Potrzebne domy dla 3 kotów GDAŃSK Bajka Plamka Gapusia w DS

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon lip 25, 2011 8:11 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Dziękujemy za rekomendacje :D A tu wątek Staśka, mam nadzieję biamila, że sie nie pogniewasz :lol: viewtopic.php?f=13&t=130770

dorotka75

Od: Śro lip 06, 2011 16:04

Post » Pon lip 25, 2011 9:13 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

absolutnie :D
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Wto lip 26, 2011 7:23 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

I na górę :D

dorotka75

Post » Wto lip 26, 2011 10:15 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Też podrzucę z rana :D
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Terra50

Od: Nie sty 31, 2010 18:18

Post » Śro lip 27, 2011 8:23 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Gapusia wita śniadankowo :lol:

Obrazek

dorotka75

Post » Śro lip 27, 2011 8:49 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

jaka słodka piękność :D :mrgreen:
"If you want something, you have to work for it. If you don't get it, work harder."

Skittles

Od: Śro lip 27, 2011 8:00

Post » Czw lip 28, 2011 10:14 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Zaczyna sie robić niebezpiecznie. Idę sobie wczoraj do sklepu, przeszłam jakieś dwieście metrów, coś mi mignęło. Odwracam się, a za mną maszeruje Bajka, a za Bajką Miś 8O Całe szczęście, że to osiedlowa uliczka i całe szczęście, że zauważyłam 8O teraz jak wychodzę, muszę mieć oczy dookoła głowy, czy ktoś za mną nie podąża . Dopóki siedziały w ogrodzie i w swojej "sypialni" za płotem, były bezpieczne i pod kontrolą, ale jak zaczną zwiedzać okolicę :?: :?: Albo będę musiała gdzieś dalej się ruszyć, a one będą biegły za mną :?:
Miałam ostatnio telefon w sprawie Bajki. Pani ma już kotkę, też z adopcji, opowiadała, jak to znalazła na osiedlu ostatnio kocię i jak bardzo jest szczęśliwa, że znalazła malutkiej dom. I jacy to ludzie są, że każdy sie zachwyca, ale nie robi nic, żeby pomóc. Na koniec zapytała "To właściwie gdzie ta kotka teraz jest, w domu czy na dworze?" Powiedziała, że właśnie jest na spacerku ze swoją kicią, więc jeszcze zadzwoni. Nie zadzwoniła. Ona też nie chciala pomóc.... Powiedzcie, dlaczego ludzie uważają, że bezdomniaczki są gorsze? Że nawet jeśli rozumieja ich problem, sami wybierają "gotowce" ? Czy według nich kotki przez Was wychuchane mają dożywotnią gwarancję, że nigdy nie zachorują, że nie zdaży im się nabroić, czegoś podrapać, albo z jakiejś przyczyny siuśnąć nie tam, gdzie trzeba???

dorotka75

Post » Czw lip 28, 2011 10:34 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

dorotka75 pisze:Miałam ostatnio telefon w sprawie Bajki. Pani ma już kotkę, też z adopcji, opowiadała, jak to znalazła na osiedlu ostatnio kocię i jak bardzo jest szczęśliwa, że znalazła malutkiej dom. I jacy to ludzie są, że każdy sie zachwyca, ale nie robi nic, żeby pomóc. Na koniec zapytała "To właściwie gdzie ta kotka teraz jest, w domu czy na dworze?" Powiedziała, że właśnie jest na spacerku ze swoją kicią, więc jeszcze zadzwoni. Nie zadzwoniła. Ona też nie chciala pomóc.... Powiedzcie, dlaczego ludzie uważają, że bezdomniaczki są gorsze? Że nawet jeśli rozumieja ich problem, sami wybierają "gotowce" ? Czy według nich kotki przez Was wychuchane mają dożywotnią gwarancję, że nigdy nie zachorują, że nie zdaży im się nabroić, czegoś podrapać, albo z jakiejś przyczyny siuśnąć nie tam, gdzie trzeba???

Może jej coś wypadło, jak dom wart zachodu, ja bym sama zadzwoniła za jakiś czas :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw lip 28, 2011 11:05 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Może pani myśli, zresztą podobnie jak ja, że taka kicia, która zaznała wolności, nie będzie się czuła dobrze w zamknięciu? Bajka wydaje się być taka szczęśliwa brykając wśród zieleni.Poprawcie, jeśli się mylę.

Terra50

Post » Czw lip 28, 2011 11:09 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Terra50 pisze:Może pani myśli, zresztą podobnie jak ja, że taka kicia, która zaznała wolności, nie będzie się czuła dobrze w zamknięciu? Bajka wydaje się być taka szczęśliwa brykając wśród zieleni.Poprawcie, jeśli się mylę.

tak czy inaczej- jeśli wydaje się sensowna, warto z nią pogadać, sprostować, może Bajeczce się uda :ok:
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Czw lip 28, 2011 13:17 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Zadzwoniłam Pani jest na wyjeździe i ucieka jej zasięg, więc nie mogła się skontaktować Powiedziała, że zadzwoni wieczorem No to bardzo bardzo kciuki potrzebne!!!

dorotka75

Post » Czw lip 28, 2011 13:21 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

dorotka75 pisze:Zadzwoniłam Pani jest na wyjeździe i ucieka jej zasięg, więc nie mogła się skontaktować Powiedziała, że zadzwoni wieczorem No to bardzo bardzo kciuki potrzebne!!!

a nie mówiłam? :)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

Post » Czw lip 28, 2011 14:49 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Są na maksa zaciśnięte!
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Czw lip 28, 2011 15:32 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Dołączę do kciuków :ok: :ok: :ok:

Terra50

Post » Czw lip 28, 2011 20:40 Re: Potrzebne domy dla 6 kotów GDAŃSK

Pani dzwoniła :D Jeszcze się waha i nie wie, czy jeśli weźmie, to małą, czy dużą. I musi jeszcze przemyśleć, ale bardzo, bardzo chce. Co najważniejsze-w rozmowie wydaje się super domkiem :D :D :D Tylko obie się zastanawiamy-gdyby wzięła Bajkę, to co z maluszkami, czy mogą zostac same?
Bardzo bardzo bardzo bym chciała, żeby się zdecydowała, na maluszka, czy Bajkę, wszystko jedno, już by któreś miało super domek.
Druga sprawa-poznałam częściową historię Bajki. Przechodziła koło naszego płotu starsza Pani, dojrzała Bajkę i mówi: "a ta kotka, to tej pani opiekunki kotów, która zmarła. Przygarnęła ją, jak kotka była bardzo chora, prawie łysa i dłuugo ja leczyła" Czyli mąż zmarłej pani pewnie nie wytrzymał presji, że zostanie sam z kotką i maluchami :( :( :( A pani zmarła trzy dni po tym, jak Bajka się okociła u nas :( Ponieważ był to rak, leżała już dwa miesiące przed śmiercia w ciężkim stanie. Zdążyła Bajke wyleczyć, nie zdążyła wysterylizować :( Pani dokarmiała dzikuski koło naszego ogródka, może dlatego Bajka trafiła do nas? Szukała swojej pani? I dlatego Bajeczka tak bardzo kocha ludzi !

dorotka75

[poprzednia][następna]