukał jej :cry: Szkoda, że nie udało się ich wyadaptować razem, ale mówi się trudno :evil: Teraz będzie szukanie domku dla Chmurka :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Wto lip 26, 2011 20:10 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Chmurek odkrył nowe miejsce do spania i miziania się...... ciepły laptop :mrgreen: Jak widzi tylko, że kładę laptopa na kolanach zsuwa mi z ulubionego miejsca do spania, czyli mojego ramienia i pleców i układa się na ciepłym laptopie..... albo zaczyna ganiać włąsny ogonek :mrgreen: i dziwi się, że nie może go oderwać od ciała :ryk: Mruczy przy tym rozkosznie :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Brak mu siostrzyczki, to widać.... szuka jej po całym mieszkaniu, zaczepia reszte kotów albo poluje na moje nogi, ręce albo cokolwiek :twisted:
Ryś ułożył swoją fałdkę koło siebie i pochrapuje. Garfildosek i Puszek siedzą na oknie i polują na spadający deszcz, ale bez większych rezultatów na szczęscie.... Chciałam napisać o Protce i zaczełam rozglądać się za nią, ale przypomniało mi się, że jej już nie ma w naszym domku :oops: skleroza nie boli :ryk:
Chmurka po pierwszych momentach chowania się w nowym domu teraz wzieła wszystkich pod pazur i rządzi wszystkimi i wszystkim. gania za myszkami, bawi się i mruczy jak traktor, daje brzuszek do głąskania. CZekam na zdjęcia :mrgreen:

joarkadia

Post » Wto lip 26, 2011 22:49 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

:ok: :ok: :flowerkitty: :ok: :ok:

juana

Post » Śro lip 27, 2011 22:29 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Rys mnie pogryzł..... mocno!
Skutkiem ataku Rysia są obie ręce zabandażowane i dwa antybiotyki..... i zakaz podawania mleka Karinie :cry: :evil: :cry: :evil: :cry: :evil:
Nie wiem co mu odbiło - nagle rzucił się na mnie.... Siedział mi pod nogami i nagle zatopił kiełki w mojej ręce. Ręce spuchły od razu jak balony (mialam trudności w zginaniu palców i ubraniu się 8O ). Lekarz skonsultował się z Karową i zakazał podawania mleka mojego małej..... a ja od razu w ryk. Ryś za karę siedzi w łązience i wcale nie mam zamiaru go wypuszczać. Zła jestem na niego jak diabli :!: :!: :!: :!:
Na widok szalejącego i kąsającego Rysia reszta kotów zwiała... Puszek wskoczył na szafę, Garfild schował się w szafce pod zlewem, a Chmurek wlazł do szafy.... wyszli dopiero jak zamknęłam tornado w łazience

joarkadia

Post » Śro lip 27, 2011 22:33 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

cholera, trzymaj się!
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Czw lip 28, 2011 8:20 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Muszę jakoś....... cboć płakać się chce,,,

joarkadia

Post » Czw lip 28, 2011 14:28 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

8O 8O 8O
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

juana

Post » Czw lip 28, 2011 20:10 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Ryś grzeczny jak aniołek juz, choć ja nadal trochę zła na niego.....
Garfildosek zadowolony w końcu, bo m.ógł się położyć na mnie w końcu na klatce piersiowej i nie został przegoniony a wręcz przeciwnie, bo ugłaskany, wykochany... a on mnie ugnieść i wyślinić bezkarnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Kot zachwycony, choć pomruczał sobie na Chmurka który władował się przed niego i leżął na mojej szyi i mruczał :ryk: Puszek też spał ze mną i miałam ciepło gratis :twisted: W nocy Ryś próbował wejść do łóżka, ale za karę nie wpuściłam go..... nie wpraszał się za bardzo i spał na podłodze :?
chmurek zaliczył dziś spacer w szelkach - yzn. na rękach :mrgreen: do weta. Z noskiem i grzybkiem. Wróciliśmy z oboma rzeczami niestety :evil: :evil: :evil: Jutro idziemy na szczepionkę przeciwgrzybiczą, bo nie ma zbyt dużego efektu leczenia..... Chmurek szelkami niezachwycony, noszeniem na rękach owszem, boi się hałąsów i wciska się w rękaw i pod pachę, ale ogólnie podróż przebiegła spokojnie :wink: Wszędzie budził zachwyt i jedna para wzieła ode mnie numer telefonu i adres meilowy, bo może..... :ok: :ok: :ok:

