ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. KotkiWysterylizowane

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 07, 2011 14:53 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. SPOTKANIE 08.05.?

Halo, może ktoś jeszcze jest chętny się spotkać :?:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Sob maja 07, 2011 15:22 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. SPOTKANIE 08.05.?

Ja :( :(

Zazdroszczę Wam,tych spotkań :ok: :1luvu:
Obrazek

renatab

Od: Pt paź 08, 2010 19:58

Post » Sob maja 07, 2011 17:34 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. SPOTKANIE 08.05.?

Pewnie, reflektuję. :kotek:

golla

Od: Wto sty 13, 2009 20:56

Post » Sob maja 07, 2011 17:37 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. SPOTKANIE 08.05.?

justyna p pisze:Ja jestem w Niemczech na przyjeciu siostrzenicy..

A gdzie jesteś dokładniej, bo moja siostra mieszka w Niemczech, zresztą moja mama teraz u niej jest na kilka dni.

golla

Post » Nie maja 08, 2011 9:27 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. SPOTKANIE 08.05.?

Przepraszam Was, ale muszę odwołać dzisiejsze spotkanie. Dzisiaj są imieniny Stanisława a mój dziadek to Stanisław, więc muszę do niego wpaść z jakimś winkiem na pogaduchy.
:kotek:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Nie maja 08, 2011 11:53 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. KotkiWysterylizowane

A w zasadzie mi też na rękę, bo się nie wyrobię na jutro, więc do zobaczenia za jakiś czas. Wszystkiego Najlepszego dla dziadka, niech żyje 100 lat i dłużej, no i życzenia dla Pana Stanisława od PearlRain. :piwa: :piwa: :piwa:

golla

Post » Śro maja 18, 2011 8:39 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. KotkiWysterylizowane

Co u Was, dziewczyny? Próbujemy jeszcze raz się spotkać? :twisted:

Może jutro popołudniu?
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Czw lip 28, 2011 9:36 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. KotkiWysterylizowane

Witam po dłuższej nieobecności.
Co u Was słychać?
U mnie się trochę działo w życiu rodzinnym zarówno w tym "ludzkim" jak i "kocim". Od dłuższego czasu nie mogę pozbyć się u moich kotów tasiemca. Teraz są po zastrzykach z Anipracitu i właśnie czekam obserwując kocie tyłki czy się to świństwo znowu nie pojawi. Jakby tego było mało, skądś się u mnie wzięły pchły i po akcji pryskania Fiprexem pchły nie tylko zaczęły martwe spadać z kotów, ale też pełno ich znalazłam na kocach, narzutach i podłogach. Tak więc od kilku dni wszystko piorę i ciągle zasuwam ze szmatą.

W połowie lipca byliśmy z TŻem na wakacjach nad morzem. Koty zostały pod opieką mojej mamy i babci. Wszystko miały zapewnione, no ale nie ma to jak mamusia, czyli ja. Kiedy wróciłam musiałam im poświęcić całą swoją uwagę i dobrze, że miałam jeszcze wolne i mogłam z nimi siedzieć w domu. Nawet jak wyszłam tylko wyrzucić śmieci to witali mnie stęsknieni jakby mnie nie było parę godzin przynajmniej. Nieznośni byli, zwłaszcza Maniek i Zosia. Darli mordy dopominając się o uwagę i głaskanie. Gdy zamykałam się w łazience to Maniek już sterczał pod drzwiami i zaglądał do mnie przez dolne okienko, które TŻ zrobił dla kotów do wchodzenia przez nie. Jednak największy popis dał następnego dnia po naszym powrocie.
Słyszałyście, żeby kocur, wykastrowany, obznaczył moczem swojego właściciela? Ja o tym nie słyszałam, ale miałam okazję poczuć to na własnej nodze. Siedziałam na balkonie kiedy nagle Maniek przybiegł do mnie w podskokach, zafalował ogonem raz w jedną raz w drugą stronę i siknął wprost na moją kończynę po czym uciekł w takich samych podskokach w jakich się pojawił. Następnie, zadowolony, położył się na podłodze w kuchni.
Nie mogłam wyjść ze zdumienia co ten mój wredny kocur wyprawia. :twisted:

W niedzielę byłam u cmentarnych kotek. Były wszystkie 3, zdrowe są, nowych kotów nie przybyło, ale sądziłam, że trochę masy nabiorą po zabiegach. Były dość głodne, w miskach miały zupełnie pusto. Może rzadziej są karmione? Nie wiem, mogłyby być trochę grubsze.

Napiszcie co o u Was.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Czw lip 28, 2011 10:09 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. KotkiWysterylizowane

Maniek 8O Pewnie siknął, bo wywąchał jakieś nieswoje zapachy i teraz, po siknięciu, wszystko wróciło do normy :mrgreen: Jesteś znowu jego
Sprawne Łapy Fizjoterapia Zwierząt http://sprawnelapy.pl/
Fundacja KOT http://fundacjakot.pl/

justyna p

Od: Pon paź 18, 2010 19:45

Post » Czw lip 28, 2011 11:00 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. KotkiWysterylizowane

Tak, jestem jego. Terroryzował mnie ponad tydzień, chodził za mną wszędzie, nie spuszczał mnie z oka, teraz się trochę uspokoił. Udobruchałam go gotowanymi regularnie udkami kurczaka i pastą odkłaczającą, którą bardzo lubi.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Czw lip 28, 2011 11:07 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. KotkiWysterylizowane

Widzisz jak on kocha? :1luvu: :1luvu:

justyna p

Post » Czw lip 28, 2011 11:11 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. KotkiWysterylizowane

justyna p pisze:Widzisz jak on kocha? :1luvu: :1luvu:

No kocha, kocha. Jest bardzo mądry, zawsze czuje, że wyjeżdżam, ale też mam wrażenie, że wie, że wrócę, że jadę tylko na krótki czas. Czego nie można powiedzieć o Zosi, która zaraz popada w depresję, przestaje jeść i tylko śpi.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Czw lip 28, 2011 11:15 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. KotkiWysterylizowane

No bo kto to słyszał robić sobie wakacje i wyjazdy ...trzeba w domu siedzieć i już :lol: :mrgreen:
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Czw lip 28, 2011 11:32 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. KotkiWysterylizowane

becia_73 pisze:No bo kto to słyszał robić sobie wakacje i wyjazdy ...trzeba w domu siedzieć i już :lol: :mrgreen:

Tak, i jeszcze do pracy nie chodzić, żeby od rana siedzieć z koteckami i tyłki im podcierać. :twisted:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Czw lip 28, 2011 11:42 Re: ToruńKotyCmentarne. MaciekPiotrekWDomu. KotkiWysterylizowane

Taaaak!! :ryk: :ryk: :ryk:

justyna p

[poprzednia][następna]