Karina dzisiaj całą moją wizytę spała.... ale najpierw chwyciła mnie za palec :mrgreen: i z tym placem w objęciach spała :1luvu: :1luvu: :1luvu:

joarkadia

Post » Pt lip 29, 2011 8:34 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Chmurek nauczył się ugniatać mnie :mrgreen: slinienie sobie darował na szczęście :twisted: przy okazji wczoraj wieczorek uczył się ratownictwa medycznego - znowu niedocukrzenie, ostro było......
Teraz Chmurek leży sobie i śpiocha za moimi plecami, mam ciepło :lol: Garfildosek z Puszkiem siedzą na oknie i liczą przelatujące gołębie i przechodzących ludzi.... czasami któryś drapnie w okno i piśnie z oburzeniem albo rozbawieniem. Ryś, spokojny, fałdkowy jak zwykle :twisted: wyleguje się obok Chmurka i obejmuje go łapą. Mały ginie pod tą łapą, ale jakimś cudem jest im tak wygodnie :1luvu:

joarkadia

Post » Pt lip 29, 2011 14:35 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

A to my poprosimy foteczkę takiej scenki :mrgreen:
Jak Karinka? Mleko juz można nosić?

juana

Post » Pt lip 29, 2011 20:13 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Wręcz przeciwnie - zakaz obowiązuje cały czas.... a we wtorek do szpitala idę i prawdopodobnie już dostanę tabletki na zatrzymanie laktacji :evil: :cry:
Karinka odwaliła dziś numer..... dupcia do góry i na ugniętych nóżkach zmieniła pozycję z pionowej na poziomą w łóżeczku w inkubatorze.... ja w strachu, a położne, że to u niej norma..... :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Chmurek dziś padł kocim trupem po szczepieniu przeciwgrzybicznemu...... nawet nie reaguje na głaskanie, tylko śpi, śpi i śpi.....

joarkadia

Post » Pt lip 29, 2011 20:16 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Szkoda mleczka :( ale dobrze, że Karinka ruchliwa :lol: Chmurek pielęgniarz :twisted: cieszę się, że Rysi już spokojny :mrgreen:

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt lip 29, 2011 20:19 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Ryś spokojny, ale nie kuwetkowaty...... omija i załątwia się w korytarzu na swierzo wypranym dywaniku :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
A kuwetka świerzo zmieniona :twisted:

joarkadia

Post » Nie lip 31, 2011 6:27 Re: Rudy dom, Chmurek na tymczasie, Protka i Chmurka w DS!

Spanie z czterema kotami na sobie powinno być łatwiejsze niż spanie z sześćioma, ale jakoś czuję się dzisiaj z deka połamana.... i nie wiem czemi :roll: Puszek i Ryś spali na wysokości moich kolan, tylko po przeciwnych stronach..... Garfildosek na wysokości mojego brzucha, a Chmurek latał prawie całą noc śpiąc tak aby być jak najbliżśej mojej twarzy :twisted: tylko przeekręcał się za mną i z lekkim oburzeniem, że przerywam mu sen i zmuszam do przekręcania.... miałam ciekawą noc 8)
Po zjedzeniu śniadanka kociaki wróciły do drzemkowania.... chyba pogoda im nie pasuje. Mi zresztą też :evil: podobnie jak malowanie przedpokoju 8O Całe szczęśćie, że nie ja maluje, bo bym nawet na drabinę nie weszła i przedpokoj fajnie wyglądałby - sufit i góra we wściekjle różowym kolorze, a dół w cytrynowo pistacjowym :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Chmurek korzysta z tego że siedzę i wpasował się na mójh kark i tam zaległ. śpiocha smnacznie :mrgreen: Nosek przemywamy kilka razy dziennie, ale grzybekj uparty ponad miare (tak jak moja Karinka w przekręcaniu się na boki :mrgreen: :mrgreen: ) i nie chce uciec od kota :evil: Walczymy dalej uparcie... :ok:
Garfildosek śpi z Puszkiem w wózku, w towarzystwie jeszcze zabawek małej - talerza, łyzki i widelca plastikowego..... ile czasu minie zanim Karina zacznie się tym bawić??? ale koty muszą sprawdzić przydatność tego czegoś co im się wbija w ciałka przeszkadzając wyciągnąć się wygodnie w łóżku wóżkowym :mrgreen:
Ryś, spokojny i fałdkowy lezy koło mnie i zadziera główkę do góry, aby próbować obudzić wylegującego sie na mnie Chmurka. Piszczy i miauczy, a maluch spi jak zabity..... Ryś westchnął ciężko, położył lapę na moim udzie i tak siedzimy - ja z laptopem w powietrZu, wygięty aby Chmurek nie spadł i z Rysiem - właścicielem moim objawiającym swój stan posiadania :mrgreen: :mrgreen:
Mam istny CYRK w domu..... :piwa:

joarkadia

[poprzednia][następna]